Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle

Mijn favoriete series

Het begon allemaal zo’n 4 of 5 jaar geleden. Mijn vriend en ik verveelden ons en toen kwamen we op het idee om eens een serie te gaan kijken. We waren allebei nooit zo van de series, meer van films kijken. We hadden wat research gedaan en kwamen toen uit op de Amerikaanse serie LOST. En zo geschiedde. Sindsdien zijn er altijd wel één of meerdere series die we samen, of alleen, kijken. Vandaag vertel ik over mijn favoriete series.
LOST
De serie waar het allemaal mee begonnen is: LOST. Dit blijft toch wel mijn favoriet. De meningen over deze tv-serie zijn verdeeld maar ik hou ervan. De pilot van Lost heeft je meteen in zijn macht. Lost Het begint superspannend: een vliegtuig crasht neer op een eiland en de overlevenden vormen een groep en proberen om zich te redden op het eiland. In elke aflevering staat vaak één personage centraal die je steeds beter leert kennen. Na een paar afleveringen wordt het duidelijk dat er iets mysterieus is aan het eiland. In de loop van de seizoenen kom je hier (deels) achter en het is gewoon zó spannend. Bijna elke aflevering eindigt met een cliffhanger waardoor je maar door blijft kijken.

Sex and the City
satcWie kent Carrie Bradshaw niet? Mijn guilty pleasure: Sex and the City. De omgeving van New York, de allerleukste kleding, schoenen en kapsels. De hilarische momenten van Samantha Jones, het zoetsappige leventje van Charlotte York, de ups en downs van Miranda Hobbes en natuurlijk het (bijna) perfecte leventje van Carrie Bradshaw en haar geliefde Mister Big (en alle andere mannen).

The Bridge
bridgeWauw, wauw, wauw! Dit is de állervetste serie ooit gemaakt. The Bridge is een Zweeds/Deense serie en speelt zich af in Kopenhagen en Malmö. Denemarken en Zweden worden verbonden door een brug. Op een dag wordt er een lijk gevonden, op de brug, precies op de grens van deze twee landen. De politie van Zweden en Denemarken gaan samen deze zaak aan. De Deense Martin Rohde en de Zweedse Saga Norén zijn de twee agenten die deze zaak op zich nemen. Het blijkt een bijzondere moord te zijn en de twee politieagenten worden er helemaal in mee gesleurd. De personages zijn zo goed uitgewerkt en je wilt maar blijven kijken. Mijn vriend en ik hebben de 10 afleveringen (van elke één uur) in twee nachten gekeken (ja, nachten, het is gewoon zo spannend dat we niet konden slapen). Dikke aanrader!

Dexter
dexterOok één van mijn favoriete series die ik gezien heb. Dexter is nu een tijdje afgelopen en ik mis hem wel! De serie volgt Dexter, op het eerste gezicht een doodnormale man. Hij werkt als bloed-spat-analist op een politiebureau in Miami. Maar niets is minder waar, want Dexter houdt van mensen vermoorden. Hij kiest mensen uit die het verdienen om dood te zijn, zoals: verkrachters, andere moordenaars etc. Elk seizoen heeft een eigen verhaallijn en heeft 12 afleveringen. Het gekke is dat je altijd team Dexter bent, ook al is hij een seriemoordenaar. Je leeft met hem mee, je vindt zijn motieven goed en vindt het gewoon goed wat hij doet. Dexter is een spannende serie, met hier en daar een grap van zijn collega Masuka.

Deze vier series zijn toch wel mijn all-time-favorites! Daarnaast heb ik de volgende series gezien of ben ik op dit moment aan het kijken: Fringe, Heroes, The Killing, Pretty Little Liars, New Girl, The Carrie Diaries, Prison Break, Gossip Girl, Glee, The Following en last but nog least: Breaking Bad (ook heel erg tof!).

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

4 reacties

 • Reageer actualités dromardennes 15 december 2013 om 01:03

  Very nice design and style and great articles , hardly anything else we want : D.

 • Reageer Leonardmifs 16 december 2013 om 15:34

  I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here frequently. I’m quite sure I will learn plenty of new stuff right here! Best of luck for the next!

 • Reageer voyance 11 januari 2014 om 16:04

  Horoscope verseau yahoo comment calculer un ascendant astrologique

 • Reageer Priscilla 16 juni 2014 om 21:12

  Wat leuk! Ik heb jullie blog pas ontdekt en je hebt een goede smaak wat betreft series haha. Homeland is trouwens ook een gave serie mocht je nog iets zoeken 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge