Persoonlijk, WeightWatchers

Ons WeightWatchers verhaal

wwquote

Sinds 24 juli 2013 volgen wij, Bibian en Manon, samen met het zusje van Manon (Lizanne) het programma van WeightWatchers. Vandaag vertellen we ons verhaal.

Al vele pogingen lijnen op eigen houtje, proberen minder te snoepen en verschillende diëten hebben wij al geprobeerd. Ieder voor zich, geen steun van iemand, en eigenlijk geen flauw idee waar we mee bezig waren. Op een gegeven moment was de maat vol. We besloten om naar de WeightWatchers cursus in de buurt te gaan. Bibian had al eerder WeightWatchers gedaan en was hier heel erg tevreden over. We spraken af dat we na de zwangerschap van Bibian en de geboorte van haar zoontje zouden beginnen. Manon kon nog heerlijk (veel te uitbundig) genieten van haar all-inclusive vakantie en Bibian kon toegeven aan haar zwangerschaps-(vr)eetbuien.

quote

Woensdag, 24 juli, we hadden deze dag afgesproken om nog van hun laatste WeightWatchers-vrije dag te kunnen genieten. Chips, soft ijsjes, witte stokbroden met filet americain, patat speciaal plús 2 snacks, chocolatechipcookies, cola en alles wat maar ongezond is, hebben wij die dag naar binnen gewerkt. Kwart over 6 gingen wij weg van huis om naar de allereerste cursus te gaan. Om half 7 ’s avonds, was het toch echt tijd om op de beruchte weegschaal te staan. Wat waren wij geschrokken van ons gewicht… Aan de andere kant waren we ook trots dat we er dit keer écht wat aan gingen doen.

En daar gingen we dan na de cursus, samen met ons boodschappenboekje, puntenboekje en een hoofd vol nieuwe informatie naar huis, samen onze eerste week plannen. Twee uur lang zijn we bezig geweest om onze week te plannen, precies binnen onze punten. We hadden er zin in, we hadden eindelijk de motivatie gekregen en niet onbelangrijk: onze vriendjes stonden geheel achter ons en zouden ons door dik en dun (haha) steunen! Ook hadden we besloten dat we onze voortgang, ideeën en “reis” zouden bijhouden op Instagram met de hashtag #bibianenmanondoenww. Zo hebben we aan het eind van onze afvalreis een leuk fotoverslag!

76093c7ff17223279153280edfa6c3eeNa een week was het eerste weegmoment weer daar. We waren zó nerveus.. Wie gaat er als eerst op de weegschaal? Na elkaar even een peptalk gegeven te hebben mocht het resultaat er al zijn: Bibian was 2,7 kg kwijt en Manon 2,3 kg! Wauw, we sprongen een gat in de lucht en waren zo enthousiast!

Ondertussen zijn we al 20 weken verder, Nog steeds plannen we onze weken samen en doen veel dingen samen. Ook gaat het WeightWatcheren ons heel erg goed af, we zitten in een routine en het gaat gewoon GOED. Ook zijn wij heel blij met wat de weegschaal ons op dit moment aangeeft. We zijn alle drie al ruim 15 kilo kwijt! Maar we zijn er nog lang niet. We hebben nog een lange weg te gaan, dit zal zeker met ups en downs gaan, maar we gaan ervoor. We leggen ons er niet bij neer, we zullen ons gezond streefgewicht halen!

LiefsBenM

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

8 reacties

 • Reageer Rosie 8 december 2013 om 12:01

  Wat ontzettend leuk dat jullie dit samen doen, ik zou ook echt graag een afval maatje hebben! Ik ga in juni trouwen dus ik wil nog graag een paar kilo’s kwijt, misschien dat WW ook wel iets voor mij is 🙂 In iig super super knap dat jullie zoveel afgevallen zijn hoor!
  Als je het leuk vind: vandaag organiseer ik een Linkparty op mijn blog! Dit houdt in dat je reclame mag maken voor de 3 leukste artikelen (zoals deze) die je afgelopen week geschreven hebt, inclusief een foto én een link naar jouw blog! Ik zou het gezellig vinden als je mee zou doen!

  Fijne zondag, liefs Rosie

  • Reageer Manon 8 december 2013 om 14:04

   Wat leuk Rosie, we gaan zeker meedoen aan je LinkParty! Supergaaf dat je gaat trouwen, WeightWatchers is écht niet moeilijk, als je knop eenmaal om is. In onze eetdagboekjes kun je voorbeelden zien wat je zoal mag/kan eten en dat zijn geen saaie, smakeloze salades. Dus wij raden WW echt aan!

 • Reageer Patricia 9 december 2013 om 12:33

  Jullie zijn top bezig !!! Ga zo door !!
  Enne hilarisch wat jullie de “laatste” dag hebben gegeten haha.

  Liefs Patricill (IG)

  • Reageer Bibian Sloot 9 december 2013 om 15:30

   Haha dankjew! Ja erg he, we dachten nu kan het nog. Maar eigenlijk slaat dat nergens op want met weight watchers mag je alles eten, alleen met mate. Haha

 • Reageer Marloes 9 december 2013 om 14:35

  Misschien moet ik me ook maar eens gaan verdiepen in de weight watchers!

  • Reageer Bibian Sloot 9 december 2013 om 15:31

   Hee Marloes! Ja ga eens een kijkje nemen op de website, of misschien een avondje naar zo’n cursus. Je mag zoveel dingen en niks mag niet. Ideaal dieet, want ik kan niet zonder lekkere dingen, en dan spreek ik ook voor Manon. Mocht je gaan beginnen, succes!

 • Reageer Lizanne 13 december 2013 om 18:14

  Ben supertrots op jullie! Nog even knallen en dan kunnen we volgend jaar zonder schaamte op het strand liggen!!!

 • Reageer Het verhaal achter de 50 kilo | Little Wonder World 19 augustus 2014 om 13:00

  […] die nieuw zijn op onze blog, lees deze artikelen nog eens voor onze tips, ervaringen en verhalen! Ons Weight Watchers verhaal. Weight Watchers in het gezin. Weight Watchers in het echte leven. Hoe gaat een Weight Watchers […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge