Babypraat

Baby Memories

DSC_0094
Foto’s zijn de meest waardevolle dingen die je kan hebben. Maar er is meer, veel meer. Tegenwoordig zijn er zoveel dingen op de markt die je helpen om dingen te bewaren of te herinneren. Toen ik zwanger was, wilde ik zoveel mogelijk voor River bijhouden en maken voor later. Gewoon om hem dingen mee te geven die hij zich niet zal kunnen herinneren. Als je online kijkt zijn er veel dingen: gips afdrukken, boeken, gips set om je buik te gipsen (alhoewel deze vooral voor de mama in spé leuk is), noem maar op. Ik heb veel dingen voor River bijgehouden en gemaakt en ben met sommige nog steeds bezig.

Toen ik vorig jaar door de babywinkels liep (en dat deed ik vaak toen ik net wist dat ik zwanger was, heerlijk zwijmelen en genieten van al dat kleins), kwam ik een boek tegen van Pauline Oud. Ze heeft een hele reeks boeken geschreven waarmee je van alles voor je kleine kan bijhouden. Toen ik het 9 maanden-boek tegenkwam, ging die dan ook mee naar de kassa. Dit boek heb ik dan ook netjes bijgehouden de gehele zwangerschap, leuk voor mezelf om later terug te lezen of bijvoorbeeld bij een tweede zwangerschap om te kijken of je je in dezelfde periode precies hetzelfde voelde. Maar mijn doel was om het te geven aan River. Zodat hij het boek kan lezen of doorbladeren, misschien ook leuk voor als hij later zelf vader wordt.

Ook kreeg ik tijdens mijn kraamperiode van mijn tante het boek “Mijn eerste levensjaar”. Een boek om het eerste jaar van je kindje bij te houden. De eerste lachjes, tranen, logeerpartijtjes etc. Oh, wat kan ik toch genieten van deze dingen. Wat een simpel boek al niet leuk kan zijn. Het boek is natuurlijk nog lang niet vol maar de eerste herinneringen staan er al in.

boeken

Verder vond ik het leuk om een kraambezoek boek te hebben, deze heb ik dan ook zelf gekocht. Hierin kan al het kraambezoek een berichtje schrijven, en ook de verloskundigen en de kraamverzorgster.

kraambezoek

Ook heb ik voor River twee dozen gemaakt, ik noem ze herinneringsdozen. In deze 2 dozen zitten de geboortekaartjes die mensen hebben gestuurd, zijn eerste sloffen, pyjama etc. Hieronder een kijkje in de twee dozen.

herinneringsdoos

Ook houd ik voor River zijn eerste jaar in foto’s bij. Een album van zijn eerste levensjaar, van de geboorte tot zijn eerste verjaardag. Ik ben van plan om elk jaar een foto album te maken. Bij de Hema kan je makkelijk de albums steeds een stukje verder maken, waardoor je niet het gehele album in één keer hoeft te maken. Elke maand ga ik er even een avondje voor zitten om het album up-to-date te houden.

album

Verder heb ik, toen ik 36 weken zwanger was, samen met Manon mijn buik gegipst. Nou ja samen, Manon heeft mijn buik gegipst. Het was een beste zit en ik werd er wat draaierig van, maar het resultaat is mooi. Wat ik ermee wil doen weet ik nog niet, maar ik heb hem in ieder geval wel gemaakt.

buik

Als allerlaatste heb ik nog een lijst gemaakt, een diepe lijst waar je spullen in kan doen. Hier heb ik onder andere zijn eerste pakje, hielprikje, navelstrengklem, ziekenhuisbandje, speen en geboortekaartje in zitten. Ik weet nog niet waar ik hem ga hangen, daar zit ik nog over te twijfelen.

lijst

Wat ik bij een volgende zwangerschap ook nog zou willen zijn de nu immens hippe milestone babycards. Wat vind ik het jammer dat ik dat niet heb gedaan, maar hey je kunt ook niet alles doen…

Wat hebben jullie allemaal gedaan ter herinnering of wat gaan jullie doen?

LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Kiss & Make-up 18 december 2013 om 15:11

  Wat leuk, die afdruk van je buik!

 • Reageer Bibian Sloot 18 december 2013 om 15:37

  Dankjewel

 • Reageer Whitney 18 december 2013 om 15:45

  Wat leuk allemaal! Je geeft me weer nieuwe inspiratie. Ik maak foto’s met de milestone kaartjes, heb de drie boeken van Pauline Oud: 9 maanden boek, kraambezoek boek en laatst eerste levensjaar gekregen :). Ook wil ik de eerste spulletjes inlijsten, jou voorbeeld is super! Via andere mama blogs op het idee gekomen om elk jaar een kerstbal uit te laten zoeken. Dit jaar zullen wij dat voor hem gaan doen :). We kunnen het zo gek en zo veel maken als we willen.

  • Reageer Bibian Sloot 18 december 2013 om 16:00

   Ahh leuk he al die dingen! En de boeken van pauline zijn zo leuk! Succes met alles.. Liefs

 • Reageer kato 18 december 2013 om 20:01

  Jullie hebben een leuke blog! Ik ga jullie volgen! Doen jullie al mee aan de winactie op mijn blog? xx

  • Reageer Bibian Sloot 18 december 2013 om 20:59

   Dankje! Leuk dat je ons volgt.

 • Reageer Maai 18 december 2013 om 20:14

  Wat een mooie herinneringen. Wij hebben ook alles nog. Van dagboek tot blog ;-), tot fotoalbums kleertjes navelstreng etc. Die albums wil ik ook zo graag afmaken. Ik zou dat ook moeten doen, gewoon elke maand even zitten. Wat zou dat een hoop tijd en drempels om te beginnen schelen. Ik loop zoooo achter.

  • Reageer Bibian Sloot 18 december 2013 om 20:59

   Jaa is zo’n leuk resultaat, als je voor je kinderen gewoon albums hebt. Vroeger was dat heel gewoon, maar sinds de digitale foto’s in de wereld zijn, vergeten mensen boeken te maken. Terwijl ze het vroeger ook deden toen ze de foto’s nog moesten inplakken. Begin er gewoon aan! Het is zoo leuk! Liefs

 • Reageer Laralaurentia 18 december 2013 om 22:08

  Wat onwijs leuk! Zulke dingen wil ik ook gaan doen als ik een kleine krijg 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 18 december 2013 om 22:16

   Ja zeker doen! Liefs

 • Reageer Sharmayne 19 december 2013 om 10:00

  Ik heb ook een onwijze doos met spulletjes eerste pakjes, speentjes die hij niet gebruikt heeft haha. Super!

  Die lijst kan ik alleen hier bij de ikea niet meer krijgen helaas….

  • Reageer Bibian Sloot 19 december 2013 om 18:53

   Ahh dat is jammer, hier lagen de lijsten gelukkig toen ik kwam nog in overvloed..

 • Reageer Gwen 19 december 2013 om 16:26

  Het is een hele administratie he!? Ik heb ook van alles. Houd een powerpoint met mijlpalen bij nu en haar 2e jaarsfotoboek. Het 1e jaarsboek heb ik uitgesteld tot ze bijna 10 maanden was (heb erover geblogd) en was een blok aan mijn been, dus nu houd ik het bij. Hoewel ik de 14e maand alweer achterloop, oeps – het weekend maar weer tijd maken. Ergens ben ik bang dat ik met een 2e (als dat zover is) minder administratie bijhoud, terwijl ik dat heel jammer zou vinden. Maar ja – je kunt niet alles hebben.

  • Reageer Bibian Sloot 19 december 2013 om 18:54

   Hahaha zeker een hele administratie! Ahh een blog erover is natuurlijk ook leuk.. Ja het liefst wil je bij alle kids hetzelfde, maar misschien heb je tegen die tijd wel weer andere dingen! Ik hoop ook van alles te doen mocht ik een tweede krijgen. Liefs

 • Reageer marjolein 21 december 2013 om 08:49

  Hey Bibian ik vind die lijst een superleuk id! Ik heb wel een bewaardoos maar wil nu ook zon lijst gaan maken. Waar heb je die gekocht?

  • Reageer Bibian Sloot 21 december 2013 om 13:00

   De lijst komt van de ikea, ze hebben verschillende maten, ik heb geloof ik de grootste. Het zijn van die diepe lijsten. Ze hebben hem ook in zwart. Liefs

 • Reageer Debbie 23 december 2013 om 16:23

  Ik heb ook zo,n 9 maanden dagboek als op de eerste foto van je… Zo leuk om het bij te houden, voor later.

  • Reageer Bibian Sloot 23 december 2013 om 16:32

   Jaa voor jezelf en voor je kindje! Liefs

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge