Food, Recepten

RECEPT: Appeltjes in vanilleroomsaus

DSC_0685

Deze appeltjes in roomsaus is een recept wat pas een jaar “oud” is. Ik heb het recept vorig jaar ontdekt en sindsdien staan ze regelmatig met feestdagen op tafel. Zo ook afgelopen kerstavond. Ik wilde het recept graag met jullie delen! Het is een mix van fris, door de appels, en zoet & romig door de vanillesaus. Er zit ook nog een secret ingredient in. Lees snel verder hoe je dit heerlijke recept kunt maken!

Wat heb je nodig?
DSC_0647
– Appels (ik koos Elstar appels, en heb uiteindelijk voor deze hoeveelheid 6 appels gebruikt).
– Ongeveer 5 eetlepels suiker.
– 6 volle eetlepels crème fraîche.
– Een scheutje slagroom (geen spuitbus).
– Een vanillestokje (of vanille-extract).
– En last but not least: Pisang Ambon.

En zo maak je het:
appels1
Doe de crème fraîche in een kom en klop dit een beetje los. Voeg vervolgens een scheutje slagroom toe, roer dit door elkaar totdat het ongeveer de dikte van yoghurt krijgt.

appels2
Voeg dan ongeveer 5 eetlepels suiker toe. Je kunt meer of minder toevoegen, het ligt er maar net aan hoe zoet je het wilt hebben, proef tussendoor dus! Snijd vervolgens het vanillestokje doormidden, en schraap met de achterkant van een mesje de vanille eruit. (Of doe een scheutje vanille-extract bij het mengsel.) Roer dit door het crème fraîche/slagroom-mengsel, totdat de zwarte vanilleboontjes goed verdeeld zijn.

appels 3
Dan voeg je een scheutje Pisang Ambon toe, echt een klein beetje! Ik denk dat ik in totaal 6 dopjes gebruikt heb. Maar zoals altijd: proef tussendoor eventjes. Je proeft de alcohol niet omdat dit zo weinig is. Het is de bedoeling dat je een licht bananensmaakje op de achtergrond proeft.
Daarna schil je de appels, verwijder je de klokhuizen en snijd je de appels in kleine stukjes. Even door het sausje mengen, en voila: een heerlijk bijgerechtje voor een tapasavond of als toetje met wat kaneelijs, YUM!

DSC_0688

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

4 reacties

 • Reageer Annebelle 29 december 2013 om 11:06

  Wauw, wat lekker!!

  • Reageer Manon 29 december 2013 om 16:47

   Ja, echt een aanrader!

 • Reageer Meli 29 december 2013 om 19:15

  Ziet er heel lekker uit!

  • Reageer Manon 29 december 2013 om 21:01

   Dankjewel!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge