Persoonlijk, Tags

Christmas Tag

christmastag
Onze eerste tag is binnen! Wij zijn getagd door Gwen van Mijn leven als mama. Leuk leuk!
Wij vinden Kerstmis allebei een hele leuke tijd van het jaar. Voor Bibian is het een extra leuke kerst want het is de eerste kerst met kleine River! Wat is onze favoriete kerstfilm? En wat gaan wij deze kerst doen? Lees snel verder 🙂

Wat is jullie favoriete kerstliedje?
Bibian:
Mijn lievelingsliedje met Kerstmis is toch wel “Oh Holy Night”. Hij wordt door veel mensen gezongen, en het maakt me eigenlijk ook niet uit wie het zingt, als ik hem maar mee kan zingen haha.
Manon: Oh dit zijn er zoveel… Ik vind het liedje Sleigh Ride van the Spice Girls leuk, Holly Jolly Christmas van Michael Bublé en stiekem vind ik We Need A Little Christmas van Glee ook wel heel erg vrolijk (guilty pleasure).

Wat is jullie favoriete kerstfilm?
Bibian: Mijn favoriete film, dat is denk ik net als Manon de Home Alone serie, we kijken deze altijd, jaar in, jaar uit. Heerlijk.
Manon: Weer zo’n moeilijke! Ik vind The Holiday erg leuk om te kijken met de kerst maar een echte kerstfilm vind ik toch wel Home Alone, haha. Deze keken we zowat elk jaar op TV vroeger, dus hier heb ik leuke herinneringen aan.

Wat staat er boven aan op jullie kerstverlanglijstje?
Bibian:
Wat ik het liefste zou willen zijn nieuwe kleren. Of althans bovenkleding, maar om kleren te vragen is lastig. Dus ik zou het liefst een kledingbon willen hebben.
Manon: Mij lijkt het kookboek Rudolph’s Bakery van Rudolph van Veen heel erg leuk en ik hou van bakken dus dat is een goede combi! Ook vind ik parfums altijd leuk om te krijgen.

cih2

Wat is jullie favoriete make-up look voor de kerst?
Bibian:
Met kerst doe ik niet veel anders dan tijdens het gewone dagelijkse leven, wat ik wel doe is eyeliner en zet mijn mascara wat meer aan.
Manon: Ik ben niet zo’n make-up iemand, ik heb m’n dagelijkse make-upje en that’s it. Met de kerst wil ik misschien nog “uitpakken” met een beetje bruine oogschaduw, een glittertje en een subtiele lipstick, maar meer ook niet haha.

Wat dragen jullie het liefst tijdens kerst?
Bibian:
Ik zorg dat ik niet als een worstje in mijn kleren gewurmd zit. Het liefst draagt ik een joggingspak, maar dat is een beetje lastig als je naar je schoonfamilie gaat. Dit jaar kies ik voor een simpel zwart jurkje met een leuke legging en Vans.
Manon: Misschien heel anti-kerst, maar als we met mijn ouders en zusje kerst vieren, hebben we gewoon een leuke pyjama aan! Geen lelijke, ongewassen, te grote ochtendjas, maar een vrolijke pyjama, heerlijk! Als ik naar mijn schoonouders ga, dan trek ik een leuk jurkje of een rokje aan.

Spelen jullie liever buiten in de sneeuw, of genieten jullie binnen van een kop warme chocolademelk?
Bibian:
Ik ben meer een binnenmens, lekker op de bank zitten terwijl het buiten koud en guur is. Maar ik denk dat ik dit jaar, mocht het gaan sneeuwen met kerst, toch even met River de buitenlucht op zoek. Kijken hoe hij op de sneeuw reageert.
Manon: Ligt eraan… In m’n eentje ga ik niet buiten spelen, maar als River later groter is, of ik krijg zelf ooit kinderen vind ik het geweldig om buiten te ravotten in de sneeuw! Maar voor nu kruip ik lekker op de bank met zoethoutthee.

DSC_0011

Hoe ziet jullie ideale kerst eruit?
Bibian:
Eerst lekker blijven liggen zodra we wakker zijn. Dan rustig wat eten, samen met mijn vriend. Daarna op mijn gemak mezelf klaar maken en dan richting schoonfamilie of familie. Gezellig kletsen en eten. En dan niet te laat naar huis om dan thuis nog even lekker op de bank te hangen.
Manon: Uitslapen, lekker in bad, aankleden (pyjama of chic), leuk make-upje op en dan aan het eind van de middag samen met familie cadeautjes uitpakken en lekker eten!

Wat doen jullie met kerst dit jaar?
Bibian:
Bij mij is het elk jaar hetzelfde, alleen dit jaar met een kleine erbij. Op eerste kerstdag gaan we standaard naar Vianen, om met de hele familie van mijn vriend te gourmetten en te kletsen. Op tweede kerstdag vieren we altijd kerst met mijn familie en vrienden, dan gaan we ook lekker eten. Ik heb er zin in!
Manon: Waarschijnlijk het bovenstaande! Met kerstavond komen mijn zusje en ouders bij mij thuis en liggen er heel veel cadeautjes onder de boom. Eerste kerstdag ga ik naar mijn schoonouders en de zus van mijn vriend komt ook, dan gaan we waarschijnlijk lekker gourmetten! Tweede kerstsdag gaan we lekker casual stokbroodjes met van alles en nog wat eten bij mijn ouders thuis. Het is mijn taak om dit jaar nog wat lekkere dingetjes te maken voor het kerstdiner dus dat ga ik overdags doen. Ik ga appeltjes in vanilleroomsaus maken en chocolate fudge brownie!

kerstboom3

Hebben jullie een echte kerstboom of een neppe?
Bibian:
Dit jaar heb ik de kunstboom weer uit de kast gehaald, vorig jaar had ik een echte. En het heeft allebei zo zijn charmes.
Manon: Een echte! We hebben een hele grote Nordmann (de obesi-boom wordt ie ook wel genoemd).

Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?
Bibian:
Op dit moment heb ik blauw met witte ballen. Deze heb ik geleend van mijn schoonzusje, we hebben voor één jaar geruild. Zelf heb ik champagne kleurige ballen.
Manon: Ik heb niet echt ballen in de boom, onze kitten Bo vindt dat maar al te leuk om stuk te maken. Maar ik heb de kleuren rood, zilver en wit, lekker kerstig!

Wij taggen Trista van Femmenistas, Betty van BettyBlogt en Marieke van GewoonMarieke

LiefsBenM

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

10 reacties

 • Reageer Gwen 17 december 2013 om 16:37

  Leuk om te lezen! Ik ben trouwens heel benieuwd naar die fudge brownie (hint hint, recept hihi!) Alvast een fijne kerst en ik weet nog van vorig jaar: het is echt speicaal voor het eerst met je kindje erbij 🙂

  • Reageer Manon 17 december 2013 om 17:14

   Ik zal zeker een recept met foto’s en al plaatsen als ik de chocolate fudge brownie heb gemaakt!

 • Reageer Sharmayne 17 december 2013 om 16:57

  Leuk ja inderdaad recept!!!

  • Reageer Manon 17 december 2013 om 17:14

   Zal ik zeker plaatsen 😀

 • Reageer Marieke 18 december 2013 om 21:26

  Hoi Manon & Bibian,

  Bedankt voor het taggen, alleen heb ik al een bericht in de planning staan voor aankomende maandag waarin ik soort gelijke vragen ga beantwoorden, haha. Dus de volledige tag ga ik niet overnemen maar er komen wel een aantal vragen in het bericht aan bod die jullie ook hebben beantwoord.

  Lieve groetjes Marieke

  • Reageer Manon 18 december 2013 om 21:33

   Ooh oke! Jammer, maar logisch :). We gaan uiteraard kijken!

 • Reageer Rachel Kromdijk 19 december 2013 om 20:01

  erg leuk ingevuld! liefs

  • Reageer Bibian Sloot 19 december 2013 om 20:47

   Dankje!

 • Reageer Overzicht tags; alle vragenlijsten voor bloggers - BlogQueen 20 februari 2015 om 21:28

  […] Kerst – bedenker onbekend (kerst) […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge