Persoonlijk

De Kattenkapper

kattentrimmen1

Twee en een half jaar geleden besloten wij om deze twee lieve katten te adopteren. Broer Balou (blauw-wit) en zus Bouli (crème-wit). Twee langharige Scottish Fold katten. We zouden eerst een korthaar nemen, maar omdat dit poesje dood gegaan was, namen we deze twee. We hadden er niet bij nagedacht dat langharige katten meer vachtverzorging nodig hebben dan kortharige. Ongeveer een jaar geleden zijn we voor het eerst naar een kattentrimsalon geweest, en ik wil nooit meer terug!

Ik stofzuigde elke dag, soms wel twee keer, om alle haren in huis weg te krijgen. Ook moet je langharige katten bijna elke dag kammen en borstelen om hun vacht mooi te houden en om knopen, klitten en viltvacht (vacht wat zo vol klitten zit dat de huid eronder geen lucht meer krijgt, en dus niet gezond is) te voorkomen. Veel werk dus. Maar ik deed het met alle liefde en vond het ook niet vervelend om te doen!

IMG-20131106-WA0019

Op een gegeven moment kwam er in de dierenwinkel waar wij altijd komen een kattentrimster. Mijn nicht, die werkt in de dierenwinkel, liet mij dit weten en vroeg of ik langs wilde komen met de katten. Hup, wij met Bouli en Balou naar de dierenwinkel. Ik vond het eerste instantie maar niks, een kat trimmen. Maar toen ik zag hoe deze vrouw omging met de katten, zoveel liefde en vakkennis, was ik om. Ze knipte de nagels van de katten zonder enige moeite, iets waar ik altijd het zweet van op m’n voorhoofd heb staan omdat ik het eng vind. We besloten om een afspraak te maken om langs haar salon te gaan met Bouli en Balou.

IMG-20131106-WA0022

Laatst ben ik weer geweest en wat heerlijk: niet elke dag stofzuigen om de haren weg te krijgen, je zwarte kleding zit niet onder, elke dag kammen hoeft ook niet meer. En niet geheel onbelangrijk: de katten vinden het ook heel fijn. Dat klinkt misschien raar maar zodra ze terugkomen van de salon, zijn ze veel actiever, rennen en spelen ze meer. Ze zijn niet meer de hele dag druk met wassen omdat al hun losse haren weg zijn! Want dat is wat ze doen in de salon: de dikke onderwol verwijderen. Dit doet totaal geen pijn want het zijn losse haren die katten normaal zelf weglikken en binnenkrijgen (en dus haarballen vormen). Alle haren wat je op de foto ziet zit allemaal los en wordt dus niet uit de kat getrokken. De katten vinden de behandeling (van ongeveer 50 minuten per kat) ook niet vervelend. Natuurlijk is het niet hun favoriete bezigheid maar je ziet dat ze er gewoon relaxed bij liggen. Ook gaat de kattentrimster heel lief met ze om, ze heeft echt liefde voor katten en dat zie je!

kattenkapper2
Wij gaan nu om het half jaar met onze katten naar de salon en dit bevalt ons heel goed. De vacht is na drie/vier maanden weer terug maar dat kan ik zelf wel bijhouden maar na een maand of zes merk je toch weer dat ze een hele dikke ondervacht hebben en het weer tijd is voor een bezoekje.

Het klinkt misschien raar en een beetje glamorous, maar voor honden is het wel normaal om ze een keer in de zoveel tijd te laten trimmen, waarom voor langharige katten dan niet?

Wat vinden jullie hiervan? Zeggen jullie: onzin, doe eens normaal of ben je het met mij eens?

De salon waar ik trouwens heen ga is Ilona’s Kattensalon

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Lizanne 19 december 2013 om 14:39

  Om te reageren op je laatste vraag: ik vind het helemaal niet vreemd! Als jij merkt dat je katten er gelukkiger van worden en het niet pijn doet is het toch prima?

  • Reageer Robert 19 december 2013 om 15:26

   Als ze hier helemaal gelukkig van worden dan is het de moeite en het geld denk ik wel waard! Zeker met katten die een dikke vacht hebben.

   • Reageer Manon 19 december 2013 om 17:59

    Ja het is echt de moeite waard 🙂

  • Reageer Manon 19 december 2013 om 17:58

   Ja vind ik dus ook!

 • Reageer datzitwelsnor 19 december 2013 om 16:30

  Hé, ik zie dubbel. Wie is de kat nou, de linker of de rechter? Grapje 😛 het ziet er heel grappig uit zo een grote bal haar. Ik kab me voorstellen dat je gek word van al die haren.

  • Reageer Manon 19 december 2013 om 17:56

   Hahaha veel haar komt eruit he! Als je het helemaal bij elkaar knijpt houd je een handvol over, maar het ziet er wel indrukwekkend uit 😛

 • Reageer Sharmayne 19 december 2013 om 17:44

  Ja hoor mijn vriendin is trimster en die doet ook katten en zelfs konijnen!

  • Reageer Manon 19 december 2013 om 17:57

   Oh wat leuk! Konijnen trimmen heb ik nooit van gehoord, maar alles met een vacht kan natuurlijk getrimd worden.

 • Reageer Rachel Kromdijk 19 december 2013 om 18:52

  haha geweldige foto’s ze zitten ook echt in het hoekje gekropen wat een haar komt er toch vanaf echt bizar! zijn wel hele mooie katten

  liefs

  • Reageer Manon 19 december 2013 om 19:17

   Ja bizar he! Normaal ligt dat dus in huis of likken ze het op… Brrr.

 • Reageer Hilde 19 december 2013 om 19:28

  Ik vind het juist goed dat jullie dit doen 🙂 De katten voelen zich daarna fijner, jullie hebben minder werk, en die mevrouw doet het overduidelijk met liefde voor het vak en de kat; perfect toch 🙂 En jeetje wat komt er een berg haar van zo’n klein beestje af! :O 😛

  • Reageer Manon 19 december 2013 om 19:46

   Ja inderdaad perfect haha.

 • Reageer Kelly 19 december 2013 om 19:44

  WAUW. Wat een haar. Serieus. Ik had niet verwacht dat er zoveel haar uit zo’n vacht kon komen. Gelukkig hebben wij twee kortharige katten. Maar als ze langharig zouden zijn zou ik hetzelfde doen als jij. Fijn voor jou en fijn voor de katten!

  • Reageer Manon 19 december 2013 om 19:45

   Veel haar he! Ik geloofde het ook niet toen ik foto’s van andere katten zag maar het is toch echt al die ondervacht. Kun je nagaan hoe warm ze het hebben in de zomer…

 • Reageer Lotje 19 december 2013 om 20:09

  Wauw, wat komt er veel haar vanaf! En ik vind het geen onzin hoor Xoxo

 • Reageer Whitney 22 december 2013 om 17:58

  Wauw wat veel haar! Onze beide katten zijn kort harig maar laten ook veel haar los. Hier ook veel kammen en stofzuigen. En een luxe is het niet voor de katten. Heerlijk toch, kam me goed voorstellen dat ze het lekker vinden.

 • Reageer Ilona 7 januari 2014 om 12:54

  Wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over de vachtbehandelingen. Ik doe het graag. Het zijn ook zulke lieverds 🙂
  Tot de volgende keer

  • Reageer Manon 7 januari 2014 om 14:49

   Ja ik kan niet meer zonder je hoor! (Ik wil wel een linkje plaatsen naar jouw website als je dat wilt!)

   • Reageer Ilona 8 januari 2014 om 15:06

    Dat mag natuurlijk altijd 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge