Food, Persoonlijk, WeightWatchers

Eetdagboek Bibian #1

eetdagboek

Deze week ben ik aan de beurt om mijn eetdagboek bij te houden. Zoals Manon jullie al verteld had, houden we van snel, makkelijk en lekker eten. Omdat Manon en ik samen het Weight Watchers programma volgen en soms ook samen de week plannen hebben we soms dezelfde gerechten. Het is niet altijd even gezond, al zou je dat wel verwachten met afvallen, maar met Weight Watchers hoef je dus niet de hele dag op een worteltje te kauwen. Kijk je mee wat ik deze week gegeten heb?

Vrijdag 6 december

20131207_093654
Sinds ik begonnen ben met Weight Watchers eet ik zuivel als ontbijt. Normaal gesproken at ik altijd 2 boterhammen of warme broodjes (slecht). Mijn lievelingsontbijt sinds een paar weken is Franse kwark met honing en walnoten of gemengde noten. Vandaag eet ik dus ook mijn favoriete ontbijtje.

20131206_173945
’s Middags moest ik werken en at ik crackers met Paturain light, deze ben ik helaas vergeten op de foto te zetten. ’s Avonds at ik krieltjes met bacon en salie, en een lekkere hamburger. Bij aardappeltjes en een hamburger hoort natuurlijk een sausje. Dit keer koos ik voor mayolijn extra light, wel netjes afgewogen natuurlijk. Dat is tijdens het programma heel belangrijk, het wegen van je eten. Zo weet je precies wat je binnen krijgt en kan je nooit teveel of te weinig binnen krijgen.

Zaterdag 7 december

20131208_100953
Daar is de kwark weer, netjes afgewogen op de weegschaal. Dit keer alleen met honing omdat ik ’s avonds een pizza zou gaan eten en ik dus een ontbijtje moest nemen met weinig punten, om zo de balans weer netjes te krijgen.

IMG-20131207-WA0022
’s Middags at ik cracottes met filet americain mager. Mijn favoriete lunch. Ik kies net als Manon vaak voor crackers tussen de middag. Brood kost me soms teveel punten, maar ook ik krijg het binnen door bijvoorbeeld ’s avonds brood bij mijn avondeten te nemen. Cracottes bevatten ook niet veel punten en zijn ook licht verteerbaar. Als ik moet werken kies ik daarom altijd voor andere crackers, omdat ik met cracottes vaak sneller honger heb.

20131207_172335
En daar is hij dan, de pizza. Deze komt uit Duitsland en is er één van Wagner Balance en bevat 14 punten (speciaal voor de volgers van WW). Ik heb er zelf nog ananas en uien opgedaan want ze zijn wel een beetje saai. Deze was de versie met alleen groente en een soort yoghurt dus wat fruit leek me wel lekker.

20131207_205158
Oeeeh lekker. Dit is mijn beste uitvinding tijdens mijn afvalrace. Deze chips is van de Albert Heijn, met chili. Dit bakje was 4 punten. Normaal eet ik ’s avonds altijd wat lekkers voor 2 punten maar ik had de pizza niet helemaal opgegeten dus nam ik wat extra chips. JUM.

Zondag 8 december
20131208_130626
Vanochtend voor het sporten at ik een bakje Franse kwark met walnoten. Daarom kon ik ’s middags een lekkere lunch nemen. Heerlijk twee kaiserbroodjes met ieder een half plakje 30+ kaas en allebei een plak ham. Ik heb er van genoten.

20131208_181732
Die avond at ik mihoen met biefstukreepjes. Dit was een probeersel en is goed uitgepakt. Het ziet er op de foto misschien niet heel lekker uit, maar dat was het wel. Super simpel en snel te maken.

Maandag 9 december
IMG-20131201-WA0003
Vandaag moest ik weer werken, en dan ontbijt ik altijd met een bak kwark. Dit keer koos ik voor noten en pure chocolade en een beetje honing.
’s Middags at ik bij Lizanne cracottes met filet americain. Deze ben ik helaas vergeten op de foto te zetten, maar die kennen jullie inmiddels al wel.

20131209_200520
Tussendoor nam ik een glas Cassis light, heerlijk.

20131209_175227
Als avondeten at ik het broodje gyros met eigengemaakte tzatziki.

20131208_211126
Als avondsnack koos ik dit keer voor een bakje kroepoek, jummy!

Dinsdag 10 december
20131210_101717
Vandaag at ik wederom kwark, maar nu met Kellogg’s en pure chocolade. Verder at ik een bakje stoofpeertjes die ik zelf heb gemaakt zonder suiker. Binnenkort komt het recept op de blog!

20131210_142354
Als lunch nam ik een tosti met ham en kaas, en een cup a soup erwt.

20131210_173528
Mijn avondeten was pasta met Boursin, chilipoeder en rauwe ham. Helaas heb ik dit denk ik te vaak gegeten en heb ik bijna het hele bord laten staan. Oeps foutje..
’s Avonds nam ik nog wat fruit en een stukje chocolade letter, zo fout maar oh zo lekker!

Woensdag 11 december
Vandaag was een hectische dag, ik moest werken en daarna gelijk door naar Weight Watchers. Ik at ’s ochtends mijn welbekende kwark met noten en honing. ’s Middags at ik crackers met filet americain, en ’s avonds at ik onderweg in de auto naar Weight Watchers twee pistoletjes met ham. Als ik op woensdag moet werken tot 18.00 uur moet ik altijd in de auto eten, ik vind het verschrikkelijk. Maar ik wil eten voordat ik op de weegschaal ga staan, anders houd ik mezelf telkens voor de gek. Wel eten voor het wegen, niet eten voor het wegen en ga zo maar door.

Donderdag 12 december
IMG-20131212-WA0007
Omdat ik vanochtend ging sporten nam ik weer een flinke bak kwark met honing en walnoten. Jum, ik krijg er geen genoeg van. Ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat het mijn neusgaten uit komt haha.

20131212_123601
’s Middags at ik 2 witte boterhammen met knakworstjes, oh dit was zo lekker. En het vulde ook nog eens enorm goed. TOP!

image

En vanavond at ik aardappeltjes met bacon, een biefstuk met Stroganoffsaus en een bak sla.

Dit was mijn eetdagboek alweer van deze week. Zoals je ziet eet ik best lekker (vind ik) en ook niet altijd even gezond, maar zolang ik blijf afvallen blijf ik mooi doorgaan. Het lijkt misschien alsof ik niet veel fruit eet, maar ik eet elke dag 2 stuks fruit, ik vergeet deze vaak op de foto te zetten omdat ik het vaak even snel tussendoor pak.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn week vonden.

LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Nicky 13 december 2013 om 10:54

  Aan de foto’s te zien zou je niet gauw zeggen dat je aan de lijn bent. Dat is dan wel een voordeel van Weight Watchers. Is het wel effectief?

  • Reageer Bibian Sloot 13 december 2013 om 14:12

   Ja het is juist effectief omdat het een levenstijl is. Het is geen crash dieet dat je een paar maanden op rauwkost leeft, maar een dieet die je eigenlijk je hele leven moet doen, zodat het een levenstijl wordt. Bij dieeten waar je weinig mag val je ook snel terug naar je oude gewoontes, en bij dit dieet mag je alles nog eten alleen met mate. Ik ben nu in 20 weken 18,5 kilo kwijt, dus het werkt voor mij heel goed 🙂 liefs

 • Reageer Joyce 13 december 2013 om 15:45

  Ik zit steeds vaker te denken om aan ww te gaan doen. Even informeren vanaf januari 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 13 december 2013 om 16:00

   Jaa joyce, probeer het eens..

 • Reageer Lizanne 13 december 2013 om 18:06

  Lekker!!! Goede ideeën heb je!!!

 • Reageer Chantal 13 december 2013 om 19:33

  Dit vind ik elke keer weer een leuk stuk om te lezen, goede ideetjes opdoen!
  Die kwark met noten en honing zit er echt uit om te smullen!!!
  welke kwark gebruik je(hoeveel pp)?
  en hoeveel puntjes zijn die twee boterhammen met knakkies? Te lekker!

  • Reageer Bibian Sloot 13 december 2013 om 21:08

   Ik gebruik de magere franse kwark van de AH. 180 gram 2 punten. Liefs

 • Reageer Claudia 15 december 2013 om 16:35

  Wat leuk om van iemand anders die WW doet te zien wat zij eet 😉 Ik ontbijt nu bijna altijd met 2 knackebrot-crackers (3 pp voor 2) maar wil toch wat vaker zuivel eten ’s ochtends omdat ik dit te weinig binnenkrijg. Wat ik me afvraag, jij eet de magere franse kwark van AH toch? Is dat héél zuur of niet haha. Want als ik nu zuivel neem, dan neem ik meestal vanille yoghurt van optimel 0% vet omdat ik normale yoghurt te zuur vindt.

  • Reageer Bibian Sloot 15 december 2013 om 16:55

   Hey, nee ik vind zuur ook niet lekker, en de magere franse kwark is zeker nie zuur. Echt het proberen waard! Succes

   • Reageer Claudia 16 december 2013 om 23:05

    Ik ga het eens proberen! Dankjewel voor je reactie!

 • Reageer Loes 4 januari 2014 om 12:18

  Ik eet ook vaak optimel vanille yoghurt, zalig vind ik die… soms ook kwark inderdaad en die is niet zuur… wat ik ook wel eens doe als ik wat later ontbijt is 1 van die twee aanvullen met een appel die ik in een paar eetlepels water even goed warm maak en dan met wat kaneel over de kwark of vanille yoghurt… of je een gebakje eet, heerlijk en slechts 2á3 punten…

  • Reageer Bibian Sloot 4 januari 2014 om 16:32

   Jaa goed idee, dat doe ik ook wel eens! Je wordt steeds creatiever in het bedenken van dingen met een laag aantal punten!

 • Reageer Eetdagboek Bibian #4 | Little Wonder World 4 september 2014 om 06:01

  […] eetdagboeken van mij: Eetdagboek 1 Eetdagboek 2 Eetdagboek […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge