Lifestyle

Gift Guide

giftguide

Cadeautjes uitzoeken voor een ander… Als je het mij vraagt zijn er bijna geen moeilijkere dingen te bedenken dan cadeaus kopen. Er is eigenlijk heel veel keus, maar je wilt ook niet afgezaagd aankomen met wéér een paar sokken omdat het zo handig is. Of weer die verkeerde kleur lippenstift. Om het maar niet te hebben over al die snoepjes, koekjes en kerstchocolade. Als jij het ook zo moeilijk vindt om cadeautjes uit te zoeken voor een ander, probeer ik jullie daar vandaag mee te helpen. Wie weet ben jij straks de beste kerstman in de familie en schitteren de cadeaus die jij hebt uitgezocht onder die mooie kerstboom.

0 – 4 jaar

0-4 jaar

Voor deze leeftijd begint het al lastig te worden. De kinderen hebben tegenwoordig al veel en vooral als ze net geboren zijn komen ze meestal om in de cadeautjes. Maar wat denk je van een gepersonaliseerd voorleesboek waarin het kind de hoofdrol speelt? Of een mooi houten poppenhuis. Je hebt tegenwoordig veel leuke spulletjes om erin te zetten. Denk bijvoorbeeld aan IKEA en ook de Hema heeft allemaal leuke dingen om het poppenhuis mooi te maken. Tot slot een houten hobbelpaard, tegenwoordig hebben ze allemaal elektrisch speelgoed, maar kinderen vinden een gewoon hobbelpaard vast ook nog heel leuk!

5 – 8 jaar
5 tot 8

Bij de Hema hebben ze verschillende sets om de kinderen iets zelf te laten maken. Onder andere mokken beschilderen, een spaarpot of, zoals afgebeeld, servies verven.
Toen ik op de camping de animatie moest verzorgen, ging ik vaak met de kinderen aan de gang met PlayMais. Dit zijn een soort schuimrolletjes die je aan elkaar kan plakken door middel van water. In deze set zit PlayMais om een hele jungle te maken. Verder vond ik deze set voor een plastic bag monster. Zo kunnen kinderen van oude plastic zakken een heus monster maken. In de doos zitten onder andere touw en ogen. Super leuk en de kids zijn ook nog eens groen bezig!

9 – 12 jaar
9 tot 12

Tegenwoordig hebben ze allemaal leuke dingen om je fiets te versieren. Deze leuke fietslampjes maak je vast aan je spaak en zodra je gaat fietsen ontstaat er een heel patroon. Ook zijn baksets een leuk cadeau. Kinderen kunnen leren koken en bakken, wat tegenwoordig helemaal hot is. Zelfs op tv zijn er kinderprogramma’s over cupcakes bakken. Verder vond ik heel veel leuke experimentboxen. Deze Triops is er daar één van.Triops zijn prehistorische krabbetjes. Je kan een aquarium klaarmaken voor de Triops. Het aquarium bevat drie verschillende ruimtes waarin ze de Triops kunnen kweken. Zo kunnen kinderen iedere dag de verandering van eitjes naar krabbetjes volgen.

13 +
13 +

Dit is een lastige leeftijd, ze vinden meestal niks leuk en zitten het liefst de hele dag achter de computer of hun mobiele telefoon. Daarom een cadeautje die daar goed bij past: een leuk telefoonhoesje. Je kunt ze tegenwoordig in allerlei designs krijgen, of wat dacht je van een foto op een hoesje? Maar om ze van die telefoon af te krijgen heb ik nog twee andere cadeautjes verzonnen. Het Wreck This Journal boekje. Hier staan opdrachten in die ze uit kunnen voeren. Bijvoorbeeld: scheur deze bladzijde eruit, of: smeer je vieze schoenen over de bladzijde etc. Uiteindelijk is het boek helemaal aan flarden maar dat is ook de bedoeling. Verder nog een buitenspel. Het is er nu te koud voor, maar straks als de lente weer begint is het ideaal! Het spel KUBB is een spel waarbij je de palen van de tegenpartij moet omgooien. Op de camping was dit een groot succes en waren alle kids er fanatiek mee bezig!

Mannen
man

Deze categorie heb ik altijd het meeste moeite mee, mannen. Maar ik heb wat leuke dingen gevonden. Tegenwoordig heeft iedereen een mobieltje, alleen door Facebook en veel WhatsAppen gaat deze snel leeg. Een beter cadeau dan een mobiele oplader is er dan niet. Met deze oplader kun je onderweg je telefoon opladen. Ideaal, en ze zijn nu wel de hele dag bereikbaar dus geen smoesjes meer ;). Verder is een leuk dagje uit natuurlijk leuk om te geven, een ritje in een Ferrari, skydiven of misschien een vlucht in een luchtballon voor de dappere mannen, super mooi en origineel. Verder kwam ik ook deze kras-wereldkaart tegen, een leuk cadeau voor mannen die graag reizen. Het is een kraskaart van de wereld, als ze ergens geweest zijn kunnen ze dat land openkrassen. Zo kan je zien waar je in de wereld geweest bent! Origineel toch?

Vrouwen
vrouw

Voor vrouwen vind ik het altijd het makkelijkst. Kaarsen, leuke dingen voor in huis etc. Maar tegenwoordig hebben ze ook veel leuke kookboeken. En nee, kookboeken zijn niet afgezaagd maar juist hartstikke hip. Eindelijk een keer wat anders op bord ’s avonds, leuk toch? Ook de leggings zijn leuk als cadeau, ze zijn in vele prints te krijgen en dus voor ieder wat wils. Verder weer zo’n leuk boek, dit keer het boek MESS. Je hebt je hele leven geleerd om alles netjes te doen, perfectionistisch, binnen de lijntjes kleuren en alles netjes te houden. Maar vanaf nu, als je dit boek hebt, is het tijd voor troep. Dit boek vraagt je het omgekeerde te doen van wat je hebt geleerd. Een plek waar je alles los kan laten en waar je rotzooi mag maken. Nou een beter cadeau voor een vrouw is er bijna niet.. toch?

Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën heb gebracht, ik wens jullie veel succes met de zoektocht naar de originele cadeaus deze kerst!

LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

7 reacties

 • Reageer Kiss & Make-up 12 december 2013 om 15:40

  Wat leuk dat je het in leeftijdscategorien hebt opgesplitst 🙂 Toffe ideetjes.

  • Reageer Bibian Sloot 12 december 2013 om 15:57

   Dankje!

 • Reageer Jess 12 december 2013 om 18:35

  Wat een leuke ideetjes allemaal. Vind het altijd lastig die cadautjes. Vooral voor mannen 😉

  • Reageer Bibian Sloot 12 december 2013 om 18:45

   Hahahaha ja mannen blijven moeilijk, nog steeds..

 • Reageer Saskia 12 december 2013 om 20:59

  Wat een leuke ideeën allemaal. Ik vind dat de Hema altijd erg leuk creatief speelgoed heeft!

  • Reageer Bibian Sloot 12 december 2013 om 21:14

   Dankje, jaa vind ik ook. Ze hebben zoveel, je wordt er gewoon hebberig van!

 • Reageer Lizanne 13 december 2013 om 18:07

  Leuke originele cadeautjes! Keer wat anders dan pyjama’s en parfum :’)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge