DIY, Lifestyle

Gift Wrapping

inpak17Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik vind dat Amerikanen véél meer hun best doen op cadeautjes inpakken. Ik kijk best veel Amerikaanse vloggers, en als ik zie hoeveel werk zij stoppen in het mooi inpakken van presentjes dan vallen de inpakkunsten van ons in het niet. Ik dacht: wat zij kunnen, kan ik ook! Dus ik ging naar o.a. de Action, Ikea, Wibra en Hema om leuke inpakspulletjes te kopen. Verder bewaar ik ook veel spullen die je hiervoor kunt gebruiken, zoals lintjes, verpakkingen, tasjes etc. Vandaag laat ik 5 mooie manieren zien van cadeautjes inpakken! Ideaal voor de komende kerstdagen.

Een klassiek pakje
cadeau1

Wat heb je nodig?
– Basic inpakpapier (Ikea – ik heb de achterkant gebruikt omdat ik dat bruine mooi vind.)
– Breed lint (Dit witte lint zat een keer om een dekentje heen, heb ik bewaard.)
– Dun lint (Action)
– Label (Hema)
– Wit stickerpapier (Action)
– Ponsje (Action)
Als je cadeau niet mooi vierkant/rechthoekig is, doe hem dan in een doos. Op deze manier kan je een mooi strak cadeau inpakken.
Ik heb eerst het cadeau ingepakt in het bruine inpakpapier. Daarna het dikke lint eromheen gewikkeld, vervolgens het rode dunne lintje eroverheen gedaan. Als laatst heb ik met het sterrenponsje 2 sterretjes geponst en op het label geplakt. Het label heb ik met het rode lintje vastgebonden op het pakketje. Op de achterkant van het label kun je de naam schrijven voor wie het kerstcadeau is.

Easy peasy!
cadeau2

Wat heb je nodig?
– Een cadeautasje (Action)
– Karton
– Gekleurde stift (Action)
– Lint (Hema)
– Opvulmateriaal (Dit kwam ooit eens uit een kerstpakket wat ik bewaard heb. Je kunt ook hooi gebruiken, tissuepapier of engelenhaar.)
De allermakkelijkste inpakmanier die er is: cadeautasjes. Toch vind ik dat het er erg leuk uitziet! Stop je cadeautje(s) in het tasje, doe wat opvulmateriaal erin en klaar is Kees! Zelf heb ik nog een label geknipt uit karton en met de stift opgeleukt. Het label heb ik met een lintje aan het tasje vast gebonden.

Kleurrijk inpakken
cadeau3

Wat heb je nodig?
– Twee soorten inpakpapier (Action)
– Lint (Action)
– Figuurtje (Action)
Dit ziet er vrolijk uit onder de boom! Pak je cadeautje eerst in met een soort van het inpakpapier. Daarna knip je een strook uit het andere papier, en deze plak je over de helft van je cadeau (of in het midden, als een band). Bind daarna een lintje op de scheidingslijn van de twee soorten papier (zo hoef je niet netjes te knippen!), en stop er een leuk kerstachtig figuurtje onder. Ik heb gekozen voor een kerstboompje maar je kunt helemaal zelf kiezen wat je neemt!

Een simpel detail dat nét even een wat extra’s geeft:
lintje

Aan de slag met ballen
cadeau4
(Spot de fotograaf! Haha)

Wat heb je nodig:
– Inpakpapier (Action)
– Leuk lint (Deze komt uit een Duits winkeltje.)
– Mini kerstballetjes (Action)Doe je cadeau in een doos en pak het mooi strak in. Wikkel vervolgens je lint eromheen. Kies een aantal leuke kerstballetjes uit en bind deze samen met een touwtje/lintje. Knoop deze tenslotte aan je cadeau en tadá!

Geen gedoe
cadeau5

Wat heb je nodig?
– Inpakpapier (Wibra)
– Lint (Had ik nog)
– Strikken (Action)
Voor wie geen zin heeft in gedoe kan natuurlijk ook voor de typisch Hollandse manier gaan: papier eromheen, en DONE. Leuk het cadeau iets meer op met een lint en een glitterstrik, zo lijkt het toch alsof je veel moeite gedaan hebt (-; !

Dit waren mijn vijf manieren om je kerstcadeaus op een speciale manier in te pakken. Leuk toch, om zo een cadeau te krijgen? Ik heb nog veel meer cadeaus die ik moet inpakken voor onder de boom en als ik nog leuke ideeën heb, zal ik deze zeker met jullie delen!

Pakken jullie je cadeaus ook op een andere manier in of ga je voor simpel? Let me know in de comments!

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

6 reacties

 • Reageer Marieke 10 december 2013 om 21:07

  Leuk bericht, ik krijg vaak te horen bij het geven van een cadeau dat mensen het niet uit durven te pakken, haha. Er komt begin volgende week op mijn blog ook een bericht online over cadeautjes inpakken voor de kerstdagen. Ik ben zelf wat cadeautjes onder de boom betreft nogal pietje precies en het moet bij mij allemaal kloppen haha. Vorig jaar heb ik zelfs een cadeau wat mijn vriend ergens had gekocht en laten inpakken nog een keer ingepakt anders paste het niet onder de boom, haha.

  Liefs Marieke

 • Reageer Manon 12 december 2013 om 18:13

  Oh leuk, ben benieuwd hoe jouw inpakideetjes eruit zien 😀

 • Reageer Lizanne 13 december 2013 om 18:10

  Mooi! Ik zag laatst ook een leuke: een cadeautje inpakken met neutraal papier, en dan met groen lint of tape een streepjes kerstboom erop maken!

  • Reageer Manon 13 december 2013 om 18:13

   Oja! Dat zie ik dan wel verschijnen met mijn naam erop 😉

 • Reageer Isabel Cristina 15 december 2013 om 15:49

  Hele leuke ideetjes! Jullie hebben een hele leuke blog, ik ga jullie volgen via Bloglovin!

 • Reageer Dionne 15 december 2013 om 16:08

  Heel leuk gedaan!

  http://www.diolifestyle.nl

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge