Food, Recepten

RECEPT: Kerst Cupcakes

kerstcupcakes

Voordat wij begonnen met Weight Watchers, was onze hobby bakken. Taarten, koekjes, cupcakes, alles kwam voorbij. Elke keer als we samen waren, gingen we weer iets nieuws bakken. Maar toen we begonnen met WeightWatchers, zijn we daarmee gestopt. Niks is stommer dan iets lekkers bakken en het daarna niet mogen op eten. Maar voor vandaag zijn we toch gezwicht. Want je mag best één keer zondigen en lekker genieten. Vandaag hebben we drie soorten cupcakes gemaakt voor jullie in de kerstsferen. Vanille, chocolade en karamelcupcakes met de daarbij horende kerstversiersels. Kijk je mee?


Wat heb je nodig voor het basisbeslag?
DSC_0302
– 113 gram boter
– 1 1/3 cup zelfrijzend bakmeel
– 1 cup suiker
– 2 eieren
– 2 teaspoons vanille extract/essence
– 1/8 teaspoon zout
– 1/3 cup melk

En zo maak je het:
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en vul het cupcakeblik met papiertjes.

Mix de boter en suiker samen. Voeg hierbij de eieren, vanille extract en zout mix tot een glad beslag.
cupcake2

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg als laatste de melk toe. Roer alles bij elkaar: niet te lang, anders wordt het beslag te “taai”.
cupcake3

Verdeel het beslag over drie bakjes, omdat je drie verschillende smaken gaat maken.

Voeg wat extra vanille toe aan één deel van het beslag voor de hulstcupcakes.
cupcake5

Voor de rendieren voeg je wat cacaopoeder (een grote eetlepel) toe.
cupcake6

Voor de sterretjes en de candycanescupcakes voeg je ongeveer een half pakje Karamel kloppudding toe. (En een klein beetje extra melk, anders wordt het beslag te droog.)
cupcake4

Verdeel het beslag over de 12 cupcakevormpjes. Een ijslepel is handig om te gebruiken voor gelijke porties!
cupcake7

Bak de cupcakes voor ongeveer 20 minuten, ze zijn klaar als een satéprikker er droog uitkomt. Laat ze een half uur afkoelen voordat je gaat versieren.

Tijd om te versieren!

Voor de rendieren heb je nodig:
– Marshmallow Fluff
– Mini pretzels
– Chocoladebolletjes
– Rode M&M’s
– Kleine, ronde koekjes

De foto’s spreken voor zich!
cupcake8

Voor de hulstcupcakes heb je nodig:
– Witte fondant
– Groene kleurstof
(Kneed een klein beetje groene kleurstof door het witte fondant om zo een groene kleur te krijgen. Of als je groene fondant hebt is dat natuurlijk ook handig!)
– Rode M&M’s
– Marshmallow Fluff (Om de M&M’s en de blaadjes vast te plakken.)

cupcake9

Voor de sterretjes en candycane cupcakes heb je nodig:
– Witte fondant
– Rode kleurstof
(Kneed wat rode kleurstof door het witte fondant of gebruik rode fondant!)
– Marshmallow Fluff (Om vast te plakken.)

cupcake10

Het eindresultaat!
cupcake1

Wij konden het natuurlijk niet laten om onze baksels te proeven. Maar wij zijn echte WeightWatchers dus wij genieten met mate ;). Het was écht heer-lijk!
DSC_0470

LiefsBenM

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

8 reacties

  • Reageer Lizanne 19 december 2013 om 14:40

    Wauw dje zien er superleuk uit! Ben benieuwd welke recepten er nog meer langskomen deze week.

    • Reageer Manon 19 december 2013 om 17:58

      Stay tuned… 😉

  • Reageer Henny 19 december 2013 om 18:15

    Wat leuk en lekker. Ziet er goed uit. Ik blijf in spanning voor de volgende recepten. Veel geluk en plezier ermee dames.

    • Reageer Manon 19 december 2013 om 18:30

      Dankjewel Henny! Leuk dat je ons gaat volgen 🙂

  • Reageer Rachel Kromdijk 19 december 2013 om 19:00

    leuk gedaan en ziet er goed uit

    liefs

    • Reageer Manon 19 december 2013 om 19:17

      Dankjewel!

  • Reageer Mirjam - Jewelyz 22 december 2013 om 22:03

    Wat ziet dat er leuk en waarschijnlijk ook heel lekker uit! 😉
    Ook mooie foto’s, heel duidelijk uitgelegd.

    • Reageer Manon 22 december 2013 om 22:11

      Ze waren ook heerlijk! Dankjewel 🙂

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge