Lifestyle, Persoonlijk, Wonen

Mijn kerstboom – Bibian

Elk jaar kijk ik zo uit naar de kerst. De gezelligheid, de lichtjes, sneeuw, gewoon het hele sfeertje eromheen. Ik heb toen ik en mijn vriend op ons zelf gingen wonen een kunstkerstboom gekregen van mijn schoonouders. Vorig jaar koos ik ervoor om een keer een echte te halen, maar dit jaar toch weer gekozen voor mijn oude vertrouwde kunstboom. Het klusje om de boom op te tuigen vind ik nooit het leukst. Ik vind het lang duren en ik ben nogal ongeduldig met dat soort dingen. Maar hey, als je hem wil hebben staan, dan moet je er wat voor doen. En zo ging ik 8 december, na Sinterklaas uiteraard, met volle moed de kerstboom opzetten.

Normaal gesproken heb ik altijd champagnekleurige kerstballen met grote bruine bloemen. Maar omdat mijn schoonzusje dit jaar wat anders wou, had ik voorgesteld om voor één jaar onze ballen te ruilen. Dus dit jaar heb ik geen champagne boom maar een blauw met witte.

DSC_0003

Gelukkig had ik twee jaar geleden alle delen met elkaar verbonden, en wat was ik dit keer blij met mijn keuze dat ik daar twee jaar geleden even de moeite voor had genomen.
Tijdens het optuigen van de boom zat ik zo in mijn element dat ik vergeten ben foto’s te maken. Nadat alle ballen erin zaten en ik de slingers erin had gedaan, was het tijd voor River zijn eerste kerstbal. Deze heeft hij van opa en oma gekregen tijdens ons jaarlijkse bezoek aan de Intratuin.

DSC_0027

Het leek mij leuk om River elk jaar een kerstbal te laten uitzoeken en dat hij als hij uit huis gaat zijn eigen ballen mee kan nemen. Deze eerste bal hebben we dan ook samen in de boom gehangen, en daar hebben we natuurlijk foto’s van gemaakt. Elk jaar gaan we een foto maken dat hij zijn eigen bal in de boom hangt. (Excuses voor zijn mooie sokken.)

DSC_0011

Ik denk dat het een leuk gezicht is als ik al die foto’s na een paar jaar naast elkaar zou leggen, zo zie je gelijk hoe snel ze eigenlijk groeien. Nadat de laatste bal erin gehangen was, was de boom af… dacht ik.

DSC_0020

Maar toen ik foto’s aan het maken was kwam ik erachter dat ik de onderkant van de boom niet mooi vond, er moest een witte slinger bij.

DSC_0067
Tadaa, nu is die precies goed! Ik ben blij met de boom. Ik vind het altijd zo gezellig. Nog een paar weken genieten van de gezellige boom voordat we hem weer weg moeten doen.

DSC_0069
Welke kleur ballen en slingers hebben jullie? En kiezen jullie voor een echte boom of hebben jullie ook net als mij een kunstboom?

LiefsBibian

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

3 reacties

 • Reageer Nicky 12 december 2013 om 11:15

  Mooi kerstboom en leuk idee om River ieder jaar een kerstbal uit te laten kiezen.
  Wij hebben ook een kunstkerstboom, staat bij ons nog niet maar vrijdag gaan we gezellig aan de slag met versieren. Kleur van de boom weet ik nog niet maar standaard zit er rood in.

  • Reageer Bibian Sloot 12 december 2013 om 11:57

   Dankjewel! Jaa, leek me een leuk idee! Veel plezier met het optuigen van je boom! Liefs

 • Reageer Lizanne 13 december 2013 om 18:08

  Mooie boom, en lieve Riv!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge