Persoonlijk

Meet the cats

allyouneedisloveandacat2Niet alleen Bibian heeft een gezinnetje samen met haar vriend en lieve baby River, ik heb ook mijn gezinnetje. Mijn vriend en ik zijn namelijk poezen-mama en papa. We hebben nu drie katten, en dat is ook wel meer dan genoeg haha. Ik heb altijd tegen mijn vriend gezegd dat, als we gingen samenwonen, ik graag twee katten wilde en dat er ééntje sowieso Bouli zou gaan heten. Hij was het er niet helemaal mee eens maar ik had hem toch zo ver gekregen dat we dan één kat zouden nemen.

Bouli Kitten 2Zo gezegd zo gedaan. Op mijn verjaardag, 1 oktober 2011, werd ik verrast met het bericht dat we naar een katje zouden gaan kijken. Niet zomaar een katje, nee een Scottish Fold poesje om precies te zijn. We gingen kijken en waren meteen verkocht door Bouli. Een paar dagen later werden we gebeld met het trieste bericht dat Bouli dood was gegaan. Ik helemaal over de toeren, ik was zo verdrietig! Gelukkig hadden ze nog meer poezen en katertjes en we mochten een nieuwe uitzoeken. Hoppatee, nog een keer naar de cattery en daar ontmoetten we Bouli 2.0. Ze moest en zou Bouli heten, ookal heette het overleden poesje ook Bouli. We zouden Bouli sowieso nemen en we knuffelden nog met wat andere kittens die er rondliepen.
Een tijdje later gingen we nog een keer naar de cattery om met Bouli te knuffelen (ze mocht pas mee met 12 weken) en mijn zusje ging mee. Toen we terugreden zei ze in de auto dat het grijze katertje ook wel heel schattig was en dat we die ook moesten nemen. Maar mijn vriend wilde geen 2 katten, dus helaas. ’s Avonds lagen we in bed en zei mijn vriend dat hij het grijze katertje toch ook wel heel lief vond. De keuze was snel gemaakt: we zouden 2 kittens nemen, YES! We mailden de cattery meteen dat we Balou (zo moest hij heten van mij), ook wilden adopteren. Bouli & Balou, klinkt als een perfect duo! 25 november was het zover, we woonden net een week in ons nieuwe huis en de kittens waren 12 weken. We gingen ze ophalen en sindsdien zijn we DOL op ze. Het zijn twee Highland Fold katten, de langharige versie van de Scottish Fold. Bouli’s vacht is de kleur crème en Balou is blauw-wit.

BalouBouli
Balou als kitten – ze zijn thuis! – Bouli als kitten

Na twee jaar met Bouli en Balou keken we weer eens op de site van de cattery. En we zagen dat ze weer een nestje hadden. Dat was dus geen goed plan want we waren allebei weer verkocht. We gingen langs en werden verliefd op een grijs kortharig poesje, zonder knik-oortjes. Het moest dat poesje worden, en ze gaat Bo heten. Bouli, Balou en Bo, een fijn trio!

BoKitten
Bo’tje!

We waren bang dat het niet zou boteren tussen de volwassen katten en de nieuwe kitten maar na een weekje grommen, blazen en afstandelijk doen zijn het drie dikke vriendjes. Bo en Balou zijn stiekem verliefd op elkaar (terwijl het halfbroer- en zus zijn) en Bo en Bouli kunnen af en toe twee pittige dametjes zijn. Bo is een Scottish Straight (Scottish omdat ze een korthaar is en straight omdat ze geen knik-oortjes heeft) in de kleur lilac.

KattenCollage

Balou is onze grote sul, held op sokken en een dikke spinnende knuffelbeer.
Bouli is een echt dametje. Ze is echt mijn lieve katje, lekker knuffelen en kroelen op de bank samen.
Bo is de ADHD kat. Wat een energie. Het lijkt wel alsof ze nooit slaapt en alleen maar wild doet. Een echte kitten nog dus, ook al is ze nu bijna 7 maanden oud. Ook kan ze van tijd tot tijd lekker bij je komen liggen kroelen.

Ik ben verliefd op al onze katten en ik weet nu wat ze bedoelen met dierenliefde! Ik zou niet meer zonder ze kunnen, ze geven zoveel liefde terug en we lachen ons rot om onze grappige poezenbeesten.

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

9 reacties

 • Reageer Jess 3 december 2013 om 15:48

  Wat een schatje zeg! Echt heel lief. Hier ook een kattenfan. Wji hebben twee poezen maar dan gewoon hui-tuin-en-keuken exemplaren. Wel heel lief!

  • Reageer Manon 4 december 2013 om 16:00

   Wij wilden eerst ook “gewone” katten, totdat we dit ras tegenkwamen!

 • Reageer Vera 3 december 2013 om 20:23

  Zo schattig!

  • Reageer Manon 4 december 2013 om 15:59

   Dankjewel ^^

 • Reageer Eline 3 december 2013 om 22:02

  Wat een enorme dotjes, zo leuk!

  • Reageer Manon 4 december 2013 om 15:59

   Jaa, het zijn echte dotjes haha.

 • Reageer Dita 13 december 2013 om 09:13

  Wat een schatjes!

  • Reageer Manon 13 december 2013 om 09:17

   Dankjewel ^^!

 • Reageer Lizanne 13 december 2013 om 18:26

  <3<3<3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge