Food, Recepten

RECEPT: Chocolate Fudge Brownie

DSC_0220

Voor tweede kerstdag maakte ik dit toetje: chocolate fudge brownie. En ik kan je vertellen, deze brownie is GOD-DE-LIJK! Lekker met een bolletje vanille-ijs en het dessert was klaar. Een lekkere krokant bovenkantje en de binnenkant is heerlijk zacht en chewy. Alsof er een engeltje op je tong plast haha. Kerstmis is nu voorbij maar je kunt dit ook heerlijk maken op een regenachtige zondag of misschien wel voor Oud&Nieuw!
Ik kan er nog wel veel meer over vertellen maar daar hebben we niks aan. Let’s go right into it!

Wat heb je nodig?
DSC_0057
– 215 gram zachte (op kamertemperatuur) ongezouten roomboter.
– 300 gram pure chocolade (FAIRTRADE!).
– 1,5 cup witte suiker.
– 3 teaspoon vanille-extract/essence.
– 1/4 teaspoon zout.
– 1,5 tablespoon cacao.
– 3 eieren.
– 3 tablespoon warm water.
– 1,5 teaspoon oploskoffie. (Koffie versterkt de chocoladesmaak, je proeft hier verder niks van in de brownie zelf!)
– 1 cup bloem.

Verwarm de oven vast voor op 180 graden.

Verder heb je nog een bakblik nodig van 20×26 (ongeveer). Deze “bekleed” je met wat bakpapier zodat de brownie er straks makkelijk uitkomt.
DSC_0058

En zo maak je het:
brownie1
Doe het warme water met de oploskoffie bij elkaar en zet dit aan de kant, dan is dat alvast gedaan. Daarna mix je de boter en de suiker tot een romig geheel.

brownie2
Dan voeg je de eieren, het vanille-extract/esssence en de oploskoffie toe. Dit laat je ook even goed met elkaar mengen.

brownie4
Daarna mix je de droge ingrediënten met elkaar. Bloem, zout en het cacaopoeder. Roer dit even door elkaar zodat er geen klonten inzitten.

brownie3

Dan is het tijd om de chocolade te smelten. Dit kan in de magnetron maar ik kies voor de au-bain-marie methode. In een pannetje doe ik kokend water, zet hier een kom bovenop en in die bak doe je de pure chocolade. Op deze manier kan de chocola niet verbranden.

brownie5

Ik helemaal in m’n element: pyjama aan en bakken maar. Blijf goed in de chocolade roeren dat er geen klontjes inzitten en zorg ervoor dat het een gladde substantie is.Laat de chocolade even afkoelen, want als je het gloeiend heet bij de rest giet, heb je kans dat de eieren in het beslag gaan stollen. En roerei in je brownie is niet bepaald lekker.

brownie6

Als je chocolade niet meer heet is voeg je het langzaam bij de rest van het beslag. Laat het goed mixen met elkaar. Als laatste voeg je de droge ingrediënten toe. Mix dit niet te lang anders wordt het beslag te stug/taai en dat wil je niet want de brownie moet lekker luchtig en zacht blijven.

brownie7

Doe het beslag daarna in het bakblik en smeer het goed uit. Daarna zet je de brownie in de voorverwarmde oven van 180 graden en bak deze voor ongeveer 45-50 minuten. De brownie is goed als je er met een satéprikker inprikt en er komen natte kruimeltjes uit, geen nat beslag. Het is een fudge brownie dus de binnenkant hoort nog wat nattig te zijn.

brownie8

Daarna is het de kunst om het af te laten koelen, wat hier dus niet gelukt is hahaha. Ik en mijn vriend moesten proeven! Zoooooooo lekker! Snijd de brownie in vierkantjes en smullen maar!

En hier heb ik zo’n hekel aan hahaha, opruimen, meh!
DSC_0206

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

10 reacties

  • Reageer Sharmayne 28 december 2013 om 09:25

    Heeeeerlijk! Ik ben dol op brownie ik heb laatst met een beetje dokterpepper drinken erdoor gedaan was ook hmmm

    • Reageer Manon 28 december 2013 om 16:50

      Oh dat klinkt ook heel erg goed!

  • Reageer Dita 28 december 2013 om 11:45

    Lekker! Ik ben dol op brownies

    • Reageer Manon 28 december 2013 om 16:50

      Ze waren ook echt heerlijk!

  • Reageer Lisa 28 december 2013 om 12:12

    Hmm lekker:)

    • Reageer Manon 28 december 2013 om 16:50

      Ja, zeker!

  • Reageer Patricia 29 december 2013 om 08:33

    Hihi precies ons toetje voor beide dagen … oeps … Maar zóóó lekker ! En de troep zo herkenbaar blehhh haha

    • Reageer Manon 29 december 2013 om 16:47

      Jaaa, echt heerlijk haha.

  • Reageer Fabienne 1 januari 2014 om 18:02

    Ah, dit lijkt me echt heerlijk!

    • Reageer Manon 1 januari 2014 om 19:05

      Het was ook echt goddelijk haha. Heb echt TE veel brownie gehad…

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge