Food, Recepten, WeightWatchers

RECEPT: Merengue Cookies

merenguecookiesOnder elk recept staan de ProPoints waarde van het hele recept voor 1 persoon, voor diegene die het WeightWatchers programma volgen.

Zoals jullie nu wel weten, houden Bibian en ik van bakken. Helaas zijn heel veel bakrecepten niet echt WeightWatchers-proof. Soms heb ik gewoon zin om iets te bakken, maarja: om het weg te gooien is ook zo zonde. Vaak geef ik het mee aan mijn vriend zodat hij op zijn werk wat uit te delen heeft, maar zelf opeten is natuurlijk veel leuker (en lekkerder!).Elke zomer maak ik wel een Pavlova, een schuimige merenguetaart met slagroom en heel veel vers fruit: GOD-DE-LIJK! Ik vind de bodem altijd het lekkerst, dus ik ging eens kijken hoe ik deze WeightWatchers-proof kon maken. Het ik kan je vertellen: het is gelukt! Het zijn mediumgrote merengue cookies geworden in de smaken vanille en chocola, yum! En dat voor 1 ProPoint per cookie!

Wat heb je nodig:
DSC_0475
– 110 gram suiker (waarvan 1 zakje vanillesuiker)
– 3 eiwitten
– Cacao
– Vanille extract/essence

En zo maak je het:
merengue1
Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg je bakplaat met pakpapier.
Scheid de drie eieren, zorg dat er echt geen stukje eidooier meekomt anders kun je je eiwitten niet stijf kloppen! Zorg er ook voor dat de kom waarin je mixt vetvrij is. Dit kun je makkelijk doen door een klein beetje citroensap met een keukenpapiertje door de kom te halen. Ik gebruik een KitchenAid maar een gewone handmixer werkt ook prima!

merengue2
Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Als de suiker goed opgenomen is, voeg je naar smaak vanille extract/essence toe.

DSC_0497
Laat de mixer lekker zijn werk doen. De eiwitten zijn goed als het mooie stijve pieken zijn.

merengue3
Als je alleen vanillesmaak merengues wilt, dan maak je 10 dotten op je bakpapiertje. Wil je ook chocoladesmaak? Dan maak je er 5.
Voeg een eetlepel cacaopoeder toe en klop dit door het eiwitbeslag. Maak hier weer 5 dotten van.

merengue4
Dan doe je de merengues in de voorverwarmde oven van 160 graden en laat je ze 35 minuten bakken.

Na 35 minuten laat je de merengue cookies even afkoelen en dan genieten maar! Ik vind de chocoladecookies het lekkerste van de twee, heerlijk.

DSC_0547

De binnenkant is nog lekker chewy, precies zoals ik het ’t lekkerst vind.
DSC_0550

Veel plezier met bakken als je deze cookies gaat maken en eet smakelijk!

Tel voor één merengue cookies 1 ProPoint.

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

6 reacties

  • Reageer Dita 21 december 2013 om 08:01

    Oeh lekker!

    • Reageer Manon 21 december 2013 om 10:30

      Het is zeker heel erg lekker!

  • Reageer Bouchra 21 december 2013 om 12:34

    Ziet er goed uit!

    • Reageer Manon 21 december 2013 om 14:43

      Bedankt 🙂

  • Reageer Claudia 21 december 2013 om 15:19

    Ziet er lekker uit! Heb laatst ook een keer naar recept van WW een hazelnoot meringue gemaakt! In de WW kookboeken staan echt heel veel bakrecepten voor weinig punten! Wat misschien ook leuk is om te weten voor jullie; ik was gisteren bij de action en zag opeens een zak Weight Watchers Cheese Puffs liggen. Een zak waarin kleine zakjes chips zitten (soort cheetos) voor maar 2 punten per zakje! En ze zijn lekkerrrrrr haha dus als je een keer wilt cheaten kun je ook zo’n zakje nemen, voor de prijs hoef je het niet te laten 😉

    • Reageer Manon 21 december 2013 om 15:24

      Oh wat een geweldige tip! Dan ga ik snel naar de Action, kijken of ze hier ook de Cheese Puffs hebben. Klinkt lekker, Cheetos-achtige chips! Bedankt voor je reactie 🙂

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge