Food, Recepten, WeightWatchers

RECEPT: Tomaten Bruschetta

tomatenbruschetta
Onder elk recept staan de ProPoints waarde van het hele recept voor 1 persoon, voor diegene die het WeightWatchers programma volgen
.

Dat lees je goed: RECEPTENWEEK. Deze week komt er elke dag een recept online op LittleWonderWorld. Ideetjes voor het kerstdiner, oud & nieuw hapjes, lekkere toetjes of gewoon een snelle hap. Neem dus iedere dag even een kijkje op onze blog voor heerlijke recepten. We trappen af met een Italiaanse specialiteit: tomaten bruschetta.

Ik ben er dol op: tomaten bruschetta. Tomaten vind ik zo op zichzelf niks aan, maar in deze combinatie eet ik m’n vingers erbij op. Lekker met een stukje stokbrood van de gril of gewoon zo, als salade.
Ideaal om als voorgerechtje bij je kerstdiner te serveren, of als bijgerecht tijdens het hoofdgerecht. Je kunt het zelfs een dag van te voren maken om op de dag zelf tijd over te houden. Hij is zelfs nog lekkerder als die een tijdje van tevoren gemaakt is, zo kunnen alle smaken lekker intrekken.
Deze tomaten bruschetta is een simpel receptje maar toch wilde we jullie het niet onthouden. Lees snel verder voor het hele recept!

Wat heb je nodig?
tomaat2
– Natuurlijk tomaten, ik heb er 6 gebruikt.
– Rode uien, aan één grote heb je genoeg, ik heb twee kleintjes gebruikt.
– Een teentje knoflook
– Verse basilicum
– Olijfolie, ik gebruik graag extra vierge.
– Peper en zout

En zo maak je het:
bruschetta1
Neem een middelgrote kom en doe hier in twee teaspoons olijfolie, of meer als je dat lekker vindt. Pers daarna een teentje knoflook en doe dit bij de olie.

bruschetta3
Doe er peper en zout naar smaak bij.

bruschetta2
Rol een aantal blaadjes basilicum in elkaar en snijd hier kleine stukjes van.

bruschetta4
Haal de schilletjes van de rode uien af en snijd deze zo klein mogelijk. Een groot stuk ui in je salade is niet heel lekker. Doe alles wat je gesneden hebt bij de olijfolie en knoflook in de kom.

bruschetta5
Snijd de tomaat in vieren, haal de kroontjes eraf en verwijder de zaden en al het natte. Snijd hierna de tomaten in kleine blokjes.

bruschetta6
Mix alles goed door elkaar, en proef nog of er meer peper of zout bij moet. Voor de finishing touch heb ik er een gezellig blaadje basilicum opgelegd.

tomaat1

tomaat13

Reken voor de tomatenbruschetta, als je het helemaal alleen op eet 1 a 2 ProPoints (ligt aan de hoeveelheid olie die je gebruikt). Als je het deelt, zou ik 0 ProPoints rekenen omdat je zo weinig olie eet.

Eet smakelijk!

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

  • Reageer Dita 16 december 2013 om 14:17

    Oeww lekker! Hier ben ik dol op

    • Reageer Manon 16 december 2013 om 16:04

      Jaaa, ik vind het ook heerlijk! Ik maak het ook vaak voor BBQen in de zomer, of voor het gourmetten en dan is het ook altijd een hit.

  • Reageer Kiss & Make-up 16 december 2013 om 15:41

    Dit maak ik heel vaak! Ik voeg er zelf nog stukjes courgette, paprika en champignon aan toe.

    • Reageer Manon 16 december 2013 om 16:05

      Oh, dat klinkt ook erg goed! Ik ben niet zo van de champignons maar als je er van houdt zou ik het zeker erbij doen.

  • Reageer Robert 16 december 2013 om 15:50

    Dit is echt lekker, ik kan het vertellen want ik heb het al een keertje gegeten. 🙂

    Heel licht, maar zeer goed te versmaden met vers stokbrood in combinatie!

    • Reageer Manon 16 december 2013 om 16:06

      Ja, lekker he 😉 !

  • Reageer Jess 16 december 2013 om 16:19

    Arghhhh, dit ziet er zo lekker uit! Mjammm!

  • Reageer Sanne 16 december 2013 om 18:21

    Dit kende ik al, dit maakt mijn moeder altijd lekker! 😀 hahaha je blog ziet er heel vrolijk uit. 😀 xxx

    • Reageer Manon 16 december 2013 om 18:24

      Lekker is het he! Bedankt voor het compliment, wij zijn ook heel erg blij met onze blog 🙂

  • Reageer Isabel Cristina 16 december 2013 om 19:46

    Ziet er goed uit! Mijn moeder maakte dit vroeger ook.

  • Reageer dresses and daisies 16 december 2013 om 21:28

    Bummer dat mijn vriend geen tomaten lust, anders kon ik dit eens maken. Of zou ik het achter zijn gat maken? haha
    Ps. Er is momenteel een winactie op mijn site. Doe je ook mee? :o)

    • Reageer Manon 17 december 2013 om 08:59

      Ik hou ook niet echt van tomaten maar hierin wel! Dus gewoon maken, haha.

  • Reageer Roos 16 december 2013 om 21:49

    Mmm simpel kan zo lekker zijn! Ik denk dat ik dit ook weer op mn kerstmenu zet 😉

    • Reageer Manon 17 december 2013 om 08:59

      Dit stond twee jaar geleden ook op mijn kerstmenu!

  • Reageer Claudia 16 december 2013 om 23:03

    Hmmm heerlijk! Vooral op een knapperig stukje stokbrood! Mooie snijplank trouwens 😉

    • Reageer Manon 17 december 2013 om 09:00

      Haha, dankjewel!

  • Reageer Lizanne 17 december 2013 om 10:33

    Lekkerrrrr!!!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge