Food, Lifestyle, Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #1

WWUpdate
Elke vrijdag krijgen jullie een update hoe het is gegaan bij het weegmoment. Omdat we al 20 weken bezig zijn, beginnen we vanaf nu met update 1. Mocht je ons verhaal van de afgelopen 20 weken willen weten, kun je dat lezen in ons Weight Watchers verhaal.

Afgelopen woensdag was het weer tijd om richting de cursus te gaan. Dit keer zonder Manon want zij was een midweek naar Disneyland (jaloers). Vanuit mijn werk reed ik naar de cursus, ik heb altijd kleding mee voor het wegen. Dit is nog de kleding die ik aan had toen ik de eerste keer naar de cursus ging. Zo weeg je elke keer met dezelfde kleren en kunnen de kleren niet het verschil maken. Rond half zeven kwam ik binnen en hadden mijn andere Weight Watchers maatjes hun weegmoment er al op zitten.
Ik trok mijn slippers aan en ging naar de weegschaal. Ik had een goed gevoel want ik had goed mijn best gedaan. Met sinterklaasavond niks genomen en als avondeten had ik die dag mijn eigen Weight Watchers soep meegenomen, dus daar kon het niet aan liggen. Verder had ik veel gesport dus ik ging met veel vertrouwen de schaal op. En ja hoor, 1.1 kilo eraf. Hoppa, ik had dus niet voor niets een goed gevoel. De tussenstand staat nu op -18,5 kilo in 20 weken.

20131212_141547Het gaat hard, maar het gaat ook heel lekker. Ik denk dat het ook enorm mee helpt dat we het met een groepje vriendinnen doen. Je hebt zoveel steun en als je het niet ziet zitten, pept de ander je op. Geen zin om te sporten? Je gaat toch mee want de andere gaan ook. We komen nu bij een lastige periode aan, de kerstdagen en oud & nieuw. Gelukkig vieren we de jaarwisseling met elkaar dus dan kunnen we elkaar weer “steunen”. Met de kerstdagen moeten we het zelf doen, maar ik vind wel dat we een klein beetje mogen genieten. Dat betekent niet dat de stop eraf gaat en ik me helemaal vol ga stoppen met lekker en ongezond eten, maar gewoon gezonde keuzes maken en eten tot je verzadigd bent, en niet tot je propvol zit met je knoop van je broek los op de bank onderuit gezakt zit, want dan doe je toch iets niet helemaal goed.

Zoals Bibian al verteld heeft, was ik (Manon) vier dagen in Disneyland Parijs. Gisteravond ben ik teruggekomen. Dit weekend kunnen jullie een uitgebreid verslag verwachten van mijn Disneyavontuur!

Ik ging met de beste ideeën naar Parijs. Ik had bananen mee, WeightWatchers repen, flesjes water zodat ik gezonde tussendoortjes kon nemen. De ideeën waren hartstikke leuk, maar op het moment dat ik Disneyland instapte waren deze verdwenen. De zoete geuren komen je tegemoet, heerlijke broodjes, Starbucks om de hoek… Ik had besloten om gewoon die vier dagen te genieten, en dat heb ik gedaan! Vier dagen niet aan WeightWatchers gedacht. Pizza’s, snoepjes, drankjes bij Starbucks, croissantjes met Nutella, HEERLIJK! Dit was de eerste keer in 20 weken dat ik mezelf heb laten gaan en ik heb er van genoten. Ik ben wel drie dagen misselijk geweest van al het ongezonde, vette, zoete eten, je merkt gelijk dat het slecht is voor je lichaam. Ik heb mezelf maandagochtend gewogen en vanmorgen weer… Het viel me reuze mee! Ik was “maar” 0,8kg aangekomen. Ik had iets van twee kilo verwacht haha. Nu ga ik tot de kerst weer streng aan de 26 ProPoints per dag en dan zien we wel weer verder!

Als je je af vraagt wat je zoal kan eten tijdens dit dieet, kun je op onze blog de eetdagboeken vinden, hierin laten we zien wat we zoal eten. We wensen degene die ook aan het afvallen zijn veel succes deze week!

LiefsBenM

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer iliveoncoffee 13 december 2013 om 14:50

  Wow 18.5 kilo in 20 weken is echt supergoed! Gefeliciteerd 🙂 Knap hoor!

  • Reageer Bibian Sloot 13 december 2013 om 15:05

   Dankjewel!

 • Reageer Joyce 13 december 2013 om 15:40

  Wauw super! Ik wil ook graag afvallen, maar het is lastig ik hou teveel van eten 🙁

  • Reageer Bibian Sloot 13 december 2013 om 15:56

   Hhaha anders ik wel hoor, oh wat is eten toch lekker en gezellig! Het is echt niet moeilijk… Of nouja.. Makkelijker dan andere dieeten die ik geprobeerd heb! Liefd

 • Reageer Lizanne 13 december 2013 om 18:06

  Yeeeey supertrots op jullie! (En mijzelf haha)

  • Reageer Manon 13 december 2013 om 18:12

   Wij ook op jou <3

 • Reageer Chantal 13 december 2013 om 19:28

  Goed bezig zeg!!
  En Manon, je hebt gelijk hoor ik zou ook genieten tijdens zo’n uitje!
  Viel de weegschaal een beetje mee?

  • Reageer Manon 13 december 2013 om 19:38

   Jaa de weegschaal viel wel mee! Ik dacht zelf iets van 2 kilo erbij ofzo… Maar gelukkig was het 0,8kg! Als je ziet wat ik heb lopen bunkeren, niet normaal. Ben benieuwd hoe snel die “losse” kilo’s er weer vanaf zijn. Morgenochtend stiekem weer even op de weegschaal staan!

   • Reageer Chantal 14 december 2013 om 08:50

    Ow dat valt reuze mee!
    ik denk dat dat best snel er af is want je lichaam heeft natuurlijk ook wel even een shok gehad!
    succes

 • Reageer Claudia 15 december 2013 om 16:27

  Door de Linkyparty van Life by Rosie bij jullie terecht gekomen en wat ben ik daar blij mee! Ik ben zelf nu 6 weken bezig met Weight Watchers en ben 4,6 kilo afgevallen (en daarvoor ook al 4 door op m’n koolhydraten te letten). Fijn om dit te kunnen lezen, toch een hoop herkenning!

  • Reageer Manon 15 december 2013 om 19:46

   Wauw, bijna 5 kilo in 6 weken is goed! Wij vinden het ook fijn om ideetjes, tips en motivatie van anderen te krijgen dus we zijn blij dat je het leuk vindt om onze blogs te lezen. We zijn van plan om meer WeightWatchers blogs te schrijven dus blijf zeker langskomen!

 • Reageer Debbie 16 december 2013 om 17:56

  Wat goed dat je al zoveel bent afgevallen… Zelf ben ik 25 kilo kwijt, maar dat helemaal zelf gedaan en de laatste paar kilo,s met hulp van Bodieboost…
  Nu ga ik gezond aankomen omdat ik zwanger ben hihi.

  • Reageer Bibian Sloot 16 december 2013 om 18:28

   Ahhh supergoed! Ahh super, gefeliciteerd met je zwangerschap. Die kilo’s gaan er daarna gewoon weer af… Haha Liefs

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge