Babypraat, Tags

Baby ABC

babyabcIk las bij Shirley van MommyToBe.nl haar baby ABC, en het leuk me ook leuk om deze in te vullen! Zijn jullie benieuwd naar mijn invulling van het Baby ABC, lees dan verder!

A: ADHD
River is druk, en soms echt heel druk. Lachen, krijsen, gieren, poging tot kruipen, springen, buik naar rug, rug naar buik. Uhm zegt dit genoeg? (Natuurlijk kun je niet zeggen of een baby van 8 maanden ADHD heeft, maar jullie snappen mij wel ;).)

B: Baby Beethoven
Baby Beethoven is naar mijn mening echt een uitvinding. Geen tekenfilms, of rare figuren maar hele rustige muziek met echte babyplaatjes. River wordt er heel erg rustig van, in tegenstelling tot een iets anders van baby tv. Hij valt er dikwijls van in slaap, hoe heerlijk is dat. Heel rustgevend. Nog nooit van Baby Beethoven gehoord, check dan snel even YouTube!
IMG-20140123-WA0006_resized

C: C-section
Zoals jullie al hebben kunnen lezen in mijn bevallingsverhaal is River niet op de normale manier ter wereld gekomen maar met een keizersnede. Best een hevige ingreep, maar nu ik er op terug kijk viel het op zich wel mee. Maar dat is altijd zo achteraf, maar op het moment is het altijd even zwaar.

D: Dirk
Ja, Dirk. Jullie zullen wel denken, hij heet toch River. Maar mijn vriend en ik hebben al een koosnaampje voor hem bedacht : “Dirk” . Dit komt eigenlijk meer door mijn vriend, hij noemt hem vaak directeur (Dirk-teurtje) omdat zodra je een kindje hebt, je leven niet meer om jezelf draait maar om je kind. Het begon met een grapje, maar ik hoor nu steeds vaker uit zijn of mijn mond: “Dirkie, heb je weer honger?”

E: Eczeem
Vroeger heb ik veel eczeem gehad, en ook mijn moeder zat vaak helemaal onder. Ik ben er nu bijna van af, maar helaas is het bij River wel komen opdagen. Vooral zijn voorhoofd en wang moeten het ontgelden. Arm kind, ik had zo gehoopt dat hij het niet zou krijgen. We hebben veel zalven geprobeerd, maar niks hielp. Dus nu is hij helaas aan de hormoonzalf, en dit blijkt te helpen, gelukkig maar. Ik hoop zo dat hij er net als ik overheen groeit.

IMG_20131130_094802_resized

F: Fluss
Fluss, ach wat een verhaal is het ook. Manon, Lizanne en ik doen regelmatig boodschappen in Duitsland. Één van de eerste keren vroegen we aan de vader van Manon wat River/rivier betekende in het Duits, toen zei hij: Fluss. Sindsdien noemen Lizanne en Manon hem geregeld Fluss. Gaan we winkelen, dan winkelen we voor Fluss. En oke oke, als ik geen gel in zijn haren doet, ja dan is het ook een beetje floezig haha!

G: Geliefd
Oke, elke baby is erg geliefd. Dus River is ook heel erg geliefd. Oh wat een schatje is het ook. Hij lacht naar iedereen, iedereen loopt met hem weg. En zelfs in de winkels worden mensen “verliefd” op River. En ik, ach ik ben gewoon een hele trotse mama!

H: Huilen
Huilen? Wat is dat. River huilt niet vaak. In ieder geval niet zomaar. Als meneer huilt, dan heeft hij een volle luier of heeft hij honger. Ik ben zo blij dat het geen huilbaby is. Ik heb vaak verhalen langs zien komen, en vind dat echt sneu voor de ouders. En River heeft ook wel eens een off-day. Maar de meeste dagen is het een heerlijk vrolijk mannetje!

I: iPad

Hier hebben jullie al een artikel over kunnen lezen. River vind een half uurtje iPad helemaal het einde, en dan vooral in samenwerking met Baby Beethoven.

J: JongensJongen en juni
River is echt een jongensjongen, ik weet niet waarom maar hij is ondeugend, een acrobaat en een stuntman. En ja juni, de maand waarin River is geboren!
IMG-20140122-WA0001_resized

K: Kunstvoeding
River krijgt al vanaf zijn 7e dag van zijn leven kunstvoeding. Borstvoeding ging niet en ik ben heel blij dat er kunstvoeding bestaat. Ik heb veel verschillende geprobeerd, en nu heb ik een fijne gevonden. Wat is het toch fijn dat we in Nederland zelfs verschillende hebben en we keus hebben in kunstvoeding!

L: Lang
River is een lange baby. En nee dat zijn niet mijn woorden maar de woorden van het CB. Een lange, slanke jongen. Nou van mij heeft hij dat niet hoor, hahaha! Ik heb nu al problemen met kleding kopen, hij heeft een lang bovenlijf, lange benen en armen. Waardoor rompertjes of te los zitten of de armen te lang of juist te kort. Mmm dat wordt nog wat.

M: Mei
Ja, 17 mei zou River geboren worden. Wat hebben we ook veel gelachen daarom. Aan de kant van mijn vriend is bijna iedereen in mei jarig en River zou dus ook in mei geboren worden. Ik had het met de verloskundige nog over, ik zei nog: “Ach het kan zelfs nog op 1 juni komen in het uiterste geval”. Nee zei ze, dat zou wel heel uniek zijn, precies 2 weken over tijd komt bijna nooit voor. Maar River maakte het waar, met precies 2 weken over tijd werd meneer in juni geboren en niet in mei.

N: Nek
Toen Meneer 3 á 4 maanden was kregen we van het CB te horen dat ze nek totaal niet stabiel was en dat hij daarvoor wellicht naar de fysio moest. Ik vond het nogal overdreven en vroeg de mening van anderen. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar manier en Rivers nekje zou best wel stabiel gaan worden, en als dat niet nu is, dan wel over 2 maanden. De volgende controle bij het CB was het nog niet goed. Toch zette ik door want ik wilde dat het gewoon zo op zijn tijd zou komen. En dat kwam ook goed, natuurlijk. Want heb jij wel eens een kind van 4 gezien die zijn nek niet recht kon houden?

O: Ondeugend
River is nu al ondeugend. Soms doet hij dingen en dan kijkt hij zo naar je met een ondeugende blik. Ik kan het niet goed omschrijven, maar ik denk dat sommige wel weten wat ik daarmee bedoel.
IMG_20130918_111722_resized

P: Poepluiers
Uhh ja, wat vind ik dat soms een vies werkje. En dan vooral wanneer hij last heeft van zijn tandjes. Die link kan ik trouwens nog steeds niet leggen. Waarom baby’s zure spuitluiers hebben wanneer de tandjes door komen. Haha oké, genoeg gepraat over dit heerlijke onderwerp.

Q: Quiz
Dit is wel een grappig verhaaltje. Op de babyshower van mijn schoonzusje hadden ze een babyquiz. Degene met de meeste goede antwoorden kreeg een prijs. Tijdens de quiz ging het erg goed en ik had maar 1 foutje. Ik kreeg het prijsje, en dat was een zwangerschapstest. En ja het leuke is, nog geen jaar later gebruikte ik DE zwangerschapstest om te kijken of ik zwanger was. En dat was zo. Best leuk toch!

R: River Remie
Zijn naam, die hoort natuurlijk bij de letter R. Hoe we op deze naam zijn gekomen kun je morgen lezen!

S: Stijl
Tja, stijl. Ik vind van mezelf best dat ik River leuk aan kleed, en dat hij soms best een stijltje heeft. Maar ik denk dat elke moeder dat van haar kindjes zegt…

T: Tandjes
Tandjes heeft River al, toen hij rond de 5 maanden was kwamen de eerste 2 tandjes onder door. Nu heeft hij onder 2 tandjes en boven ook 2. Heel schattig!

U: Uniek
Uniek, Elk kind is uniek. River is uniek.

V: Vermoeiend
Soms is het best vermoeiend, het mama zijn. Maar positief vermoeiend, niks is mooier dan ’s avonds kapot moe in bed liggen van een dagje mama zijn.

W: Winkelen
Winkelen, River vind het heerlijk. Zolang hij maar in zijn kinderwagen zit of ligt en ik door de supermarkt of andere winkel loop hoor je River niet. Hoe heerlijk is het dat je je kindje mee kan nemen tijdens een shopsessie. Ik weet niet voor hoe lang het duurt, maar voor nu hoor je mij niet klagen.
IMG_20130919_132427_resized

X: Xenos
Bij de Xenos hebben we zijn naamletters gekocht. Toen we de letters kochten stond er op het bonnetje natuurlijk alle letters. We waren super enthousiast over zijn naam maar wilden het met niemand delen (oké alleen Manon dan, haha). Toen we aan de kassamevrouw vroegen om te raden wat de naam van ons zoontje zou worden, moest ze even denken. Na 4 pogingen had ze hem, en toen zei ze: “Wat origineel”. Ja toen was ik even trots haha!

 Y: Yoghurt
Zodra er iemand yoghurt eet kijkt River de lepel helemaal na. Van het bakje naar de mond en weer terug naar het bakje. Zo komisch, en zodra je hem dan een druppel laat proeven, dan is zijn gezicht onbetaalbaar!
IMG_20131206_234029_resized

Z: Ziemel
Soms is River echt een ziemeltje. Zodra er een stukje in zijn avond eten zit, trekt hij al een gekke bek. Maar deze mama zet door, als ik ergens een hekel aan heb is geziemel tijdens het eten haha

Dat was mijn invulling van de ABC tag, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer lizanne 27 januari 2014 om 15:00

  Hahaha floes!

 • Reageer I scream beauty 27 januari 2014 om 16:53

  Ik ontdek net jullie blog, leuke blog hebben jullie!

  • Reageer Bibian Sloot 27 januari 2014 om 16:55

   Dankjewel!

 • Reageer Manon 27 januari 2014 om 17:36

  Ah wat een leuke abc!!

  • Reageer Bibian Sloot 27 januari 2014 om 19:15

   bedankt

 • Reageer Dita 27 januari 2014 om 18:39

  Aah wat leuk!

  • Reageer Bibian Sloot 27 januari 2014 om 18:58

   dankjewel!

 • Reageer mamoesjka 27 januari 2014 om 19:06

  Serieus? je baby een halfuur per dag op de IPad?

  • Reageer Bibian Sloot 27 januari 2014 om 19:18

   ja, hij kijkt dan een educatief filmpje van Baby-TV geen schietspel haha

 • Reageer mamoesjka 27 januari 2014 om 19:43

  Iedereen zijn eigen keus en mening natuurlijk… maar computers zijn gewoon niet goed voor kleine kinderen. River valt waarschijnlijk in slaap zoals jij zegt, omdat zijn ogen beginnen te tranen van de te snel bewegende beelden. Kinderen worden al moe van het kijken naar een prentenboekje… moet je voorstellen hoe vermoeiend zo’n bewegende IPad is ;)…
  De kranten staan er de laatste tijd vol mee! Dat het marketing wereldje je verteld dat babyTV ‘leuk’ of ‘leerzaam’ is, wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk goed is.
  Goed, dan ben ik misschien een geitenwollensokken wijf…. haha..
  Zo, ga ik nu mijn kinderen onder hun wollen dekentje leggen en een kopje biologische zoethout thee drinken ;)! Neem me met een korreltje zout hoor, maar.. je weet nu meteen wie ik (je lezer) ben 😉

 • Reageer Hilde 27 januari 2014 om 20:20

  Ik vond het echt heel leuk om te lezen! 🙂 En die foto’s! Wat ’n schatje is hij 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 27 januari 2014 om 20:47

   Haha dankjewel Hilde

 • Reageer Nicky 28 januari 2014 om 09:03

  Heel leuk om te lezen! Wat een heerlijk kind!

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 09:14

   Dankje Nicky

 • Reageer Gwen 28 januari 2014 om 13:18

  Leuk ingevuld! Ik heb hem maandag gepubliceerd over Olivia, een dreumes ABC dus 😉

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 15:53

   Ah ja, dreumes is ook soms nog een baby haha. Leuk hoor!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge