Een maand - een boek, Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle

CHALLENGE: Een maand – een boek

challengeLezen: ik hou ervan. Ik kan mezelf helemaal verliezen in een boek. Het jammere is dat ik vaak alleen lees tijdens vakanties. Zonnetje, ligstoel, parasol, cocktailtje, mijn e-reader en ik. That’s all I need! Afgelopen zomervakantie op Kreta heb ik 10 boeken uitgelezen in 15 dagen tijd.
Vaak als ik thuiskom van een vakantie neem ik me voor om te blijven lezen. Maar helaas… ik maak er gewoon geen tijd voor, en dat vind ik zo jammer! Dus heb ik een challenge in het leven geroepen: een maand – een boek. Ik wil minimaal een boek per maand gaan lezen. Ik zal een klein verslagje van dit boek geven op onze blog. Misschien lees ik wel meer, wie weet.

Het liefst lees ik gewoon papieren boeken. Een vers, nieuw, schoon boek, één van mijn lievelingsgeuren haha, ik kan ook uren in een boekwinkel ronddwalen en neuzen!
Twee jaar geleden heb ik voor mijn verjaardag een e-reader van mijn ouders gekregen. Het was even wennen, maar het leest net zo fijn als een gewoon boek. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar de echte papieren maar mijn e-reader is een goede vervanger. Ik heb een SONY PRS-T2 in het rood. Een heel fijne e-reader naar mijn mening. Hij is lekker compact, ligt goed in de hand, niet te veel poespas en hij doet wat hij moet doen. Ook buiten in het zonlicht leest hij perfect, geen weerspiegelingen of rare fratsen.

boeken2Ik heb al heel wat chicklits verslonden: de Shop-a-holic-reeks, alle boeken van Jill Mansell en verschillende top 5 romannetjes. Ik vind het heerlijk om met het verstand op 0 een – ietwat voorspellend – boek te lezen. Ook zijn Harry Potter en de Hongerspelen favoriet! Daarnaast moet ik toegeven dat ik genoten heb van de allerslechtste serie ooit: Christian Grey, Ana Steele… Natuurlijk de vijftig tinten grijs boeken.

boeken1

Ik wil dit jaar een mix gaan lezen van verschillende genres: chicklit, waargebeurde verhalen, thrillers of dystopie-verhalen (dystopie is bijvoorbeeld de Hongerspelen, het speelt zich af in een soortgelijke wereld als die van ons alleen anders) of heel wat anders!

Ik hoop dat ik de challenge kan volhouden en volbrengen!
Als jullie nog aanraders hebben dan hoor ik deze graag, en oja: als je mee wilt doen aan de challenge, LEUK!

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Janneke 1 januari 2014 om 13:22

  Love to read, leuke post! Heb zelf ook een boekenkast vol, dus word erg happy van dit berichtje, vooral met de foto’s. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over een e reader, bevalt hij? Tip: rode sneeuw in december, prachtig verhaal!

  • Reageer Manon 1 januari 2014 om 14:04

   Ik vind een e-reader echt een uitkomst. Vooral op vakanties: ik zeulde altijd een koffer met boeken mee en had dan nog niet genoeg! En… koop eens drie dikke leesboeken, dan ben je ook zo 100 euro kwijt! E-books zijn vaak goedkoper! Ik ga op zoek naar rode sneeuw in december, ben benieuwd :). Heb je trouwens onze mail gelezen over de winactie?

 • Reageer robin 1 januari 2014 om 13:35

  ik wil dit denk ik ook gaan doen, lezen is belangrijk ^^ die e-reader ziet er ook heel goed uit.

  • Reageer Manon 1 januari 2014 om 14:04

   Ja leuk! Ik ben echt heel erg tevreden met mijn e-reader, echt een aanrader.

 • Reageer Barbara 1 januari 2014 om 17:48

  Leuk (en origineel) voornemen!
  Zelf heb ik ook nog een aantal boeken liggen waar ik wel of niet al in begonnen ben, maar die nodig nog (uit)gelezen moeten worden.

  • Reageer Manon 1 januari 2014 om 19:04

   Ja, doe mee! In ieder geval de boeken die nog liggen 😉

 • Reageer Sara 1 januari 2014 om 18:31

  Ik moet eigenlijk ook beginnen met lezen, heb ik echt heel lang niet gedaan. Ik kijk meestal gewoon de films ( Heel erg slecht ) .

  • Reageer Manon 1 januari 2014 om 19:05

   Hahaha, ja films zijn wel makkelijker/sneller, maar er wordt altijd zo veel uitgehaald in films in vergelijking met het boek!

 • Reageer Laura Louise - Fablouise 1 januari 2014 om 19:00

  Wat leuk omdat te gaan doen. Ik ben dol op lezen maar merk dat ik het veel te weinig doe dus hoogtijd om weer te beginnen!

  • Reageer Manon 1 januari 2014 om 19:05

   Dat had ik nou dus ook! Dus ik dacht: daar moet ik wat aan gaan doen.

 • Reageer Dita 1 januari 2014 om 20:03

  Erg leuk, ik ben dol op lezen

  • Reageer Manon 1 januari 2014 om 20:56

   Dankjewel! Lezen is ook wel echt een hobby van mij.

 • Reageer Roos 1 januari 2014 om 20:21

  Wat een leuke challenge! Ik ben lid van de bieb, en probeer elke 3 weken minimaal 1 boek te lenen. De ene keer lees ik 5 boeken in 3 weken en dan ga ik weer een paar maanden niet haha..
  Veel leespleziet in ieder geval! Ben benieuwd naar je ‘boekverslagen’!

  • Reageer Manon 1 januari 2014 om 20:56

   Leuk dat je zo enthousiast bent :D. Ik ben ook nog lid van de bieb, kan er wel weer eens een keertje heengaan!

 • Reageer Karlijn 5 januari 2014 om 12:08

  Wat leuk dat je dit doet. Ik zit op Goodreads en daar kan je heel fijn bijhouden welke boeken je hebt gelezen en wilt lezen. Sowieso ben ik gek op lezen, ik zag vandaag dat er binnenkort een nieuw boek uitkomt van Jill Mansell, houd je daarvan?

  • Reageer Manon 5 januari 2014 om 13:34

   Oh Jill Mansell! Ik heb al haar boeken, dus de nieuwste ga ik ook zeker lezen 🙂 Op Goodreads heb ik ook een account maar ik ga het nu op de blog bijhouden maar bedankt voor de tip!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge