Een maand - een boek, Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle

GELEZEN: Voor Jou – Jojo Moyes

challenge
Net op de valreep van februari las ik het boek Voor Jou uit. En wat ben ik blij dat ik dit boek gelezen heb, zo mooi, ontroerend en een prachtig verhaal.

voorjouHet verhaal gaat over Lou (Louisa) en zij woont al haar hele leven in een klein dorpje in Engeland. Ze heeft ook geen ambities om bijzondere dingen met haar leven te doen en avonturen te beleven. Op een dag raakt ze haar baan kwijt als serveerster bij een klein cafeetje. Ze vindt een nieuw baantje, wel voor maar zes maanden, om een man te verzorgen die een dwarslaesie heeft. Will, voorheen een succesvol zakenman die volop van het leven genoot, heeft een zwaar ongeluk gehad en zit sindsdien in een rolstoel. Hij heeft 24/7 hulp nodig en Lou gaat hiervoor zorgen, samen met verpleger Nathan.

Will is een stugge man en Will en Lou botsen. Op een gegeven moment hoort Louisa in een gesprek met de moeder en zus van Will iets wat ze niet mocht horen. Het gaat over Will en ze wil kostte wat kost de gedachten van Will veranderen. De relatie tussen Will en Lou wordt mooi beschreven. Ik verklap natuurlijk niet hoe en wat anders is de hele clou al verdwenen.

Ik heb het boek in drie avonden uitgelezen, één avond lag ik zelfs tot half twee ’s nachts wakker, ik kon niet stoppen met lezen. Het is een heel meeslepend verhaal met zelfs een traantje hier en daar, vooral op het einde hield ik het écht niet droog. Als je ook van de film de Intouchables genoten hebt (net als ik!) dan raad ik je aan om dit boek te lezen.Ook vond ik het heel interessant om eens “in het hoofd” van een persoon te kijken die 24/7 hulp nodig heeft en NIKS meer zelf kan. Je gaat wel nadenken over wat een vrijheid je hebt als je gewoon gezond bent… Ja, dit boek staat hoog bovenaan mijn favorieten!

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

6 reacties

 • Reageer Jessica 31 januari 2014 om 14:00

  Klinkt als een goed boek. De film Intouchables vond ik ook goed, dus een boek hierover lezen is zeer interessant.

  • Reageer Manon 31 januari 2014 om 14:32

   Ja echt een aanrader!

 • Reageer Dita 1 februari 2014 om 08:34

  Klinkt goed!

 • Reageer Laura 1 februari 2014 om 18:51

  Wat grappig, deze heb ik ook onlangs nog gelezen! Ik hield het inderdaad ook niet droog op het einde haha 😉

  • Reageer Manon 1 februari 2014 om 19:52

   Haha, ik ook niet… Maar wel een einde wat er goed bij past!

 • Reageer Mijn “to-watch” lijstje met series en films | Little Wonder World 18 oktober 2016 om 06:00

  […] Me Before You. Iedereen zal deze boekverfilming van Jojo Moyes al wel gezien hebben maar ik nog niet. Deze staat dus hoog bovenaan mijn lijstje maar ik wacht wel op een avondje dat ik alleen thuis ben en dat mijn vriend er niet is. Kan ik lekker uitgebreid janken zonder schaamte hahaha. Ik heb in ieder geval genoten van het boek (klik voor review). […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge