Babypraat, Persoonlijk

Hóé heet hij!?

_DSF0153
Ik zag het al op een aantal blogs voorbij komen, dus het leek mij leuk om ook het verhaal te vertellen over hoe wij op de naam van ons zoontje River zijn gekomen.

Ongeveer 5 jaar geleden liep ik stage op een bungalowpark in Arcen. Daar ontmoette ik ook mijn huidige vriend. Hij was mijn stagebegeleider (heel fout haha). Ik liep stage in de animatie en we gingen vaak samen de kids vermaken. Op een ochtend gingen we samen knutselen, een lieveheersbeestje was het geloof ik. We zaten met veel kinderen aan een tafel totdat er een oma binnen kwam. “River, ga hier maar zitten, hier is nog een plekje”. Mijn vriend en ik keken elkaar aan en zeiden niets. Die avond zeiden we tegen elkaar, wat een leuke naam dat eigenlijk wel niet was. Mijn vriend zei toen: “mijn zoontje gaat later River heten”. Wij waren pas een paar maanden bij elkaar, dus ik schonk er toen verder weinig aandacht aan.

Als we het over kinderen hadden in de jaren die volgden, bleef mijn vriend bij de naam River. En ik vond het ook een prachtnaam, alhoewel ik er soms wel om moest grinniken omdat het totaal niet bij mijn achternaam past. Maar ik vond sowieso dat als we ooit een kindje mochten krijgen, hij de achternaam van mijn vriend zou krijgen.

Nadat we een positieve test in handen hadden zei mijn vriend gelijk, voor een jongetje weten we het al he Bieb: River! Ik vond het ook nog steeds een mooie naam, maar ik wilde toch nog even brainstormen, want ja het is een hele verantwoordelijkheid. Nadat het duidelijk werd bij de 20 weken echo dat het een jongetje ging worden, keken we elkaar aan: River was toch onze nummer 1 naam. We hebben nog even getwijfeld over een andere naam, maar toch bleef River op de eerste plaats. Toen River werd geboren, vond ik het ook gelijk een River. Kennen jullie dat? Dat het gelijk past, en als je dan bijvoorbeeld denkt aan een Bas, dat het dan gek is? We zijn nog steeds blij met de naam. En ja er wordt soms wel eens gevraagd: HOE heet hij? Huh? Wat? Hoe? Sommige mensen moeten er aan wennen, en dat snap ik. Maar in mijn omgeving weet niemand meer beter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nog één grappig dingetje: toen River na de keizersnede werd meegenomen en ik nog op de OK lag, vroeg de gynaecoloog aan mij wat de naam van mijn zoontje was. Ik zei: “River”. Waarop hij wel 3 keer vroeg “hoe”? Toen zei ik maar: “Rivier maar dan in het Engels”. Ik vond het wel grappig, hij had het nog nooit gehoord. Toch een compliment!

Hebben jullie ook al namen? En houden jullie van aparte namen of juist normale, gewone namen?

LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer Sharmayne 28 januari 2014 om 08:46

  Super leuk! Wij hadden pas de naam in week 37 en ik beviel met 39 wij kwamen er niet uit.

  Jaylen was in Groningen de eerste keer dat ze dat hoorde ze dachten dat we Jayden bedoelde hahaha

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 09:11

   Ahh ook een mooie naam zeg!

 • Reageer Pauline 28 januari 2014 om 10:02

  Ik vind het een super leuke naam! Wij kregen en krijgen ook nogsteeds de vraag hoe? He? Wat? Waar komt dat vandaan dan?
  En wat je zegt, toen mijn zoontje geboren werd vonden we het ook echt een Nim! En niets anders had hem gepast!

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 10:44

   Wat een mooie naam Nim, helemaal mijn smaak! Leuk hoor

 • Reageer Anouk 28 januari 2014 om 10:14

  Aah, echt een lief verhaal! Juist super leuk dat zijn naam niet zo veel voor komt, dat is tegenwoordig echt een uitdaging om je kindje niet met 3 andere kindjes in de klas te hebben met dezelfde naam

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 10:45

   Hahaha ja vind ik ook, echt een uitdaging. Liefs

 • Reageer Flaviena 28 januari 2014 om 10:53

  Ik vind River ook een hele leuke en sterke naam! Zowel voor een jongen als meisje vind ik het wel leuk klinken. We hebben wel een andere naam gekozen voor onze bun in the oven… 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 11:19

   Ahh ja, zeker ook leuk voor een meisje! Ik ben benieuwd naar jullie naam haha! Liefs

 • Reageer Tyn 28 januari 2014 om 10:59

  Wederom een leuk stukje Bibian!
  Ikzelf heb nog geen kind(eren), mijn zusje daarentegen heeft er maar liefs drie en allemaal met een dubbele naam.
  Ik kan je verzekeren dat het wennen is maar op een gegeven moment weet je niet beter en vind je het heel goed bij het kind passen 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 11:20

   Haha dankjewel! Ja dubbele namen zeker wennen, maar nu is het gewoon normaal!

 • Reageer Roxanne 28 januari 2014 om 11:24

  Wat een prachtige naam!
  liefs,
  Roxanne

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 12:47

   Dankjewel!

 • Reageer Geertje 28 januari 2014 om 14:38

  Wat leuk dat jullie dat altijd onthouden hebben… En echt een leuke naam. Wij hebben gewoon namen gezocht die we allebei mooi vonden.

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 15:52

   Haha dankjewel! Ja dat is nog best lastig, een naam zoeken die je beide leuk vind.

 • Reageer Ssmmy-Jo 28 januari 2014 om 16:49

  Super leuk die aparte namen. Ik herken dat wat hoe huh ook! Danyo hadden wij ook al jaren op ons lijstje staan. Het is een mix van onze namen. Ik vond het ook meteen bij hem passen.

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 17:30

   Jaa, super leuk! Net even wat anders.

 • Reageer Tedje 28 januari 2014 om 18:03

  Ik vind het echt een hele mooie naam! Ik hou van nét even wat anders, net zoals mijn eigen naam! 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 18:26

   Ja hou ik ook van! Ik neem aan dat je Tedd of Teddy heet? Heel stoer!

 • Reageer Dita 28 januari 2014 om 20:10

  Erg leuk, ik hou wel van aparte namen. Mijn vriend en ik willen ons kindje ooit twee namen geven, de 2e naam wordt dan een Indiase naam zodat ze toch eennstuk van mijn roots meekrijgen

  • Reageer Bibian Sloot 28 januari 2014 om 21:31

   ja, dat is heel bijzonder!

 • Reageer Melanie 29 januari 2014 om 14:49

  Onze zoon van 3.5 heet Loghan! Ben er nog steeds heel blij mee en zoals je zegt, het past ook gewoon goed bij hem! 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 29 januari 2014 om 15:25

   Ahw ook een hele mooie naam. Ik ken wel een meisje die Logan heet, nog geen jongen! Leuk hoor

 • Reageer Sara 31 januari 2014 om 23:34

  Leuk om te lezen! Wij weten het ook al voor een jongen, al kan het natuurlijk zeker veranderen als we echt zwanger zijn en echt moeten kiezen! Voor een meisje weet ik het ook, maar we hebben het samen vaak over meerdere namen. De tweede naam wil ik graag naar mijn moeder vernoemen en volgens mij is mijn vriend het daar mee eens. Lijkt mij een mooie verrassing voor haar.

  • Reageer Bibian Sloot 1 februari 2014 om 21:35

   Ja zodra je echt zwanger bent, ga je er goed over nadenken. Mooi hoor dat je het naar je moeder wil vernoemen, liefs

 • Reageer Whitney 7 februari 2014 om 15:36

  River is tenminste niet alledaags en mooi. Hou van zulke namen. Ons zoontje heet Elvedin Benyamin (heb je vast gezien op me blog

  • Reageer Whitney 7 februari 2014 om 15:40

   Ah gatsie de helft maar van me reactie.

   Elvedin is Arabisch en komt voornamelijk voor in Bosnië daar komt mijn vriend vandaan. Heel grappig heb ik die naam uitgezocht.

   • Reageer Bibian Sloot 7 februari 2014 om 18:28

    Wat leuk dat jij hem dan uitgezocht hebt! Hele leuke aparte naam! Liefs

 • Reageer Kim 10 februari 2014 om 23:02

  Ik vind River echt een hele leuke naam!! 🙂 Ik had het nog nooit gehoord maar nu zou ik over enkele jaren zelf mijn kindje wel zo willen noemen als het een jongetje is! 🙂 en jouw River ziet er echt een schattig lief mannetje uit! :)Hopelijk krijg ik op een dag ook zo’n leuk mannetje 🙂

 • Reageer Natascha 15 september 2014 om 18:06

  Hallo, moest zo lachen om je abc

 • Reageer Petra 15 september 2014 om 20:21

  Leuk om te lezen. Ik ben van de korte over het algemeen Hollandse namen. River hoor je niet vaak. Maar om nu te zeggen apart…of hoe?….zo erg vind ik het ook niet. En weet je wat grappig is. Nu we jullie en hem zo via jullie blog leren ‘kennen’, vind ik het ook echt een River. De naam past bij hem.
  Petra onlangs geplaatst…Een klein gebaarMy Profile

 • Reageer De naam Novelle | Little Wonder World 9 november 2015 om 06:00

  […] vertellen hoe wij er op zijn gekomen. Ik heb toentertijd ook een blogje geschreven over de naam River en Manon over Nilo dus Novelle kan niet […]

 • Reageer Nicole 2 juli 2016 om 13:23

  Persoonlijk vind ik River een meisjesnaam, maar dat komt omdat ik vroeger een meisje kende dat zo heet. Ons zoontje heet Spencer. Ook niet alledaags, maar dat hoeft van mij ook niet. Overigens zijn er ook genoeg mensen die dat een meisjesnaam vinden dankzij Pretty Little Liars 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Wist je dat? #2 – Alles wat je niet wilde weten over mij!My Profile

  • Reageer Bibian 3 juli 2016 om 08:51

   haha ik ken inderdaad ook een meisje die River heet maar ook een jongetje die Novel heet! Ahgja, tegenwoordig is er zoveel unisex, kan best 😉

 • Reageer Manouk 2 juli 2016 om 13:25

  Mijn vriend is islamitisch en we wilden graag een naam die in het Nederlands makkelijk is uit te spreken, maar wel met een Arabisch tintje. Zo kwamen we bij ons zoontje uit op Djaïro. We dachten: we spellen het letterlijk zoals je het zegt, maar alsnog hadden (hebben) veel mensen moeite met het uitspreken er van. Jai-ro en oa Dja-rie-ro hebben we voorbij horen komen, maar je spreekt het uit als Dja-ie-ro. Voor onze dochter hadden we de naam al tijdens de zwangerschap van Djaïro. Die zag ik op een facebookgroep voorbij komen en zowel mijn vriend als ik waren gelijk verliefd op de naam. Ook daar horen we verschillende varianten van: za-ie-ra en zah-rie-a. Maar het is toch echt Zaaaa-ri-a (Zaria)

 • Reageer Angela 2 juli 2016 om 14:05

  Hier Sheldon en Jay-Jay. En eigenlijk ben ik voor de simpele namen. Meisje had Skye geheten

  • Reageer Bibian 3 juli 2016 om 08:50

   Oh wij vonden Skye ook heel leuk! Wat een leuke aparte namen hebben je kids! liefs

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge