Babypraat, Persoonlijk

Mama zijn? Appeltje, eitje!

mamazijnappeltjeeitjeElke moeder weet, dat als je eenmaal moeder bent, het ook wel eens minder leuk is. Natuurlijk houd je oneindig van je kindje en kan je geen dag zonder hem of haar. Maar er zijn dagen dat je niet altijd loopt te zwijmelen op een roze wolk. Dat je de tijd mist om wat voor jezelf te doen, of dat je het liefst wilt dat er nog 10 extra uren in een dag zitten zodat je nog even wat klusjes kan doen wanneer je kindje op bed ligt.

Ik lieg als ik zeg dat het moederschap easy is, dat het me niks doet en dat ik er zo door heen vlieg als een mooie vlieger in de lucht. Nee het is best hard werken, soms lijkt het wel alsof ik een fulltime baan erbij gekregen heb. Normaal als ik ging werken, zette ik de wekker een uur voordat ik moest gaan. Ik snoozde een paar keer, stond op, verzorgde mezelf stopte een broodje naar binnen en hoppa de auto in naar mijn werk. Maar zo simpel gaat het niet meer. Ik sta dik 1,5 uur eerder op en maak mezelf klaar. Ondertussen hoop ik dat River zelf wakker wordt (gebeurt nooit) en anders maak ik hem wakker (gebeurt altijd). Dan was ik hem, maak ik hem klaar voor de dag, geef hem z’n papfles en ondertussen bedenk ik of ik alles in de luiertas gedaan heb. Luiers? Check. Voeding? Check. Kleding? Check check check. Papfles op? Dan de jas aan, in de auto, een halve volksverhuizing naar de oppas. Eenmaal daar, doei zeggen, kusje geven, dingetjes uitleggen en dan auto in naar mijn werk. Zie je het verschil? En nee, je hoort mij niet klagen, maar soms denk ik wel eens terug aan de tijd dat ik me zelfs kon verslapen en dan nog op tijd komen op je werk. Nou ik kan je vertellen, met een kindje gaat dat je nooit lukken.

in de maxi

Vanaf het begin hebben we River overal mee naar toe genomen: als we avondjes weggingen, naar feestjes etc. En ja, River is er best makkelijk van geworden. Meestal slaapt hij ’s avonds prima. Of het nou in een campingbedje is, op de bank of op schoot. Maar hoe makkelijk River ook is, soms heeft hij precies op de momentjes waar je lekker aan het kletsen bent met je beste vriendin een volle luier, een huilbui of is hij aan het jengelen. Jij bent verantwoordelijk en kan dan niet zeggen: “wacht maar even”. Eigenlijk moet je alles op zij zetten (voor zo ver het kan). En natuurlijk zegt dan iedereen: “dat wist je van te voren”. En ja, ik ben het er gruwelijk mee eens als iemand dat zegt. Maar soms is het toch ook best eens lekker om even met je vriendin gezellig te kletsen zonder dat de poepluiers je om de oren vliegen.

slapen

Dan heb ik het nog niet gehad over iets wat elke week terug komt. De boodschappen. Och dat is niet te doen met een kindje die nog niet zelfstandig kan zitten. Soms is het niet anders en moet ik de boodschappen overdag doen. Ik neem er dan zeker 2,5 uur de tijd voor. Luiertas mee, luiers? Check! Alles mee en hop naar de supermarkt. Je kan niet met een buggy en een winkelwagentje in één keer lopen. Maar daar hebben ze bij de supermarkt wat op gevonden. Een karretje met een Maxi Cosi er boven op. Wel heel jammer dat ze er maar één per winkel heb, en ik soms zeker 15 minuten sta te wachten tot de andere mama klaar is met boodschappen doen. Ondertussen ben je aan het bedenken wat je in die tussentijd allemaal wel niet had kunnen doen.
20131217_111752Eindelijk heb je je karretje, en kan het boodschappen doen beginnen. Na een half uur door die winkel te hebben gesjeesd, zonder je karretje een minuut alleen gelaten te hebben, want zo stevig vind ik die Maxi Cosi nou ook weer niet, sta je bij de kassa. Spullen op de band, en je moet wel vast in de startblokken staan want de caissières doen altijd een wedstrijd, zo snel mogelijk alle boodschappen naar de andere kant. Je legt je portemonnee even op de Maxi Cosi (nooit doen met de rits open) en hopla één schopje en de hele inhoud van je portemonnee ligt door de winkel. Niemand die je helpt, alleen maar stemmetjes die zeggen: “daar nog”, “daar ligt ook nog wat”. En ondertussen is de caissière nog steeds met een wedstrijdje bezig. Met een rode kop, zweet onder je oksels heb je dan eindelijk je boodschappen in je kar. Naar de auto, boodschappen in de auto, River in de auto. Als een malle het winkelwagentje terug brengen, want eigenlijk wil ik niet dat River alleen is in de auto. Hup weer terug, en dan begint alles weer opnieuw, want ik doe natuurlijk bij 2 winkels boodschappen.

Dit zijn enkele voorbeelden, maar oh als ik ’s ochtends naar zijn kamer loop, en ik een grote glimlach krijg, hou ik er toch zo van om mama te zijn…

lachen

LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

14 reacties

 • Reageer Whitney 12 januari 2014 om 14:23

  Zo waar! Ben nog met verlof dus de voorbereiding om naar het werk te gaan moet ik nog gaan ondervinden. Naat de supermarkt ga ik niet alleen. Alleen bij de AH kan de maxi cosi erop en het is trouwens als een heel spektakel om naar buiten te kunnen in mijn geval.

  • Reageer Bibian Sloot 12 januari 2014 om 16:39

   Ik ben benieuwd hoe jij het gaat ervaren ‘ s ochtends!

 • Reageer Dina 12 januari 2014 om 14:25

  Mooi stukje. Ik heb geen idee hoe het is, ik heb zelf geen kindje. Maar ik kan me voorstellen dat het soms best lastig is. Maar toch, de mooie momenten zullen de overhand hebben. 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 12 januari 2014 om 16:39

   Dat sowieso!

 • Reageer Gwen 12 januari 2014 om 16:05

  Hahahaha! Ik herken heel veel niet, want was ’s ochtends al langzamer en ben nu juist sneller sinds Olivia erbij is. En manlief en ik delen het op mijn werkdagen. Maar ja, ik heb de luxe dat ik mega parttime werk en boodschapjes door de weeks een leuk uitje zijn 😉 Mijn man haalt de weekboodschappen, maar soms gaan we met z’n drietjes. Wij hebben alleen het nadeel dat we geen auto hebben, dus dat is veel op de fiets laden en Olivia kan nu gewoon zitten in het stoeltje. Toen ze kleiner was, moest het met de wandelwagen, pittig stukje lopen als het nat is. Maar ja, ik vind het moederschap zo ontzettend geweldig, geef mij maar 8 van die kleintjes 😉

  • Reageer Bibian Sloot 12 januari 2014 om 16:40

   Ahh ja voor kleine boodschapjes loop ik ook supermarkt! Ideaal is dat, liefs

 • Reageer vintagirie 12 januari 2014 om 17:20

  Hahaha wat leuk geschreven. Die laatste foto’s zijn echt prachtig.

  • Reageer Bibian Sloot 12 januari 2014 om 19:22

   Dankjewel!

 • Reageer Dita 12 januari 2014 om 19:13

  Wat ontzettend leuk geschreven!

  • Reageer Bibian Sloot 12 januari 2014 om 19:22

   Dankje!

 • Reageer Roos 12 januari 2014 om 22:38

  Awww wat een lief lachebekje op de foto’s! Ik smelt…

  • Reageer Bibian Sloot 13 januari 2014 om 07:35

   Hihi dankje

 • Reageer Nicky 13 januari 2014 om 12:48

  Leuk geschreven en ook heel herkenbaar. Wat betreft het boodschappen doen heb ik er eigenlijk nooit veel last van gehad, we deden 1x in de week gezamelijk boodschappen waarbij manlief goed meehelpt. Gesprekvoeren en steeds onderbroken moeten worden herken ik wel.

  • Reageer Bibian Sloot 13 januari 2014 om 13:58

   Samen boodschappen doen is inderdaad erg fijn!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge