Uncategorized

Mooi met Lizanne #2: Lekker in je vel na een griepje/verkoudheid

MooimetLizanne

Het is weer de tijd van het jaar dat veel mensen last krijgen van griep of een flinke verkoudheid. Lekker in bed met kopjes thee, een fijne serie en met heel veel tissues kom jij de dagen wel door! Vaak begin je na enkele dagen jezelf weer wat beter te voelen, en kijk je op een gegeven moment in de spiegel: HELP!,  je haar is een grote ‘klittenboel’, je huid is grauw, droog en onzuiver en je lichaam voelt moe en uitgedroogd. Wat kun je hier aan doen?

Neem een uitgebreide douche of een warm bad. Een heerlijk moment om te ontspannen, en weer schoon te worden. Was je haar met lekkere shampoo, reinig je gezicht met een milde reiniging en scrub je lichaam met een stevige lichaamsscrub. Zo voel je je alweer lekker schoon en fris! Hierna is het tijd om te hydrateren. Waarschijnlijk het je tijdens het ziek zijn niet aan reinigen en crèmes gedacht, dus is het tijd om je huid een oppepper te geven! Breng een hydraterend masker aan en laat deze een kwartier inwerken. Ondertussen kan je ook een haarmasker aanbrengen, zodat je haar ontward kan worden en weer zacht aanvoelt.

mml1

Na het douchen of badderen is het verstandig om een bodylotion aan te brengen. Douchen en badderen droogt de huid uit, en een voedende bodylotion brengt dit weer in balans. Heb je een droge huid? Een vollere bodybutter is dan misschien meer geschikt!

Op je gezicht breng je een hydraterende gezichtscrème aan. Vaak zijn de plekjes rondom je neus wat schilferig door al het snotteren in je zakdoeken. Hier kan je gerust een dun laagje vaseline op aanbrengen! Dit zorgt ervoor dat de huid het vocht vasthoudt. Breng ook een verzorgende lippenbalsem aan op je lippen om je droge lippen weer te herstellen.

Waarschijnlijk voel je je na deze pampersessie al een stuk minder ziek! Toch wil ik jullie nog een paar tips geven waardoor je je snel beter gaat voelen.

♦ Ga naar buiten! Een frisse neus en een klein wandelingetje doen je zeker goed. Kleed je lekker warm aan en ga naar buiten, ook al is het maar een kwartiertje!

♦ Vitamine C. Je weerstand kan wel een boost gebruiken, neem een bruistablet, pers een paar sinaasappels uit, of maak een groene smoothie. Wist je dat er in paprika’s, broccoli en witlof ook veel vitamine C zit?

mml2

♦ Drink veel water. Je lichaam is waarschijnlijk een beetje uitgedroogd door het ziek zijn, als je koorts hebt gehad heb je ook veel gezweet. Erg belangrijk om dit aan de vullen! Als je te weinig vocht in je lichaam hebt, kan je je alleen maar beroerder voelen en hoofdpijn krijgen. Drinken dus! Lees deze blogpost van afgelopen week eens over water drinken!

♦ Doe het nog een tijdje rustig aan. Als je echt de griep heb gehad is je lichaam moe. Een dutje ’s middags of wat vaker gaan zitten kan echt geen kwaad! De nasleep van de griep kan wel 3 weken duren!

Na deze tips moet je je snel weer helemaal beter voelen!

Heb je een onderwerp wat je graag behandeld wilt hebben? Of een andere vraag? Stel ze hieronder bij de comments en ik beantwoord ze graag!

Liefs,
Lizanne

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

 • Reageer Chantal 16 januari 2014 om 06:51

  Leuk om te lezen!
  Maar ik hoop dat ik dit jaar een keer overgeslagen word.

  • Reageer Lizanne 16 januari 2014 om 11:56

   Dat hoop ik ook! Dankjewel!

 • Reageer behealthybehappy 16 januari 2014 om 06:52

  Handige tips!

 • Reageer Dita 16 januari 2014 om 07:17

  Handige tips!

 • Reageer Pauline 16 januari 2014 om 08:11

  Ik ben net weer wat opgeknapt na een griepje en ben nog wat verkouden, maar dit zijn fijne tips bedankt!!

 • Reageer Marjolein 16 januari 2014 om 11:20

  Wat een super handige tips, kan ik goed gebruiken want ik begin net grieperig te worden! x

  • Reageer Lizanne 16 januari 2014 om 11:57

   Wat vervelend! Hoop dat je je snel beter voelt!

 • Reageer Sanne Marlijn 16 januari 2014 om 12:42

  Handig! Ik slik elke dag ook vitamine C, maar dit doe ik om blaasontsteking te voorkomen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge