Babypraat

Oeps, mijn baby kan al appen!?

riverwhatsapp

Tegenwoordig heeft ieder huishouden wel een mobiele telefoon of een iPad. Dingen die wij vroeger als kind nooit hadden in de omgeving. Ik weet nog goed dat mijn vader voor zijn werk een mobiel kreeg, we mochten er niet aan komen. Maar met volle verbazing hebben we er naar gekeken. Het was net zo groot en dik als 2 koelkasten maar oh wat vonden we het interessant. Tegenwoordig is alles anders. Bijna elk kind heeft een mobieltje mee naar school, want zonder ben je niks. Ik ben het soms mee eens dat de ouders kinderen een telefoon geven. Je wilt immers niet dat je kind het buitenbeentje wordt.

Hier thuis hebben we 2 telefoons en een iPad. De iPad is soms het beste speelgoed. Af en toe moet ik gewoon even wat doen: koken of bijvoorbeeld de was ophangen. En precies op die momenten is River een beetje aan het jengelen. Hop in de wipstoel, iPad aan, Bumba erop en meneer is 15 minuten stil. 15 minuten waarin ik even snel de was op kan hangen of het eten aan kan zetten.

ipad

Sommige mama’s vinden het niet oké, maar in de wereld waar we nu leven, begint het normaal te worden. River is maar wat geïnteresseerd in onze “lichtjesmachines” , want zo hebben we de mobieltjes maar genoemd. En ik snap het wel, er verschijnen lampjes, er komt geluid uit. Een topattractie voor een baby, als je het mij vraagt.
Ben ik met een vriendinnetje aan het WhatsAppen terwijl ik River de fles geef, heeft hij zo ineens een leuk tekstje getypt en verzonden.

Maar gelukkig kan meneer ook heel goed zonder al deze technische snufjes. Hij kan zich zo een uur vermaken op de grond, even in de wipstoel, loopauto of de box. Maar zeg nou zelf, die iPad is toch ideaal?

IMG-20140111-WA0005

Tegenwoordig ben ik zelf fan van baby Beethoven op YouTube. Dit is rustige muziek met wat bewegende voorwerpen. River wordt er heel rustig van en niet zo hyper als bij bijvoorbeeld Bumba. Zetten jullie je kindje ook wel eens voor de televisie of iPad, en zo ja: wat vind je daar zelf van?

LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

12 reacties

 • Reageer Dita 21 januari 2014 om 07:08

  Ik vind er ook niets mis mee hoor, maar als het maar niet tr vaak wordt 😉

  • Reageer Bibian Sloot 21 januari 2014 om 08:29

   Vind ik ook!

 • Reageer Maaike 21 januari 2014 om 07:23

  Ik vind er ook niks mis mee hoor. Het hoort nou eenmaal bij ons leven nu! Ik denk eerder dat als je de eerste jaren je kinderen angstvallig weg houd van al die dingen ze er achter in gaan lopen.. Maar inderdaad, niet te lang ;).

  X

  • Reageer Bibian Sloot 21 januari 2014 om 08:29

   Haha ja daar ben ik het mee eens!

 • Reageer Anouk 21 januari 2014 om 09:48

  Ik ben er niet zo voor om, vooral hele jonge kinderen in aanraking te laten komen met ipads, telefoon etc. Ik geloof niet dat het echt goed voor ze is en dat ze snel overprikkeld raken. Maar ik snap zeker dat ze het interessant vinden toch geef ik kinderen liever een puzzeltje of rammelspeeltje om zich te vermaken

  • Reageer Bibian Sloot 21 januari 2014 om 16:34

   Ja dat is ook zo, en het is ook niet zo dat mijn zoontje de hele dag achter de ipad zit. Maar een kwartiertje komt welleens voor hier haha

 • Reageer Geertje 21 januari 2014 om 10:16

  Kinderen groeien daar nu eenmaal mee op. Op de basisschool hebben ze ook spelletjes op een soort tv, maar wel met touchscreen, waar ze op spelen. Dus ik vind het niet raar dat je daar al vroeg mee begint (is echt heel handig ja 😉 ). Hier mogen ze niet aan onze tablets komen, maar ze hebben een oude telefoon (zonder sim) van ons waar spelletjes op staan. Hier spelen ze best vaak mee. En soms als we lang moeten wachten (in t ziekenhuis bijvoorbeeld) zet ik wel eens een filmpje op voor de meiden op mijn tablet. Over 10 jaar, wanneer zij groot zijn, zijn onze telefoons die we nu hebben “koelkasten” en verleden tijd… We gaan gewoon met onze tijd mee….

  • Reageer Bibian Sloot 21 januari 2014 om 16:34

   Haha zo is het

 • Reageer Gwen 21 januari 2014 om 13:10

  Hier geen bewegende beelden nog, heb er al eens over geblogt. Ik vind het prima als anderen het doen, maar wij doen het niet. Hoewel Olivia heel soms wel meekijkt met manlief naar het voetbal of met mij ‘achter de laptop’ zit als ik mijn mail check. Het hoort idd wel bij de huidige samenleving, maar wij willen het gewoon niet voor ze 2 is, omdat ik eens gelezen heb dat ze het dan toch nog niet begrijpen. Ieder z’n ding toch 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 21 januari 2014 om 16:35

   Jaa ik snap jou standpunt ook heel goed hoor. Gelukkig dat iedereen open en eerlijk durft te zijn waar je voor staat en wat je wel en niet wilt. Tegenwoordig word er zoveel bemoeid met wat je wel en niet moet doen haha. Liefs

 • Reageer Isabel Cristina 21 januari 2014 om 22:13

  Deze generatie groeit er mee op en je kan er eigenlijk niet meer omheen, zelfs in kleuterklassen staan al computers. Persoonlijk zou ik het niet erg vinden, zeker niet 15 min, maar als een kind niet zonder kan of zichzelf niet weet te vermaken met iets anders, dan is het een ander verhaal 😉

  • Reageer Bibian Sloot 22 januari 2014 om 14:43

   Jaa zo is het! River zit er ook meestal 15 minuten achter.. Liefs

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge