Babypraat, Persoonlijk

Origineel vertellen dat je zwanger bent!

20120914_073424
Lees hier hoe Manon haar recente zwangerschap verteld heeft aan haar ouders. familie, vrienden en op Facebook!

Toen ik een positieve zwangerschapstest in handen had, was ik al aan het bedenken hoe ik het iedereen zou gaan vertellen. Helaas verliep die dag niet zoals gepland en moest ik mijn vader bellen met twee mededelingen. Eén daarvan was dat ik zwanger was. Ik vond het jammer dat ik het niet op een speciale manier kon vertellen, maar vanwege andere redenen moest ik het hem via de telefoon vertellen. Ook mijn schoonouders hebben we toen gebeld. Zij wisten het dus gelijk dezelfde dag als dat ik een positieve test had. Daarentegen wist Manon het nog voor dat ik überhaupt ging testen. Ze wist dat we bezig waren om zwanger te worden. Ik had al zo’n 6 testen gedaan waarvan Manon telkens zei: “Bieb je bent gewoon zwanger hoor”. Maar ik wilde het niet geloven. Gelukkig zijn daar de Clear Blue testen die je duidelijk zeggen: zwanger of niet zwanger. Toen er op het beeldscherm stond “zwanger” heb ik een foto gemaakt en direct naar Manon gestuurd. Zij was dus de de eerste na mijn vriend die wist dat we in verwachting waren. Manon hoefde ik het dus ook niet meer te vertellen. En ook de broer en zus van mijn vriend hadden het al gehoord. Dus wilde ik het wel origineel vertellen aan mijn zus en broertje. Ik had op internet al verschillende dingen gelezen, maar ik besloot een voorleesboekje te kopen van Nijntje, en daarin een gedichtje te schrijven. boekjes Maar er zijn nog veel leukere manieren om te vertellen dat je zwanger bent, kijk je mee naar deze leuke ideeën? 1. Een foto maken van jouw paar schoenen, die van je partner (eventueel 1e kind) en een paar slofjes voor het aanstaande kindje. 2. Chocolaatjes maken met roze en blauwe muisjes en deze meenemen op visite, even kijken hoe lang het duurt voordat het door dringt. 3. Iedereen tegelijk een mok geven waar op staat: Ome Jan, Tante Britt etc. 4. Een foto van je zoontje of dochter die een to-do-list afstreept waar o.a. op staat: “grote broer/zus worden”/ 5. Een oma/opa tante/oom pakketje maken met een slabbetje of knuffel met: “mijn liefste…” 6. Een taart maken en de binnenkant roze en blauw maken. 7. Een stapeltje foto’s meenemen van een gebeurtenis om te laten zien, en tussen die foto’s een echo foto doen. 8. Je zoon of dochter een t-shirt aan doen met : Ik word grote broer/zus. zwanger2 zwanger3

Lees hier hoe Manon haar recente zwangerschap verteld heeft aan haar ouders. familie, vrienden en op Facebook!
Hoe heb jij verteld aan je dierbaren of bijvoorbeeld op Facebook gezet dat je zwanger was? Of hoe denk je dat je het wilt gaan vertellen? LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Vanessa 8 januari 2014 om 13:50

  Leuk! Ik heb zelf nog geen kindjes en ben nog niet zwanger, maar het lijkt me wel fijn om een fotokader cadeau te geven met daarin een echo.

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 14:59

   Ja dat is ook een leuk idee!

 • Reageer Isabel Cristina 8 januari 2014 om 14:01

  Wat een leuke ideetjes! Ik heb geen zelf geen kinderen, maar ik ga het zeker onthouden!

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 14:59

   Goedzo!

 • Reageer Dita 8 januari 2014 om 14:13

  Wat een leuke ideeën, wij zitten ook al wel eens te fantaseren hoe we het ooit mijn ouders en schoonouders zullen vertellen 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 14:59

   Ja leuk is dat he!

 • Reageer Betty 8 januari 2014 om 14:22

  Wat een leuke ideetjes! Die gaan op mijn lijstje voor als het ooit misschien zo ver is! 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 14:59

   Helemaal goed haha!

 • Reageer Jess 8 januari 2014 om 15:59

  Leuke ideeën. Hier ook mijn ouders gewoon gebeld. Verder iedereen gewoon verteld dat ik zwanger was met een week of 11. Een volgende keer wil ik het iets origineler aanpakken 😉 Misschien Sam een shirtje aandoen ofzo.

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 15:59

   Jaa dat is zeker leuk bij een tweede! Liefs

 • Reageer Sylvia 8 januari 2014 om 16:29

  Ik heb geen idee hoe ik het zou gaan vertellen, maar er staan genoeg leuke voorbeelden op het internet 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 16:33

   Jaa zeker, zoveel ideeën dat je straks niet eens meer weet hoe je het moet doen!

 • Reageer Wieteke 8 januari 2014 om 16:49

  Ah wat leuk dat je zwanger bent! Lijkt me een hele mooie periode:)

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 17:01

   Hee Wieteke, ik ben niet meer zwanger, ben al bevallen van een mooie zoon. liefs

 • Reageer J 8 januari 2014 om 20:59

  Leuk idee! Alleen jammer van de fout in ‘wordt ik’… 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 21:15

   Och ja, was me nog niet opgevallen. Ik geef de hormonen de schuld haha, mijn excuses.

 • Reageer Gast 8 januari 2014 om 21:50

  Wat een super lieve ideeën!

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 21:54

   Ja leuke ideeën he!

 • Reageer Nicole 8 januari 2014 om 22:37

  Wij waren net getrouwd en gaven onze ouders een versie van het fotoalbum..
  Daarnaast gaven we nog een cadeau en zij dachten dat t ook met de bruiloft te maken had, maar het was een oorkonde voor de liefste opa/oma, toen viel t kwartje wel haha!

  • Reageer Bibian Sloot 8 januari 2014 om 22:48

   Ahh dat is ook super leuk!

 • Reageer Pauline 9 januari 2014 om 08:29

  Wij hadden sokjes gekocht en daarop met textiel verf ‘oma’ ‘opa’ en ‘oom’. Deze ingepakt en tegelijk laten uitpakken. Verder hebben we wat mensen gebeld. En na een goede 1e echo op facebook de echofoto geplaatst met onderschrift ‘rara wat hebben we gefotografeerd?’

 • Reageer Whitney 10 januari 2014 om 02:40

  Er zijn zoveel leuke ideeën 😉 me beste vriendin kreeg ook een foto gelijk dezelfde dag van de test. Mams en schoonouders persoonlijk naar toe gereden. Niet heel speciaal gedaan en verder pas na 13 weken. Op Facebook pas in me 4e of 5e maand.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge