Food, Recepten, WeightWatchers

RECEPT: Lasagne met Philadelphia

lasagneOnder elk recept staat de ProPoints waarde van het recept voor 1 persoon, voor diegene die het WeightWatchers programma volgen.

Lasagne, bijna iedereen houdt er van. Sinds ik Weight Watchers doe, eet ik het eigenlijk nooit meer. Die pakjes van Honig zijn zoveel punten (wel heel lekker!) dat ik er van afgestapt was. Tot ik een lasagne probeerde te maken met weinig punten. Wil je weten hoe ik deze lasagne maak, lees dan verder!

DSC_0501

Wat heb je nodig voor een lasagne voor 2 personen:

– 1 courgette
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 400 gram tomatenblokjes
– 2 koffielepels olijfolie
– 40 gram peterselie
– 80 gram Philadelphia light
– 6 verse lasagne bladen
– 60 gram Milner oude kaas flakes 30+

Hoe maak je het?

stap1

– Snipper de ui en het teentje knoflook.
– Fruit deze aan in 1 koffielepel olie.
– Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat het even sudderen.

stap2

– Snijd de courgette in repen (dat is best moeilijk zoals je ziet haha).
– Smeer ze in met de andere koffielepel olie en kruid ze met peper en zout.
– Gril ze aan beide kanten totdat er bruine strepen op komen.

stap3

– Snijd de peterselie fijn.
– Meng de peterselie, Philadelphia en de helft van de oude kaas tot een glad mengsel.

stap4

– Leg op de bodem van een ovenschaal twee lasangebladen en doe daar bovenop een laagje van het tomatenmengsel.
– Leg daar bovenop de gegrilde courgettes.
– Daar overheen komt het mengsel van Philadelphia.
– Vervolgens herhaal je de eerste twee stappen opnieuw.

stap5

– Strooi op de bovenkant de rest van de oude kaas.
– Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Eet smakelijk!

Ik kan wel weer een heel verhaal vertellen over hoe niet heerlijk het eruit ziet. Maar sommige dingen kun je gewoon niet mooi of lekker fotograferen. Ik zeg altijd, als het maar lekker is, en dat was het zeker!

Tel voor de helft van deze schaal lasagne 12 ProPoints.

LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

15 reacties

  • Reageer Claudia 25 januari 2014 om 14:46

    Hmm ziet er lekker uit! Ik doe ook wel eens de lasagnebladen vervangen door gegrilde courgette. En dan met reepjes kipfilet, pesto en hetzelfde tomaten uiknoflook sausje als jij maakt

    • Reageer Bibian Sloot 25 januari 2014 om 15:12

      Oh dat klinkt ook erg lekker! Liefs

  • Reageer Lizanne 25 januari 2014 om 14:47

    Misschien kan je de courgette ipv snijden met een kaasschaaf lange plakken maken? heb je ze ook wat dunner! misschien een ideetje voor de volgende keer.

    • Reageer Bibian Sloot 25 januari 2014 om 15:12

      Jaa dankje!

  • Reageer Dita 25 januari 2014 om 19:22

    Klinkt goed, ik ben dol op lasagne

    • Reageer Bibian Sloot 25 januari 2014 om 19:23

      Hij is echt het proberen waard!

  • Reageer Karlijn 26 januari 2014 om 12:09

    Oh dit lijkt me heel lekker. Inderdaad, een slanke lasagne was ik nog nooit tegen gekomen. Maar dit lijkt me een hele goede! 🙂

    • Reageer Bibian Sloot 26 januari 2014 om 12:58

      Ja hij is heel lekker! Liefs

  • Reageer Bertine 26 januari 2014 om 21:11

    geweldige tip! ik ben gek op lasagne, maar weet dat hij vol calorien zit.. bedankt voor de tip! ik ga jullie blog volgen, vind m super leuk!

    • Reageer Bibian Sloot 26 januari 2014 om 21:24

      Wat lief van je. Dankjewel!

  • Reageer Maaike 27 januari 2014 om 08:55

    Hmm ziet er lekker uit! Ik maak normaal ook altijd de Knorr pakjes… lekker lui. Maar met dit recept zit ik daarna denk ik met een hoop minder schuldgevoel op de bank haha!

    X

    • Reageer Bibian Sloot 27 januari 2014 om 10:10

      Hahah dat denk ik ook, die pakjes zijn heel lekker maar o zo fout haha liefs

  • Reageer Annemieke 13 augustus 2014 om 17:31

    Hij staat op dit moment in de oven! Ben erg benieuwd! Jullie andere recepten zijn tot nu toe goed in de smaak gevallen bij zowel mijzelf als mijn vriend, dus dit zal ook wel goed zitten!

    • Reageer Annemieke 13 augustus 2014 om 18:05

      Hij was lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

      • Reageer Manon 14 augustus 2014 om 08:55

        Oh wat fijn! Leuk dat je het laat weten Annemieke!

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge