Food, Recepten, WeightWatchers

RECEPT: Nasi Goreng

Onder elk recept staat de ProPoints waarde van het recept voor 1 persoon, voor diegene die het WeightWatchers programma volgen.

nasi12

Ik at nooit nasi. Ik “kende” de echte manier van klaarmaken niet en ik was (ben) niet zo weg van de pakjes en zakjes nasikruiden. (En ook iets met een boer en wat hij niet kent.)
Toen ik vorig jaar nog op de middelbare school werkte, hadden we een keer een workshop Indonesisch koken. Ik vond deze workshop echt helemaal geweldig! Hier leerden we de echte manier van nasi goreng maken (natuurlijk zal iedereen een eigen nasirecept hebben en kan dit verschillen!). Ik heb een paar kleine dingetjes veranderd en op deze manier vind ik de nasi heerlijk en maak ik het best vaak. Lekker met zoetzure komkommer erbij en wat kroepoek met chilisaus, jum! Ook is de nasi prima in te plannen met Weight Watchers. Vandaag deel ik het recept!

Wat heb je nodig (voor 2 porties)?
nasi1
– 160 gram droge rijst
– 2 eieren
– 3 a 4 plakken ham
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sambal oelek
– 1 eetlepel sojasaus
– Een teentje knoflook (geperst of fijn gesneden)
– Een gesnipperd uitje
– Rood pepertje
– Olie om in te wokken
– Eventueel wokgroenten (prei, witte kool of taugé bijvoorbeeld. Ik laat het er uit, omdat ik er niet van hou, maar mijn vriend wil het erbij.)
– Mijn vriend kwam op het allerlaatste moment nog aan met garnalen, dus die zaten er ook nog bij in zijn versie.

En zo maak je het:
nasi2
Als eerste is het belangrijk om de rijst te wassen/spoelen. Dit doe je gewoon met koud water. Spoel de rijst in een vergiet en laat dit uitlekken. Dan kook je de rijst en laat je deze afkoelen (ik kook vaak ’s middags al de rijst als ik weet dat ik ’s avonds nasi goreng ga eten).

nasi3
Kluts 1 ei en breng op smaak met zout en peper en bak dit eitje in een koekenpan.

nasi4
Doe een klein beetje olie in de wok en bak hierin de knoflook en ui.

nasi6
Voeg bij de knoflook en ui een eetlepel sambal toe. Doe de gekookte rijst erbij en breek er meteen een ei boven. Begin nu met wokken en zorg dat het ei goed verdeeld om de rijstkorrels. Zet ook het vuur hoger.

nasi8
Voeg de ketjap manis en sojasaus toe.

Als de nasi niet meer “glimt” van het ei is het goed. Wok nog even door want nasi goreng betekent “gebrande witte rijst” dus de rijst moet goed gebrand zijn.

nasi9
Snijd het gebakken eitje alvast in kleine reepjes. Dan voeg je de ham en eieren toe en eventueel de groente. Laat dit even mee wokken. Mijn vriend wilde er op dit moment ook nog wat garnalen bij en een flinke lepel sambal, je kunt van alles toevoegen wat je lekker vindt.

nasi10

Proef even of er nog wat meer zout bij moet. Zelf doe ik dit nooit omdat ik het zout genoeg vind. Verdeel over twee borden en you’re done! Een snel maar heel makkelijk gerecht.

nasi11

Tel voor 1 portie nasi goreng 11 ProPoints. (De “kale” versie, dus zonder garnalen!)

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

  • Reageer mamoesjka 21 januari 2014 om 15:40

    “Wa nen boer nie kent, dè vrit ie nie”… dat zeggen wij in Tilburg! haha…

    • Reageer Manon 21 januari 2014 om 15:48

      Hahahaha ja hier ook, alleen een iets anders accent denk ik :P!

  • Reageer Sylvia 21 januari 2014 om 15:55

    Ohh, heerlijk! Zou momenteel een moord doen voor zo’n bord 😉 #hongerrr

    • Reageer Manon 21 januari 2014 om 16:43

      Ik heb ook hongerrrr haha.

  • Reageer Dita 21 januari 2014 om 20:03

    Oh super lekker! Dit ga ik zeker eens maken

  • Reageer Marjon 8 juli 2014 om 23:03

    Vandaag gemaakt en echt lekker! Alleen wel beetje pittig,dus volgende keer laat ik het pepertje weg 😉
    Hebben jullie nog meer leuke, aangepaste WW recepten? Ben altijd wel benieuwd wat anderen eten, en vooral ook voor inspiratie. Hier veel AVG-tjes, maar dat zijn altijd maaltijden met (te) weinig punten.

    • Reageer Manon 8 juli 2014 om 23:32

      Wat leuk om te horen! Als je rechts in ’t menu op weightwatchers klikt dan vind je nog meer recepten!

  • Reageer evelien 23 januari 2015 om 10:26

    Hoi Manon, Een vraagje is het gewicht v.d, rijst ongekookt? denk t wel he. En moet je echt nasi rijst gebruiken of kan je ook gewoon snel kokende witte rijst gebruiken?
    Ik ben nu 2 wkn bezig met w.w. en heb veel aan jullie gerechten en dagmenu’s! Ik ben nog wel even bezig want wil het liefst 30 kilo kwijt 🙂

    • Reageer Manon 23 januari 2015 om 10:46

      Klopt! Ongekookt. Snelkookrijst kan wel maar normale rijst (of pandan) is 100x lekkerder 🙂 leuk dat je zoveel aan onze blog hebt, goed om te horen! Succes met afvallen!

  • Reageer Amy 3 februari 2015 om 14:00

    Wow deze nasi goreng is echt overheerlijk!
    Ik maak nooit meer met een zakje want dit is té lekker!
    Heb je toevallig uit die Workshop Indonesisch koken niet nog meer lekkere recepten om te delen?

  • Reageer Weight Watchers update #2 – De kop is eraf | Little Wonder World 15 januari 2016 om 06:00

    […] vlees/kip en groente, spaghetti aglio olio (met veel parmezaanse kaas!), boerenomelet met toast, nasi goreng mét cassave kroepoek en een broodje hamburger Klinkt goed […]

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge