Food, Recepten

RECEPT: Strawberry Cheesecake

taart12Vorige week was mijn vader jarig en toen heb ik uit het boek van Rudolph van Veen (24Kitchen) de strawberry cheesecake gemaakt. Het was voor mij de eerste keer dat ik een cheesecake ging maken dus ergens was dat wel spannend! Ik maakte de taart ’s middags thuis en deed ’s avonds pas de aardbeien erop omdat mijn moeder thuis de aardbeien had. De taart was super lekker, maar ook supermachtig! Hij was wel een succes en de visite vond ‘m ook erg lekker!

Wat heb je nodig?
Een springvorm met een afmeting tussen de 20-26 cm.

Voor de bodem:
– 200 gram roomboterkoekjes
– 80 gram roomboter

Voor de taart zelf:
– 900 gram roomkaas (ik koos voor MonChou)
– 250 gram suiker
– 115 gram zure room
– 5 eieren
– 30 gram bloem
– 1 vanillestokje

Voor de garnering:
– 250 gram aardbeienjam
– 1 bakje verse aardbeien.

En zo maak je het:
taart1

Bekleed je springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter of olie. En verwarm de oven voor op 130 graden.

taart2
Doe de roomboterkoekjes in een zakje en sla ze met een pan/deegroller/whatever helemaal fijn tot kruimeltjes.

taart3
Smelt de boter in een pannetje (niet bruin laten worden, dat is vies!) en roer daarna de koekkruimeltjes erdoorheen en druk dit mengsel goed aan in je springvorm.

taart6
De taart zelf is eigenlijk heel makkelijk. Je weegt alle producten precies af en…

taart7
…doet ze allemaal in een grote kom.

taart8
Daarna ga je de boel goed mixen totdat er een mooi, glad beslag ontstaat.

taart9
Dan giet je het beslag in je springvorm.

En dan: de taart in de oven. In het boek van Rudolph staat dat de taart er een uur in moet. Na een uur vond ik de taart nog HEEL erg drillig in het midden dus ik deed ‘m nog 10 minuutjes langer erin, resultaat: nog steeds drillig. Weer tien minuten: nog steeds drillig. Dus ik ging eens op de site van 24Kitchen kijken, en op het recept op internet staat dus dat de taart er TWEE uur in moet. Nogal een verschil, 1 of 2 uur. Maargoed, doe de cheesecake dus TWEE uur in de oven.

Een cheesecake controleer je niet op dezelfde manier als een cake, niet met een satéprikker dus.. Een cheesecake is gaar wanneer de randjes licht goudbruin zijn en het midden stevig aanvoelt. Het mag een beetje zacht zijn maar geen ongaar beslag!

taart10

taart11
Als de taart klaar is laat je de taart afkoelen. Als garnering verwarm je de jam in een pannetje en doe hierbij de gesneden aardbeien. Meng dit door elkaar en beleg de cheesecake ermee.

taart13


Oja, mijn zusje had de dag er na nog een stukje taart genomen en toen was hij nóg lekkerder, dus maak ‘m een dag van te voren zodat hij lekker kan opstijven in de koelkast.

Hebben jullie wel eens cheesecake op? En vond je het lekker?

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

  • Reageer Lizanne 15 januari 2014 om 13:34

    Op hoeveel graden bak je de taart? Ik vond hem erg lekker!

    • Reageer Manon 15 januari 2014 om 14:16

      Staat bovenaan in de tekst, op 130 graden!

  • Reageer Sanne 15 januari 2014 om 14:19

    Dat ziet er lekker uit, heb zelf ook het boek van Rudolph maar deze heb ik nog niet geprobeerd 😉

    • Reageer Manon 15 januari 2014 om 15:51

      Het is een aanradertje :)!

  • Reageer Dita 15 januari 2014 om 14:40

    oeh lekker! Dit blijft een van mn favoriete lekkernijen 🙂

    • Reageer Manon 15 januari 2014 om 15:51

      Cheesecake is inderdaad heerlijk! Jum!

  • Reageer Carolien 15 januari 2014 om 14:43

    Lijkt me heerlijk! Geen ww punten erbij ; ) ?

    • Reageer Manon 15 januari 2014 om 15:51

      HAHA, grappig 😉 Ik WIL het niet weten, ik denk m’n hele dagtotaal plus de 49 weekextra 😛

      • Reageer Carolien 16 januari 2014 om 16:23

        Haha oke laat maar dan wil io het misschien toch niet weten 😉

  • Reageer Daphne 15 januari 2014 om 15:11

    Ooohhh lekker!

    • Reageer Manon 15 januari 2014 om 15:52

      Zeker weten 😀

  • Reageer Tess Evea 15 januari 2014 om 20:42

    Lekker!

  • Reageer mw ekster 15 januari 2014 om 23:09

    ohoh, ik ben dol op cheesecakes! Vooral met aardbeien:-)

    • Reageer Manon 16 januari 2014 om 08:22

      Ja, dat is echt een goede combi!

  • Reageer Lotje 15 januari 2014 om 23:42

    Oh lijkt me heerlijk!

  • Reageer Whitney 16 januari 2014 om 03:19

    Heerlijk, hier heb ik zin in

    • Reageer Manon 16 januari 2014 om 08:22

      Ik heb altijd zin in taart 😛

  • Reageer mamoesjka 16 januari 2014 om 09:42

    Oww dat klinkt verrukkelijk! Ik ga vanmiddag meteen samen met de kids aan de slag!
    Even denken waar ik de aardbeien voor een betaalbare prijs kan kopen…
    Dankjewel voor dit recept!

    • Reageer Manon 16 januari 2014 om 11:00

      Wat leuk zeg :D! Veel plezier! Aan 1 groot bakje of 2 kleine bakjes heb je genoeg, gewoon lekker klein snijden 😉

  • Reageer Michelle 16 januari 2014 om 19:47

    Hmm ziet er heel erg lekker uit! 🙂

    • Reageer Manon 16 januari 2014 om 19:57

      Dankje!

  • Reageer De Bakparade 17 januari 2014 om 14:55

    Wowie dat ziet er super lekker uit 🙂
    Ik heb eigenlijk nog nooit een gebakken cheesecake maken, moet ik echt eens doen!

    • Reageer Manon 17 januari 2014 om 15:03

      Ik wist tot een paar jaar geleden ook niet dat je een cheesecake kon bakken. Ik kende alleen maar taarten zoals de MonChou met kersen erop. Het is ’t proberen waard, erg lekker!

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge