Babypraat, Persoonlijk

REVIEW – Flessenpost

flessenpostVoor elke ouder is het toch weer een ware zoektocht naar de beste fles voor je kindje. Er zijn tegenwoordig zoveel flessen te krijgen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook ik heb er mee te kampen gehad, en heb veel flessen geprobeerd. Heb je ook moeite met het zoeken naar de juiste fles voor je kindje? Misschien heb je wat aan mijn bevindingen!

Difrax
difrax
Toen ik met de borstvoeding gestopt was, ben ik begonnen met het geven van melk in de Difrax fles. Deze had ik gekregen van kennissen en vond hem maar wat gaaf er uit zien. Want zeg eerlijk, het oog wil ook wat. De fles heeft een S vorm waardoor er continu melk in de speen zit en waardoor er geen lucht bij kan komen. Ook zit er een ventiel in de bodem van de fles waardoor hij niet vacuüm gezogen kan worden. Dit leek me de ideale fles voor River, omdat hij een erge krampjes-baby was. De eerste paar keer was ik dol enthousiast over deze fles, maar na een paar keer gebruiken begon het onwijs te lekken. Ik struinde het internet af, en er waren meer mensen die het geen fijne fles vonden vanwege het lekken. Dus ben ik op zoek gegaan naar een andere fles.

Kruidvat
kruidvat
Deze fles kreeg ik in een goodiebag geloof ik. Omdat ik geen tijd had om naar een winkel te gaan heb ik deze uit de kast getrokken. Een fijne fles en ook de speen die er bij zat vonden we beiden prettig. Wel werden de krampjes van River steeds erger en besloot ik het internet af te zoeken naar een fles die geschikt was voor baby’s met krampjes. Dat was die van de Kruidvat absoluut niet, dus deze verdween ook weer in de kast.

Dr. Brown
brown
De Dr. Brown fles kreeg ik als tip van een vriendin. “Bibian, probeer deze eens, wij hadden er echt baat bij.” Ik stuurde mijn vriend naar de Etos om een Dr. Brown fles te halen. Toen hij terug kwam, heb ik hem uitgekookt en gelijk geprobeerd. En wat een wereld van verschil! De krampjes werden een stuk minder. De fles werd in 1996 ontwikkeld door een Amerikaanse arts, het is een fles met een ventielsysteem dat bijdraagt aan de gezondheid van het kind. Met de Dr. Brown fles voed je je kindje vacuümvrij en zonder luchtbelletjes. Hij staat er ook om bekend dat het speciaal voor kindjes is met buikkrampjes. En ja, dit is voor 100% mijn favoriete fles toen River klein was. Vooral in de periode van de darmkrampjes. Toen River pap kreeg, kocht ik de bijbehorend pap speen, maar dit werkte voor mijn gevoel helemaal niet. En omdat hij toch geen krampjes meer had, heb ik de Dr. Brown fles in de kast gezet, maar deze fles komt er bij een tweede kindje zeker weer uit!

Bibi
bibi
Dan hebben we de fles van het merk Bibi nog, leuke naam hè Bibi. Een fijne fles voor het geven van melk en pap. Wel heb ik bij deze fles een 1-2-3 speen opgedaan. Ideaal, zo kan ik met dezelfde fles en speen melk en pap geven. Op de fles van Bibi heb ik geen op en aanmerkingen. Een fijne fles, die voor alsnog niet lekt. Een fijne fles die we vaak gebruiken, maar wel in samenwerking met de 1-2-3 speen.

Avent
avent
Dan de welbekende Avent fles. De fles die de vorm heeft van een borst. Hij is gemaakt van geur- en smaakloze siliconen en hij is zacht en breed en ligt daarom dicht in de buurt van de borst. Ook deze fles belooft dat de darmkrampjes en huilerigheid van je kindje minder wordt. Bij deze fles heb ik niet het idee gehad dat de krampjes minder werden, en dat had ik bij de Dr. Brown zeker wel. De fles vond River ook moeilijk, omdat River bijna geen borstvoeding heeft gehad had hij moeite met de breedte van de fles. Het is denk ik wel een erg goede fles voor kindjes die overstappen van borst naar flesvoeding, dit vanwege de vorm van de fles.

Lief!
lief
In het kader van: “Het oog wil ook wat”, kocht ik de flessen van Lief! een keer bij een dumpzaakje. Totaal niks voor het geven van melk, geen fijne speenvorm en River hapte bij deze fles niet goed aan. Nu hij wat ouder is, doe ik er wel eens alleen water in en ik merk dat het wel wat beter gaat. Dit is meer een fles voor bijvoorbeeld een diksapje, alhoewel ik deze weer liever geef uit een tuitbeker. Dit doe ik omdat ik van mening ben dat hij de gewone zuigflessen associeert met melk en daardoor de tuitbeker makkelijker neemt omdat hij weet dat daar iets anders in zit dan melk. De Lief! flessen zijn dus een lust voor het oog, maar daar blijft het ook bij.

Ajax fles
ajax
Oké, ieder zijn mening over voetbalclubs. Mijn vriend is fan van deze club en hij vond het maar wat prachtig dat Robert (de vriend van Manon) een heel assortiment aan Ajax spullen gaf toen River werd geboren. Daarbij zat ook de Ajax fles. Toen River een maand of 5 was en de krampjes periode voorbij was, leek het me leuk om de Ajax fles uit de kast te halen. Hier zette ik ook de 1-2-3 speen op, en wat dacht je: het was een fles naar mijn dromen. Oké, de tekst die er op stond, daar had ik niet veel mee. Maar wat was het een fijne fles. Ik was dol enthousiast en de Ajax fles ging vanaf toen elke dag met ons mee. Maar je zult altijd zien, de fijnste flessen gaan het snelst stuk. Het draaimechanisme van de fles brak af. Ach, kan gebeuren. Met kerst kregen we van Robert wederom weer twee nieuwe Ajax flessen. Maar ook bij deze flessen brak het draaimechanisme af. Helaas… Maar de flessen hebben wel een mooie plekje gekregen in de herinneringendoos van River.

MAM
mam
Nadat de Ajax flessen het voor gezien hadden gehouden en ik alleen nog de Bibifles had, leek het me handig om nog een fles uit te proberen. Manon en ik sjouwde naar de Kruidvat en bekeken alle flessen. En ja, ons oog wilde weer wat en we kwamen uit bij de MAM fles. Een brede fles met een brede speen en een leuk design. Enthousiast rekende ik af en thuis gaf ik River gelijk melk uit de nieuwe fles. Maar wat een aparte en rare speen zat er op. River moest even wennen, en op deze fles kon geen 1-2-3 speen waardoor ik een extra papspeen erbij moest kopen. Maar ook de pap zoals ik hem maakte ging niet door de speciale papspeen. Bummer. Helaas, misschien als River wat makkelijker drinkt en niet zo gulzig is, wil ik het nog een keer proberen, maar voor nu: op de plank en kastje dicht.

Conclusie:
Zoals jullie lezen heb ik veel flessen geprobeerd. De Dr. Brown fles raad ik iedereen aan wanneer de kleintjes krampen hebben. Zodra deze over zijn of er pap gegeven gaat worden vond ik het geen prettige fles meer omdat je anders met twee flessen moet sjouwen wanneer je een dagje weg gaat. Na de Dr. Brown fles vind ik de BIBI fles het fijnste en sla ik de Ajax fles met pijn in mijn hart over vanwege het zo onwijs snelle kapot gaan van het draaimechanisme. Op dit moment krijgt River melk uit de Bibi fles. Toch ben ik nog steeds nieuwsgierig naar andere merken. En dan vooral in het kader van: “Het oog wil ook wat”. Verder geef ik River dus geen diksap uit een zuigfles maar ben ik al vroeg begonnen met het aanbieden van de tuitbeker zodat hij de zuigflessen alleen associeert met melk.

flessen

Welke flessen hebben jullie gebruikt en welke vonden jullie het fijnst?

LiefsBibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Geertje 30 januari 2014 om 13:37

  Wat handig dat je alle soorten flessen hebt getest in de loop van de tijd en hier ook foto’s van hebt. Zo kun je er inderdaad een mooie review over schrijven… Wij zijn begonnen met Avent en al heel snel over gegaan op difrax. En die is nog steeds in gebruik hier.

  • Reageer Bibian Sloot 30 januari 2014 om 14:37

   Jaa leuk he haha! Oh ja de ene die wil niks anders dan difrax, de ander vind het niet fijn.. Liefs

 • Reageer Linda 30 januari 2014 om 17:18

  Wow, zoveel! Ik heb alleen flessen van Avent en die waren voor beide kinderen helemaal goed 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 30 januari 2014 om 17:47

   Hahah ja, ook veel gekregen hoor in goodieboxen enzo!

 • Reageer Carolien 30 januari 2014 om 17:48

  Zo! Dat is een uitgebreide test zeg! Waarom wil je dat River zuigflessen alleen met melk associeert? Ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 30 januari 2014 om 17:52

   Aha dat mag, ik heb veel met kinderen gewerkt en ik merkte dat er door de kids vaak moeilijk gedaan werd als er limonade in flessen werd gegeven. Zodra ze dan weer melk uit zo’n fles kregen wilden ze het niet meer. Meer uit voorzorg dus, en ik vind het wel fijn. Uit de fles melk en water of diksap uit de tuitbeker. Ik heb verder niet echt een reden, meer om de ervaringen om me heen. Liefs

 • Reageer Dita 30 januari 2014 om 17:52

  Ik vind het altijd zo grappig om te zien die verschillende flessen, zelf bij ons op het werk vind ik de difrax en avent het fijnst

  • Reageer Bibian Sloot 30 januari 2014 om 17:56

   Haha leuk om te zien, hoe iedereen iets anders fijn vind! Ik vind de difrax flessen wel het mooiste! Ze hebben toffe kleuren enzo. Misschien had ik net een verkeerde, want hij lekt bij mij echt gigantisch! Liefs

 • Reageer marjolein 30 januari 2014 om 18:27

  Ik kan me alleen maar aansluiten bij je dr Brown advies!! Ideale fles

  • Reageer Bibian Sloot 30 januari 2014 om 20:10

   Ja he! Ideaal

 • Reageer saskia 30 januari 2014 om 21:29

  oh ja deze flessen ellende herinner ik me nog goed!! ik ben wel bij simpele flessen van MAM uitgekomen uiteindelijk die goed waren. maar niet die van jou foto.
  gelukkig ben ik weer uit de flessen maar ik heb ook zo’n beetje alles gehad en wat bij de een werkte werkte bij de ander weer niet!!

  • Reageer Bibian Sloot 30 januari 2014 om 21:41

   Jaa, het is toch passen en meten welke je zelf fijn vind! Liefs

 • Reageer Flessenpost 2.0 | Little Wonder World 11 februari 2015 om 06:00

  […] heeft heel heel heel lang geleden een blogje geschreven over flessen. Aangezien ik ook de fles geef aan Nilo, leek het mij wel leuk om ook mijn bevindingen op te […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge