Lifestyle, Persoonlijk

Sporten, kun je dat eten?

sweatSporten, als je me een jaar geleden had gevraagd of ik een rondje mee ging hardlopen, dan had ik je vierkant uitgelachen. De enige sport die ik beoefende was bankhangen, en wat word je dáár moe van zeg. Nee echt, je wordt ZO lui van niks doen. Als ik een dag heel hard gesport had (lees: bankhangen), dan was ik om negen uur ’s avonds moeskapot.

Ik heb in een ver verleden de podcast van Evy Gruyaert gevolgd, Start 2 Run heette dat. Een vriendelijke Vlaamse dame motiveert je tijdens het lopen. Het is een methode van 20 lessen ofzoiets, en als je deze allemaal had volbracht, kon je (ongeveer) 5 kilometer aan een stuk door lopen. Ik vond het helemaal leuk en kreeg van mijn vriend zelfs een paar hardloopschoenen! Ik heb deze lessen netjes afgemaakt, daarna ben ik een iets van twee keer 5 kilometer wezen rennen en toen vond ik het genoeg geweest. Ik had de hele buurt al gehad, ik was richting verschillende dorpjes in de buurt gelopen, het werd gewoon SAAI. Hop, daar ging ik weer m’n favoriete sport beoefenen: bankzaken doen.

sport1Eind juli, 2013, begonnen Bibian, Lizanne en ik met WeightWatchers, zoals iedereen nu wel weet. Dit ging de eerste maanden allemaal prima, maar zoals dat altijd bij afvallen gaat: die laatste kilootjes gaan langzamer. Het enige wat erop zit is om te gaan sporten. Het zweet stond ons al op het voorhoofd als we eraan dachten. In november gingen we serieus op zoek naar sportscholen. Na twee sportscholen in de buurt te hebben bezocht, waren we eruit. We sloten een abonnement af voor onbeperkt sporten voor een half jaar. We hadden nog mazzel, want we konden tot 1 januari gratis sporten. Mijn zusje en ik kregen een introductieles voor de fitnessapparaten. MIJN GOD, die gozer van de sportschool zette ons ANDERHALF UUR aan het sporten. We hebben van alles gehad: de crosstrainer, de fiets en alle martelwerktuigen waarmee je krachttraining doet. De dag erna konden we ons bed niet uitkomen, zo’n spierpijn hadden we! We gingen die week ook samen naar een groepsles: SH’BAM. Dit vonden we alle drie heel erg leuk en besloten deze les erin te houden.

Nu, 2 maanden verder, zijn we erachter gekomen dat we de fitnessapparaten maar niks vinden. Oké, we doen het wel, 1 a 2 keer in de week, maar niet van harte. Wij gaan liever naar verschillende groepslessen. Je bent lekker op muziek bezig, je “moet” een uur volhouden (ja, je loopt niet halverwege de les uit omdat je “zo moe bent en geen zin meer hebt”), je hebt nog wat te lachen met allemaal soorten mensen om je heen en onze sportleraren (of hoe noem je dat?) zijn echt heel erg leuk en aardig. We hebben nu ons ritme gevonden en we volgen de lessen van SH’BAM (twee keer in de week), Pilox (is nieuw, maar heel erg leuk – en zwaar -), een les met BodyPump en BodyStep en mét een buikspierkwartier, en dan gaan we soms nog een uurtje apparaten trekken.

sport2En ik moet toegeven, ik vind het LEUK. Ik voel me goed na het sporten, ik merk dat ik al meer conditie heb, ik krijg de deksel van een pot appelmoes er nu zelf af, het afvallen gaat nog steeds goed en als je zin hebt in een stukje chocola dan voel ik me ook niet schuldig omdat ik weet dat ik die dag minstens een uur gesport heb. Ik kan voor het eerst in mijn leven zeggen dat ik een sportief persoon ben en ik hoop dat ik het volhoud om regelmatig naar de sportschool te gaan. Ik heb met mezelf afgesproken om minimaal twee keer per week te gaan en dit ook te blijven doen want er hangen alleen maar voordelen aan! Ik, een lui persoon van nature, raad het echt aan om te gaan sporten!

Doe jij aan sport?

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer joyce 5 januari 2014 om 13:27

  Jullie zijn toppers!! Een een bekend verhaal, zeker die “bankzaken” :-p jullie als mijn voorbeeld volg ik!!

  • Reageer Manon 5 januari 2014 om 13:34

   Dankjewel Joyce ^^

 • Reageer Dita 5 januari 2014 om 16:45

  Wat goed zeg, ik ben ook begonnen met start to run, vorig jaar maar niets voor mij helaas… ik wil wel weer gaan sporten

  • Reageer Manon 5 januari 2014 om 17:10

   Nee Start To Run vond ik op een gegeven moment zoooo saai. Ik vind die sportlessen echt een uitvinding in de sportschool.

 • Reageer Saskia 5 januari 2014 om 16:52

  Wat goed zeg twee keer per week sporten! Ik doe nog geen sport maardat moet wel veranderen ben ik bang 🙂

  • Reageer Manon 5 januari 2014 om 17:09

   Haha jaa, ik ga nu zelfs 4x per week! Het moet niet gekker worden!

 • Reageer Betty 5 januari 2014 om 20:51

  Nee die apparaten doen het ook niet voor mij… Geef mij ook maar groepslessen! 🙂

  • Reageer Manon 5 januari 2014 om 21:24

   Ja he! Veel leuker en motiverender.

 • Reageer Mama van Jenthe (Kelly) 5 januari 2014 om 20:55

  Wat goed zeg! Morgen ga ik ook beginnen 😀

  • Reageer Manon 5 januari 2014 om 21:24

   Goed bezig 😀

 • Reageer Jana 5 januari 2014 om 21:02

  Wat een leuke voornemens om er terug in te vliegen! Ik ga ook weer er tegen aan gaan x

  • Reageer Manon 5 januari 2014 om 21:25

   Jaa, goed! Succes:)

 • Reageer Carolien 5 januari 2014 om 22:09

  Leuk artikel! Ik haal zo veel plezier uit jullie blog! Hij staat bij mn top drie en word elke dag trouw bezocht. Super leuk. Heel veel is ook heel herkenbaar. Ik heb al eerder ww gedaan, met tijdelijk succes voor mij helaas. Onder andere door jullie blog ben ik nu toch weer gestart met een serieuze drop-that-pounds sessie. Jullie recepten en updates zijn zo fijn. Ik realiseer me door deze blog dat ik óók zoveel kan afvallen in een half jaar. Voor mn gevoel was het een jaren plan. Door jullie succes realiseer ik me dat ik zelf in de hand heb hoe snel het gaat. Tot een bepaalde hoogte natuurlijk. Gezond eten en sporten is in ieder geval opgepakt. Bedankt daarvoor 🙂

  • Reageer Manon 6 januari 2014 om 09:43

   Ah, Carolien! Wat een SUPER lieve comment. Dat maakt onze dag helemaal goed!
   En als wij (twee luie vreetzakken ;)) kunnen afvallen, dan kan jij het ook zéker! Superlieve comment, dankjewel <3

 • Reageer Kjoetness 6 januari 2014 om 00:06

  Wat knap dat jullie volhouden! Ik heb ook een tijdje WW gedaan met goede resultaten maar dan gestopt en tja dan gaat de jojo weer omhoog hé haha…

  • Reageer Manon 6 januari 2014 om 09:44

   Oh dat is niet leuk :(… Wij zijn van plan om ons streefgewicht te behalen en dan Lifetime Member te worden, en dan 1x in de maand naar de cursus te gaan als een soort stok achter de deur. Hopelijk kunnen we dat volhouden!

 • Reageer Claudia -Mango&Monaco 6 januari 2014 om 21:50

  Heeeeeel herkenbaar, een jaar geleden ging ik ook een keer “hardlopen” en was ik serieus na een halve straat bekaf, ik konnnnn niet meer. En dan nu te bedenken dat ik 7 km achter elkaar ren.. Vantevoren heb ik nog steeds niet altijd evenveel zin maar ik zet me er toch toe en zeg zelf.. achteraf voelt het zooo goed haha!

  • Reageer Manon 7 januari 2014 om 08:53

   Jaa, van te voren denk je: mehhh, maar achteraf ben je blij dat je gegaan bent!

 • Reageer Jennifer 27 februari 2014 om 16:08

  Wat super leuk dat jullie zo lekker met elkaar gaan sporten. Mijn vriendinnen zijn ook meer van het bankhangen, dus ik heb niet echt een sportmaatje. Hardlopen doe ik wel, altijd alleen. Met z’n tweeën kun je elkaar ook gemotiveerd houden!

  • Reageer Manon 27 februari 2014 om 16:18

   Hahaha, nou wij waren ook altijd van het lekkere dingen bakken/bankhangen/niksdoen. Maar we zijn tegelijk gaan sporten, dat scheelt wel!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge