Lifestyle, Persoonlijk, Wonen

Vakantie herinneringen hart

hart1Ik vind het altijd leuk om souvenirs mee te nemen van verschillen vakanties en citytrips. Vaak belanden deze hebbedingetjes ergens in een doos op zolder of de eindigen toch in de prullenbak omdat je er toch niks mee doet.
In de maanden voordat mijn vriend en ik de sleutel kregen van ons huis (november 2011) had ik een letterbak/kastje gekocht bij de Intratuin in de sale. Ik wist niet wat ik er mee ging doen, maar ik vond hem zo leuk en hij was toentertijd goedkoop.
Toen we eenmaal in ons huis woonden, bedacht ik me dat het leuk zou zijn als we onze vakantie herinneringen zouden “bewaren” in het witte, houten hart. Ik ging aan de slag met de boormachine en wat schroeven (bloed, zweet en tranen trouwens, voortaan bel ik m’n vader maar weer!), en het hart kreeg een mooi plekje in onze keuken.
Vandaag deel ik onze souvenirs die we sinds november 2011 verzameld hebben!

hart2
Er staan op dit moment vijf souvenirtjes in ons hart. Onze eerste herinnering is die van Mallorca. Hier zijn we tijdens de zomer van 2012 heen geweest met z’n tweeën. We zijn er twee weken geweest en hebben heerlijk genoten van zon, zee, strand (wij zijn dus totaal niet actief op vakantie). Om onze luilekkerland vakantie te symboliseren namen wij een (neppe!) zeester mee.

hart3
Ook zijn we in oktober 2012 naar Parijs geweest, op citytrip! Op dit soort vakanties zijn we wel heel erg actief. We waren vier dagen in the city of love en we hebben het echt heel erg leuk gehad. We hebben zelfs een slotje aan de brug gehangen met onze initialen erin, how romantic! We willen zeker nog een keertje terug naar Parijs! We namen – natuurlijk – een klein Eiffeltorentje mee als souvenir.

hart4
In februari 2012 zijn we samen met mijn ouders, zusje naar Oostenrijk geweest. De vriend van mijn zusje werkt daar in de winter als ski-leraar en wij zochten hem op. We hebben een week lang gegierd en gebruld, het was een heel gezellig weekje weg in de sneeuw. Oostenrijk staat natuurlijk bekend om zijn koeien met grote bellen en daarom kocht ik bij een klein kraampje in Salzburg een mini-koe!

hart6
Afgelopen zomer zijn we twee weken lang naar Kreta geweest. Een superdeluxe hotel, zon, zee, strand, lekker eten: daaruit bestond onze vakantie. Omdat we niet nog een zeester mee wilden nemen gingen we voor een typisch Grieks gebouwtje. De combinatie wit met blauw doet me meteen denken aan Griekenland.

hart5
Onze laatste aanwinst is het Disneykasteeltje. Jullie konden daar in december alles over lezen. Vier dagen lang waren wij te vinden tussen Goofy, Mickey en Minnie en alle andere Disneyvriendjes!

Ik hoop dat we dit jaar weer een aantal souvenirtjes kunnen meenemen van verschillende tripjes en vakanties.

Kopen jullie ook souvenirs op vakantie? En waar bewaar je deze?

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

14 reacties

 • Reageer Geertje 4 januari 2014 om 07:14

  Leuk gedaan!! Ik koop eigenlijk nooit souvenirs. Maak wel veel foto’s en daar een album van, dat is dan onze herinnering er aan… de kinderen krijgen soms wel eens een klein dingetje, een knuffeltje ofzo…

  • Reageer Manon 4 januari 2014 om 10:41

   Ja, ik maak ook altijd foto’s alleen dan blijven ze vaak alleen maar op de computer staan 🙁 Moet eens albums gaan maken!

 • Reageer Mirjam - Jewelyz 4 januari 2014 om 08:37

  Wat een mooi hart! Heel leuk idee zo!

  • Reageer Manon 4 januari 2014 om 10:41

   Dankjewel Mirjam:)

 • Reageer Monique 4 januari 2014 om 08:53

  wat een origineel idee zo. Leuk dat jullie uitleggen wat er allemaal instaat. Ik wil zo graag naar Disneyland!

  • Reageer Manon 4 januari 2014 om 10:41

   Disneyland is inderdaad zoooo leuk!

 • Reageer Dita 4 januari 2014 om 09:12

  Wat een leuk idee, ik koop ook wel eens souvenirsmaar niet heel vaak

  • Reageer Manon 4 januari 2014 om 10:40

   Dankjewel!

 • Reageer Betty 5 januari 2014 om 15:09

  Wat een leuk idee! Ik ben gek op vakantie-herinneringen, en dit is een leuke manier om er dagelijks even aan te denken 🙂

  • Reageer Manon 5 januari 2014 om 15:34

   Dankjewel :)!

 • Reageer Daphne 5 januari 2014 om 16:56

  Heel leuk idee! Ik spaar van iedere (hoofd)stad waar ik kom van die sneeuwbollen. Heb er nu 5: parijs, rome, londen, barcelona en venetie!

  • Reageer Manon 5 januari 2014 om 17:10

   Oh dat is ook super leuk! Die sneeuwbollen hebben echt iets magisch <3

 • Reageer Whitney 6 januari 2014 om 23:41

  Ik koop altijd de magneetjes voor op de koelkast.In ons huisje tot nu toe alleen nog London er op.

  • Reageer Manon 7 januari 2014 om 08:53

   Oh dat is ook leuk, magneetjes!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge