Lifestyle, Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #7

wwupdate
Deze week hadden we allebei niet zo’n goed gevoel over het afvallen. Niet dat we ons niet aan de punten hielden maar soms heb je van die weken.
Bibian had een verjaardag waar ze lekker gegeten heeft en Manon had een etentje. Voor de rest hebben we ons prima aan onze punten gehouden en voldoende gesport.

ww7b
Bibian:
Rond 18.00 uur gingen we weer richting de cursus. We gaan altijd iets vroeger zodat we niet in de rij hoeven te staan om te kunnen wegen. We zien het ook echt als een uitje, even een meidenavondje. Zoals hierboven al staat had ik niet zo’n goed gevoel over deze week. Tijdens de verjaardag heb ik lekker genoten en de rest van de week toch niet goed genoeg gedronken en zo. Gelukkig was het resultaat niet enorm slecht, er was 0,2 kilo af. En dan denk ik, ik heb lekker genoten en dan is er toch weer wat van af. Vanaf nu heb ik even een paar weken geen verjaardagen, feestjes of etentjes meer. Dus kan ik er weer even tegen aan voordat ik in februari 25 word. Ik ga weer goed mijn best doen, want ik wil voor 1 juni 2014 mijn streefgewicht behalen.

ww7mManon: Ik had tussendoor thuis al op de weegschaal gestaan en ik viel maar niet af. Ik baalde wel een beetje maar ja, wat doe je eraan? Eenmaal op de cursus bleek dat ik 0,1 kg zwaarder was. Ik heb maar 1 etentje gehad en de rest van de dagen gewoon heel netjes en ik heb 4 dagen 1,5 uur gesport… Ik vroeg het aan onze coach en zij zei dat het kan komen door het sporten maar ook omdat ik nu heel dicht bij m’n streefgewicht ben en dat mijn lichaam zoiets heeft van: even rust nu. Niet echt handig als je nog maar 1,3 kg wil afvallen, demotiverend! Mijn coach gaf ook als tip om mezelf te gaan opmeten in plaats van wegen, het kan zijn dat ik door het sporten meer spier kweek. Spieren zijn zwaarder dan vet dus dit zou goed kunnen. Thuis heb ik me meteen opgemeten en ja hoor: ik was overal 3 cm kwijt bij m’n benen en buik! Dus dit geeft toch weer even een boost om door te gaan. Zo zie je maar weer: als je niet afgevallen bent op de weegschaal ben je misschien toch wel centimeters kwijt.

LiefsBenM

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

6 reacties

 • Reageer Dita 24 januari 2014 om 06:56

  Leuk om deze updates altijd te lezen, succes er mee meiden! Knap dat jullie dit zo volhouden

  • Reageer Bibian Sloot 24 januari 2014 om 08:51

   Dankjewel!

 • Reageer Carolien 24 januari 2014 om 09:17

  Leuke update weer! Wel lastig hoor! Kan me ook voorstellen dat de laatste kilo’s het meest lastig zijn. Jullie komen er wel!

  • Reageer Manon 24 januari 2014 om 09:38

   Dankjewel Carolien! Dat de laatste loodjes het zwaarst zijn is nu wel duidelijk.

 • Reageer Janneke 24 januari 2014 om 10:21

  Leuk om mee te mogen lezen, jullie doen het fantastisch zo samen!

  Misschien nog een tips: je kunt een prima week hebben gehad, maar door bijvoorbeeld vollere darmen dan normaal, vocht vasthouden etc. dat even niet terug zien op de weegschaal. Ik herken het enorm maar het zegt helemaal niets over hoe hard je hebt gewerkt.

  ciao en een fijne dag,
  Janneke

  • Reageer Manon 24 januari 2014 om 10:40

   Hey Janneke! Ja klopt… We wegen ons ook af en toe “leeg”, zonder kleren en met een nuchtere maag ’s morgens, dat wil ook nog wel eens motiveren 😉

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge