Een maand - een boek, Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle

GELEZEN: Inwijding – Veronica Roth

20140204_195525
Heerlijk: lezen in bad!

Jeej! Mijn challenge gaat goed. De stand staat al op drie boeken terwijl er pas anderhalve maand voorbij is! Afgelopen week, woensdagavond om precies te zijn, las ik mijn derde boek uit. Ik had al gehoord dat dit boek echt iets zou zijn voor liefhebbers van The Hungergames en ik was al fan van de Hungergames voordat er ook maar iets van een film uit was. Dus deze boekenserie moest en zou ik lezen, voordat de film uitkwam. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb genoten van dit boek en ik heb nummer twee ook al op mijn e-reader gezet.

inwijding Ik heb het boek Inwijding van Veronica Roth gelezen. Zoals ik al zei is het een boek in het genre van The Hungergames. Het verhaal speelt zich af in Chicago, niet in deze wereld maar een andere wereld. De stad is verdeeld in vijf fracties: Eruditie (daar wonen mensen die veel willen weten), Onverschrokkenheid (mensen die niet bang zijn, veel lef hebben), Oprechtheid (mensen die niet kunnen liegen), Vriendschap (mensen die altijd de vrede willen bewaren) en Zelfverloochening (mensen die zichzelf nooit op de eerste plaats zetten en altijd voor anderen zorgen).

In Zelfverloochening woont Beatrice met haar vader, moeder en broertje. Als kinderen 16 jaar zijn moeten ze zelf een fractie kiezen waarin de willen wonen. Dit kan dezelfde fractie zijn als waar je al in woont, maar dit kan ook een andere zijn. Beatrice moet een test doen waaruit blijkt welke fractie zij het beste past. Uit haar test komt niet iets specifieks naar voren, ze is Afwijkend (of Divergent zoals het boek in het Engels heet). Ze moet verbergen dat ze Afwijkend is want volgens de mensen is Afwijkend zijn iets slechts. Ze gaat op Inwijding in een bepaalde fractie (ik verklap het niet) en hier gebeuren allerlei spannende dingen (ja, ik wil  niet teveel verklappen als je het boek wilt lezen haha).

inwijding2Bijna uit!

Ik vond het echt een heel vermakelijk boek, af en toe wat spanning en je wilt vooral weten hoe het verder zal gaan. Het leest lekker makkelijk weg en is vlot geschreven.
Het thema is hetzelfde als dat van the Hungergames: een andere wereld, een sterke meid als hoofdpersoon, liefde, machtstrijd, maar het is totaal niet hetzelfde soort verhaal.
Als je dus genoten hebt van Katniss en Peeta, dan raad ik je zeker aan om deze trilogie te lezen. De film komt uit op 20 maart en wat ik van de trailer heb gezien (na het lezen natuurlijk!) heb ik er zin in! Boek twee staat al in de startblokken en wil ik eerst een ander boek lezen.

Andere een maand – een boek reviews:
Verloren Vrouw – Gillian Flynn
Voor Jou – Jojo Moyes

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

8 reacties

 • Reageer Dita 15 februari 2014 om 14:28

  leuke review, dit boek is niet echt mijn smaak 🙂

  • Reageer Manon 15 februari 2014 om 15:52

   Hahaha, ja dat kan :D!

 • Reageer Healthy Mommy 15 februari 2014 om 14:54

  Klinkt erg leuk! HungerGames vond ik helemaal leuk dus wie weet zal dit ook wel in de smaak vallen. Keer wat anders. Al ben ik over het algemeen niet van fanatasy verhalen.

  • Reageer Manon 15 februari 2014 om 15:53

   Ja, dit is echt een hungergames soort!

 • Reageer Rowan | R E D R E I D I N G H O O D 15 februari 2014 om 23:28

  Ik moet ook echt meer gaan lezen! Dit klinkt echt als een goed boek, bedankt voor de tip!

  Love,

  Rowan

  • Reageer Manon 16 februari 2014 om 09:49

   Ja, echt een aanrader!

 • Reageer Lieke 16 februari 2014 om 17:40

  Ik heb de drie boeken al een paar maanden geleden uitgelezen en sindsdien raad ik ze iedereen aan! Maar ik vond ze minder leuk dan De Hongerspelen.

  • Reageer Manon 16 februari 2014 om 20:51

   Ik heb ook het gevoel dat ik ze minder leuk vind dan de Hungergames! Maar nog steeds leuk om te lezen, ik wil snel deel twee gaan lezen :)!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge