Persoonlijk

Highschool Sweethearts

Vorige week deelde ik al mijn Love Story. Ik en Robert zijn al samen vanaf onze puberteit: ik was 15, hij was 16. Ik had daarvoor zelfs nog nooit een serieus vriendje gehad! Hij had wel wat middelbare school vriendinnetjes gehad maar ook nog nooit iets serieus (volgens mij :P).
Ik voelde al meteen dat dit voor altijd was, misschien klinkt dat heel stom maar ik WIST het gewoon al. Gelukkig was dat gevoel wederzijds en zijn we nu nog steeds samen!

Naarmate we ouder werden, samen opgroeiden, samen volwassen werden, kreeg ik steeds vaker de vraag of ik het niet “zonde” vond. Wat vind ik zonde? Het samen zijn met de liefde van mijn leven of op zaterdagavond met z’n tweetjes naar de bioscoop in plaats van naar de kroeg? Om vervolgens helemaal dronken te worden en met Jan en alleman te rotzooien? Nee, ik vind dat niet zonde. Ik ben sowieso niet echt een kroegtijger.

highscool
Ik vind dat best een vreemde vraag. Net zoals dat Bibian wel eens te horen krijgt dat ze nog zo jong is om een kindje te krijgen, dat je leven voorbij is en dat je niks meer kunt doen nu ze een kleintje heeft.
Ik ben totaal geen type die met drie jongens op een avond zou zoenen en ik vind dát eigenlijk zonde… Ik zeg niet dat je maagd moet blijven tot het huwelijk ofzo, maar ik vind dat het de keus is van iemand zelf of hij of zij al op jonge leeftijd verkering krijgt en bij elkaar blijft.
Het is gewoon zo gelopen dat Robert en ik vanaf toen samen zijn. Wisten wij veel dat we van elkaar gingen houden en dat het gewoon goed was? Ja, het is en was gewoon altijd al goed. Had ik na 3 jaar verkering moeten zeggen: “Uhm, Robert, ik wil weten hoe het met iemand anders is, dus ik maak het nu uit en dan ga ik even rotzooien met anderen en dan kom ik weer terug.” Nee, mij niet gezien.

highschool
Of ik dan iets gemist heb in mijn puberteit? Vast wel! Maar ik weet niet beter. Ik hou van Robert en ik wil met hem en bij hem zijn. Ik wilde op mijn 16e samen met hem op de bank films kijken, op zondagmiddag samen naar de dierentuin en op vrijdagavond samen uit eten. Ik vind het ergens ook wel wat hebben: jeugdliefdes. We kennen elkaar door en door, we zijn elkaars eerste echte liefde, we zijn samen uit huis gegaan en we zijn samen volwassen geworden. We hebben samen een leventje opgebouwd! Ik kan dat nooit met een anders iemand hebben: samen opgroeien, elkaar volwassen zien worden. Hij is ook mijn eerste liefde en ze zeggen altijd dat je die nooit vergeet!

Wat vind jij? Vind jij het zonde als iemand zich al zo verbindt op zo’n jonge leeftijd?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Vanessa 13 februari 2014 om 13:28

  Mooi verhaal! Ik vind het helemaal niet zonde. Als je de juiste te pakken hebt, waarom zou je het dan anders willen? Jullie zijn een mooi koppeltje.

  • Reageer Manon 13 februari 2014 om 15:58

   Dankjewel 😀

 • Reageer Marianne 13 februari 2014 om 13:44

  Vind dat geen zonde. Ik vind het zonde als je op jonge leeftijd met jan en alleman maar mee naar huis gaat van je hupsakee. Misschien vind ik dat zonde omdat ik zo zelf helemaal niet in elkaar zit, maar ik ken weinig vrouwen die daar gelukkig van zijn geworden. Ze zijn er vast, maar ik ken ze niet. 😉
  Ik ken meerdere mensen die op jonge leeftijd elkaar tegen zijn gekomen, dat was voor hun het juiste moment. En als je erg van iemand houdt en je kan alleen maar meer jaartjes met diegene doorbrengen… dan kan dat niet zonde zijn toch? Alleen maar fantastisch?

  • Reageer Manon 13 februari 2014 om 15:59

   Jaaaa, dat vind ik dus ook!

 • Reageer Marianne 13 februari 2014 om 13:44

  Laatste ? moet een ! zijn haha.

 • Reageer Healthy Mommy 13 februari 2014 om 13:51

  Inmiddels krijg ik die vraag niet meer, mensen weten niet beter dan dat Frank en ik samen zijn van jongs af aan. Ik was overigens wel zo brutaal om als wedervraag; Goh, mis jij het niet dat je nog niet weet wat écht verliefd zijn of houden van is? Sorry, maar ieder zijn of haar ding. Of ik dingen gemist heb? Nee, ik denk het niet want wij hebben veel gedaan en ondernomen, maar dan samen. Voor mij veel belangrijker!
  Leuke blog, vergeet ik bijna te zeggen!

  • Reageer Manon 13 februari 2014 om 15:59

   HAHAHA, dat is ook een goede vraag om terug te stellen, die ga ik onthouden ;)!

 • Reageer Chantal 13 februari 2014 om 14:13

  Mooi om te lezen.
  Als ik mijn ware liefde tegen was gekomen had ik precies hetzelfde gedaan hoor. Lekker van elkaar genieten.
  Die van mij komt nog wel, ik vind het ook helemaal niet erg om alleen te zijn nu. Kan doen en laten wat ik wil zonder altijd rekening te houden met een ander. Niet dat ik me tegen zou laten houden door een ander hoor, als ik 3 weken op vakantie wil doe ik dat!
  Geniet van elkaar!! Ik denk altijd het zal niet lang duren todat hier een huwelijks of geboorte aankondiging komt van jullie. Haha gek he :p

  • Reageer Manon 13 februari 2014 om 16:00

   Hahaha, nou je weet maar nooit ;). We houden het spannend haha.

 • Reageer Eline 13 februari 2014 om 16:26

  als ik de juiste persoon had tegengekomen op die leeftijd, zou ik er ook bij blijven hoor. Bij mij is het mis gelopen na 4j, maar nu heb ik wel de ware gevonden!

  • Reageer Manon 13 februari 2014 om 16:29

   Ah, leuk dat je de ware al hebt gevonden :D!

 • Reageer Carolien 13 februari 2014 om 16:28

  Mooi verhaal! Ik vind het ook niet zonde. Ben zelf ook sinds mn 16e samen met mn vriend. Ben ondertussen 23. Heb me wel eens afgevraagd of ik wat miste hoor. Als mn vriendinnen samen op vakantie gingen feesten en ik ging niet mee. Maar ik ben gelukkig zo, altijd geweest ook. Ik vind het mooi dat hij alles heeft meegekregen wat voor mij op dat moment belangrijk was. Mn scooter certificaat, mn eindexamen, rijbewijs, geboorte van mn eerste nichtje, trouwdagen, mn hbo diploma, mn weg naar het volwassen leven. Ondertussen wonen we samen en komen er nog meer mooie dingen aan!

  • Reageer Manon 13 februari 2014 om 16:30

   Nou dat heb ik dus precies hetzelfde haha! Ik moet er niet aan denken om nu weer “opnieuw” te beginnen bij iemand. Voor het eerst geen make-up op, gewoon naar de wc gaan enzo, hebben we allemaal al gehad 😉

   • Reageer Carolien 13 februari 2014 om 18:25

    Haha ja dat ja! Ik vind t zo fijn om zo 1 te zijn samen. Je volledig jezelf kunnen zijn. Die kleine dingen. Gewoon dat ik zeg pf ik heb buikpijn dat hij zegt ga ff poepen dan en dan kunnen reageren met ja misschien moet ik dat doen. Gewoon dood normaal haha. Je nergens voor schamen maar daarnaast wel leuk willen blijven voor elkaar. Ik moet er ook echt niet aan denken dat je dat allemaal over nieuw moet opbouwen.

    • Reageer Manon 13 februari 2014 om 22:33

     HAHA, ja inderdaad dat soort dingen!

 • Reageer Hilde 13 februari 2014 om 17:00

  Ik vind het juist heel erg mooi dat jullie al zo lang zo blij zijn met elkaar! 🙂
  En dat het ‘zonde’ zou zijn vind ik echt nergens op slaan! Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever zoiets als jullie had meegemaakt dan de niet altijd even leuke dingen die ik heb meegemaakt met jongens tot ik bijna 3 jaar geleden de ontzettend lieve jongen ontmoette waarmee ik nu nog steeds samen ben 🙂 Maarja, ik heb er wel dingen van geleerd; het heeft allebei goede kanten en het is maar net wat er op je pad komt 🙂

  • Reageer Manon 13 februari 2014 om 17:42

   Ja, ik vind dat je niet kunt oordelen als je het zelf niet “hebt” zeg maar!

 • Reageer Kelly 13 februari 2014 om 18:36

  Ik ben ook al een poos samen met mijn vriend. En mij wordt ook wel eens gevraagd of ik dan niet veel gemist heb. Ik denk wel dat ik flink wat stapavonden gemist heb, maar ik had het niet anders willen hebben! Wel vind ik dat je van het ene uiterste (al jaren een vriend) naar het andere uiterste (met iedereen maar naar huis gaan) gaat. Zo zwart wit is het natuurlijk niet, en daar word ik een beetje kriegel van haha

  • Reageer Manon 13 februari 2014 om 22:33

   Haha, ja bij wijze van he 😉

 • Reageer Whitney 13 februari 2014 om 19:47

  Juist mooi! Komt nog maar zelden voor. Me vriend en ik zijn sinds dat ik 20 ben samen, daar krijgen we ook aparte opmerkingen over. Don’t know why..

  • Reageer Manon 13 februari 2014 om 22:32

   Pure jaloezie 😉

 • Reageer Dita 14 februari 2014 om 08:49

  Mooi verhaal. Ik vind het totaal niet zonde, ten eerste is het ieders eigen keus, ook wanneer je op jonge leeftijd een kindje krijgt. Als jij er blij en gelukkig van wordt, wie is een ander dan om te zeggen dat het ”niet goed” is. Zelf ben ik totaal geen kroegtijger, ik vind het fijner om uit eten te gaan of ergens wat te drinken of lekker thuis te blijven. Ik was dan ook pas 17 toen ik mijn eerste vriendje kreeg, met mijn ex heb ik bijna 3 jaar een relatie gehad. Toen het uitging ben ik even single geweest maar toen kwam Marco, wij zijn nu al 4 jaar samen en woonden al snel samen (hij had een eigen appartementje dus ik was al vaak bij hem). Nog steeds zijn we erg gelukkig en ik heb echt niet het gevoel dat ik van alles heb gemist. Ik hou wel van die kneuterigheid 🙂

  • Reageer Manon 14 februari 2014 om 10:18

   Hahaha, ja ik ben ook echt een huismus. Ik heb ook liever een avondje bioscoop of gezellig uit eten!

 • Reageer MamaGuppie 16 februari 2014 om 17:20

  Helemaal niet zonde 😉 Ik heb precies hetzelfde, ik ontmoette mijn vriend (nu man) toen ik 14 was en hij 19. Inmiddels zijn we 17 jaar verder en nog steeds heel erg gelukkig samen. We kennen elkaar door en door en dat vind ik heel fijn om te weten.
  Nee hoor, niet zonde. . . juist heel mooi <3

 • Reageer Felicia 24 februari 2017 om 10:19

  ik lees dit nu pas maar vind het juist heel mooi precies als iets dat voorbestemd is . het lot bracht jullie bij elkaar
  ik leerde mijn huidige man kennen 2 maanden voor ik 17 werd. hij was toen 27 en toen nog getrouwd en had een zoontje van 1 jaar
  het liep alleen toen niet zo lekker in zijn huwelijk ik steunde hem we kregen een vriendschap en konden het goed met elkaar vinden. hadden veel raakvlakken
  nu inmiddels 13 jaar bij elkaar .en we hebben 3 schatten van dochtertjes en de vierde is onderweg .
  heel gelukkig met elkaar en ons gezin.
  bij mij zeggen ook sommige mensen je hebt toch wat gemist? door al op die leeftijd iets serieus aan te gaan?
  en toen ik zwanger raakte van de eerste vonden ze het ook zonde want ik kon beter eerst genieten van mijn vrijheid ze vonden 22 jong .
  nou het gaat er gewoon om wat je zelf voelt en weet je sommige mensen kunnen ook zulke opmerkingen maken uit jaloezie

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge