Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Jong & Moeder – Naar het consultatiebureau

Afgelopen donderdag was het weer zo ver. River moest na 2 maanden weer naar het consultatiebureau. Ik vond het alweer een tijdje geleden en ik was benieuwd hoeveel hij was gegroeid. Daar aangekomen, konden we gelijk op de weegschaal en op de centimeterschaal. Ik wilde hier eigenlijk foto’s van maken, maar mijn vriend was te laat dus dat ging helaas niet door haha. Hij was weer goed gegroeid. Hij is op dit moment 76 centimeter (vorige keer was hij 72,5 cm) en hij woog 9640 gram (vorige keer 8820 gram). Goed gegroeid dus!
Daarna moesten we even wachten tot de verpleegkundige klaar was. Gezellig met papa wachten! Al gauw werden we geroepen, en werd zijn groeicurve besproken. Hij zit met alles een beetje boven het gemiddelde. Als je de grafiek hieronder ziet, is het blauwe van het gemiddelde kind in Nederland. River zit met zijn lengte +2 boven het gemiddelde en met zijn gewicht +1. Een grote jongen is het dus. Ik vond het wel interessant en de verpleegkundige legde me wat dingen uit. Ze houden zulke dingen altijd goed in de gaten, of er niet te snel gegroeid wordt etc.

cb1

Daarna werd River nagekeken, of hij de lichtjes volgde bijvoorbeeld. Haha meneer was eigenwijs, hij volgde het lampje met zijn gezicht en niet alleen met zijn ogen. Na een tijdje lukte het. Verder werd zijn hartje nagekeken en daarna ook zijn lichaam. Het zag er allemaal weer goed uit. Ook zijn eczeem gaat de goede kant op dus wij zijn helemaal blij.

cb2

Over twee maanden is het weer opnieuw tijd voor het consultatiebureau. Dan krijgt hij zijn vierde inenting. Dat vind ik altijd zo zielig. Maar helaas, even doorbijten voor River en deze mama. Ik vond het weer leuk om er te zijn geweest en dat hij weer goed gegroeid is en dat hij zich goed ontwikkeld.

Wat vinden jullie van het consultatiebureau? Leuk of niet altijd?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Healthy Mommy 15 februari 2014 om 06:13

  Ai, die inenting volgende keer is inderdaad even een bummer. Al moeten we natuurlijk al lang blij zijn (beetje lastig als je kind een prik krijgt en vervolgens hangerig of ziek is) dat het in Nederland allemaal kan. Dat even terzijde. De badjas; hoe cute! Heeeel schattig. Fijn dat ‘ie zo goed groeit; de kleine grote man.

  • Reageer Bibian Sloot 15 februari 2014 om 09:00

   Haha zo is het, even doorbijten. Dankjewel!

 • Reageer Whitney 15 februari 2014 om 06:32

  Bij cb denk ik prikjes, we mogen bijna weer voor de 2e inenting. Ben net bijgekomen van de eerste. Toch vind ik het elke keer wel leuk om te zien hoeveel hij weegt en gegroeid is.

  • Reageer Bibian Sloot 15 februari 2014 om 09:00

   Jaa leuk is dat he! Ik vind het ook zo leuk om te zien hoe goed hij groeit! Liefs

 • Reageer Geertje 15 februari 2014 om 07:16

  Ik heb er nooit geen problemen mee gehad, maar heb wel andere verhalen gehoord. Toch ben ik wel blij dat ik er nu bijna vanaf ben. Laura hoeft over een half jaar en over ander half jaar pas weer en Guusje is al 4 dus die hoeft niet meer. Ik houd zelf wel hun gewicht en lengte in de gaten met een app op mijn telefoon. Altijd fijn om te zien of ze goed groeien. En die prikjes is altijd wel zielig ja.. Maar daarentegen, zodra we de deur daar uitstappen zijn ze alles al weer vergeten.

  • Reageer Bibian Sloot 15 februari 2014 om 09:01

   Ja dat is gelukkig zo, oh wat handig een app! Liefs

 • Reageer Linda 15 februari 2014 om 07:47

  Wat een flinke jongen is het. Fijn hoor dat hij zo goed groeit. Mag zelf volgende week weer voor de tweede prikjes. Heb altijd de meeste moeite met de eerst, gelukkig heeft meneer er zelf weinig moeite mee.

  • Reageer Bibian Sloot 15 februari 2014 om 09:02

   Dat is altijd fijn, ah het is even slikken en dan zijn ze het al vergeten. Liefs

 • Reageer Dita 15 februari 2014 om 08:11

  Ik hoor altijd best veel ouders die er onzeker van worden. Dit vind ik dan wel weer jammer.

  • Reageer Bibian Sloot 15 februari 2014 om 09:02

   Mm jaa dat klopt. Je denkt dat wat je doet goed is voor je kindje. Het cb kan soms nog wel eens roet in het eten gooien, maar ze bedoelen het vast goed. Liefs

 • Reageer Joyce 15 februari 2014 om 09:11

  Ik had vrij weinig met het CB, ik vond het altijd leuk om te horen hoeveel Aron gegroeid was en de bevestiging dat het allemaal goed ging was ook fijn maar verder had ik er niks mee.

  • Reageer Bibian Sloot 15 februari 2014 om 16:06

   Jaa dat vind ik ook het leukste hoor! Kijken of die goed gegroeid is haha

 • Reageer marjolein 15 februari 2014 om 14:38

  Toevallig was Wessel gister aan de beurt voor de 14maanden prikjes en controle. Mijn vriend was de pineut;-). Nu 78,5 cm en 9420 gr……ons veertje. River is gewoon zwaarder!! Bij de 1e prik (voor t eerst in zn arm) geen kik maar bij de bmr prik was t brullen geblazen.

  • Reageer Bibian Sloot 15 februari 2014 om 16:06

   Ahhh echt zo! Zware riv hahahaha. Oh arme Wessel..

 • Reageer Gwen 15 februari 2014 om 20:12

  Hej, ik vraag me opeens af of je bij hetzelfde CB zit als ik 🙂 Wij hebben exact die ‘matten’ daar liggen. Enige is dat het bij ons altijd uitloopt haha en nu was je direct aan de beurt.

  • Reageer Bibian Sloot 15 februari 2014 om 20:32

   Haha bij ons loopt het ook altijd uit, alleen deze keer niet heel toevallig. Waar zit jij dan?

   • Reageer Gwen 20 februari 2014 om 20:56

    Vleuterweide, bij Utrecht (maar duh, als het dezelfde is dan zegt Vleuterweide je genoeg haha)

    • Reageer Bibian Sloot 20 februari 2014 om 21:59

     Hahah, nee daar zit ik niet. Zit in Didam, vlakbij Doetinchem. Dat is niet echt Utrecht he haha

     • Gwen 21 februari 2014 om 12:18

      Nee, niet echt 😉 Maar goed, ze hebben in ieder geval dezelfde plastic beestjeskussens 🙂

 • Reageer Eline 18 februari 2014 om 11:13

  bij ons noemt dit Kind&Gezin, maar is eigenlijk hetzelfde 🙂 ik vind het leuk dat je dan kan zien hoe hij groeit en evolueert enz !

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge