Babypraat, Fashion, Moeder zijn, Persoonlijk

Jong & Moeder – Praktische of leuke kleding?

Je hoeft maar één keer te knipperen met je ogen en de nieuwe babykledingcollecties vliegen je om de oren. Zoveel leuke collecties en je weet niet waar je moet beginnen. Maar of al die leuke collecties ook praktische kleding hebben? Ik zie veel leuks in de webshops en in de winkels hangen. En ik, die gek is op kleding, struint dan ook regelmatig alle webshops af. Niet om iets te kopen, nee, gewoon om te kijken en verliefd te worden op bepaalde items. Soms zie ik een geweldig kledingstuk. Ik heb het al 6 keer in en uit mijn winkelmandje gedaan. En waarom? Omdat het een super mooi kledingstuk is, dat River geweldig zou staan. Maar of het dan ook lekker zit? Stugge stoffen, ritsen in plaats van drukknoopjes of een kraag die zowat tot de oren komt. Soms, heel soms, denk ik: ach, het zou in het echt toch wel mee vallen. Want ik kies uiteraard voor leuke kleding maar het moet wel praktisch zijn en lekker zitten. ootbb Om een voorbeeld te geven: ik kocht vlak na de geboorte van River op Marktplaats een heel leuk vest jasje voor River van het merk Lief!. Nou, over het algemeen vind ik die kleding super mooi zitten en is het van goede kwaliteit. Toen het vestje binnen kwam, zag ik al dat het van redelijk dik materiaal was. Niet iets wat je een kindje van een paar weken aan doet. En ja hoor, ik kreeg Rivers armen met geen mogelijkheid normaal in het vestje. Het vestje was zo stijf dat zijn armen als een pop stonden. Ik vond het zo jammer, want het was echt precies wat ik zocht. Heel leuk dus, maar totaal niet praktisch. Of bijvoorbeeld al die leuke boxpakjes die aan de broekspijpen geen knoopjes hebben. Zo onhandig, je wilt je kindje overal makkelijk verschonen en dat betekent niet dat je hem/haar totaal moet uitkleden om een luier te verschonen. Een paar maanden terug kocht ik via een Chinese webshop leuke laarsjes, ik was op slag verliefd en voor een paar euro echt van goede kwaliteit. Maar ook dit was weer niet zo babyproof. River kwam er met zijn voetje makkelijk in. Maar een achterkant die helemaal open is en met vetertjes bij elkaar gehouden moet worden? Uh hallo, niet handig!! kleding * Het jasje van Lief! die super stug is. * Een geweldig boxpakje waar wel over nagedacht is * En de o zo geweldige laarsjes met een verschrikkelijke veter. *

Ik ben van mening dat de meeste kleding wel zo gemaakt is dat het geschikt is voor een baby. Maar heel soms snap ik niet hoe bedrijven het überhaupt kunnen produceren. Ik kies dus een combinatie van beide, het moet leuk zijn, makkelijk zitten, fijn zitten, handig aan en uit te trekken zijn en gewoon praktisch. Maar heel, heel soms zwicht ik toch voor een te leuk item die totaal niet aan mijn voorwaarden voldoet… Zucht…

Wat vinden jullie? Kiezen jullie voor alleen praktische, dat het lekker zit. Of zwicht je soms net als ik ook wel eens omdat het er zo leuk uit ziet?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

8 reacties

 • Reageer Happy Lioness 24 februari 2014 om 14:31

  Ik ga voor de combi. Want alleen praktisch is vaak A-modieus en dus geen optie:-). Gelukkig is dat wat ik mooi vind vaak ook wel redelijk comfortabel 😉

 • Reageer Dita 24 februari 2014 om 15:01

  ja sommige kleding is oh zo leuk maar totaal niet praktisch. Ik kom het op mn werk vaak tegen, vooral met schoenen, ben je zo 5 min bezig om een kindje de schoenen aan te doen, of de veters gaan steeds weer los, 😛

 • Reageer Sharmayne 24 februari 2014 om 17:31

  Ik ga zeker het eerste anderhalf jaar voor praktisch lekker zachte stoffen waarin ze goed en vrij kunnen bewegen. Daarna nog steeds wel zachtere stoffen maar dan heb je al gauw wat stoerdere kleding voor een jongen. Gelukkig is Maxomorra, Musjes, ed allemaal harstikke leuk en vrolijk en best heel modieus al die printjes.

 • Reageer Eline 24 februari 2014 om 18:35

  ik ga voor praktisch, maar het moet toch mooi zijn!

 • Reageer Gwen 24 februari 2014 om 21:06

  Hier vooral praktisch. En dan voornamelijk: voor Olivia. Zachte stofjes, vaker een legging of joggingbroekje dan een spijkerbroek en als ze wel een spijkerbroekje draagt, wissel ik dat halverwege de dag om voor een joggingbroekje.

  • Reageer Bibian Sloot 24 februari 2014 om 22:25

   Ja dat doe ik ook wel eens! Of als we ergens heen gaan spijkerbroek en als we thuis zijn lekker broekje van een fijne stof!

 • Reageer Whitney 14 maart 2014 om 14:20

  Ga vaak voor praktisch. Een jeans is vaak lastig. Vind het belangrijker dat hij zich goed kan bewegen en vrij is.

 • Reageer Fergiej 17 oktober 2015 om 19:16

  Ja hier gewoon niks!🌰

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge