Lifestyle, Persoonlijk, WeightWatchers

Meer dan alleen kilo’s

De tussenstand bij mij is op dit moment 20 kilo. Ik ben gewoon 20 kilo kwijt! Dat is het gewicht van een kind. Soms denk ik er te veel bij na en begrijp ik het niet. Ik begrijp dan vooral niet hoe ik het zo ver heb laten komen. Ik was altijd een heel mager meisje, een dun, ielig sprietje. Ze noemden mij dan ook vaak dunne spriet. Ik kan wel de schuld aan andere dingen geven zoals in de puberteit terecht komen, vrouwelijke hormonen die zich ontwikkelen, beginnen met de pil… Ja, dat heeft vast ook meegespeeld, maar wat de hoofdzaak is van al die kilo’s ben ik zelf (zie deze heerlijke, vette, foto’s van hieronder, be-scha-mend!). IK heb al die zakken Hamka’s opgegeten, IK nam na het avondeten nog een cheeseburgermenu bij de Mac Donalds als “toetje” (na een MacFlurry) en IK ben diegene die elke keer begon met lijnen en na vier dagen dacht: ja doei.

meerdankilos2

Nu ik bijna op mijn streefgewicht ben, voel ik me fijner dan ooit. Ik bedoel, natuurlijk is dat getalletje op de weegschaal leuk om te zien en ben ik er heel trots op, maar er zijn dingen die voor mij belangrijker zijn dan een cijfer. Zo voel ik me ook 100 keer gezonder dan voorheen. Ik eet bewust, voel me niet meer de hele dag opgezwollen, eet wat mijn lichaam nodig heeft en niet meer, ik kan echt genieten van lekkere dingen en bovenal: ik ben heel ver weg van het rode streepje op de BMI-meter. Ik heb een supergezond gewicht en zit niet meer in het “overgewicht” gedeelte.

meerdankilosDaarnaast kan ik zeggen dat ik trots op mezelf ben, dat ik het volgehouden heb. Want afvallen, ja dat doe je toch echt alleen. Natuurlijk heb je steun nodig van anderen, maar hoe moeilijk is het als je alleen op de bank zit ’s avonds, niemand om je heen en je krijgt ineens een snack-attack? Dan moet je het toch van je eigen motivatie hebben. En ik kan met trots vertellen dat ik heel veel van deze momenten heb overwonnen!

Shoppen is nu ook een stuk leuker. Waar ik eerder altijd verdrietig was omdat ik toch nog een maat groter nodig had dan ik in het pashokje had meegenomen, is het nu juist het tegenovergestelde. Ik “ken” m’n nieuwe figuur nog niet zo goed en pak vaak toch nog maat 40-42. Ik “durf” ook ergens nog niet gewoon m’n eigen maat te pakken, om ergens weer teleurgesteld te worden zoals dat een aantal maanden geleden altijd was. Ook als ik ’s morgens in de spiegel kijk dan blijf ik toch nog 1 minuutje langer kijken. Ja, dat klinkt verwaand en heel ijdel maar ik vind het nu gewoon LEUK wat ik in de spiegel zie. Ik voel me zelfverzekerd, zit niet meer met mijn handen of een kussen voor m’n buik en ik kan zeggen dat ik tevreden ben als ik mezelf zie.

meerdankilos3Wat ik dus wil vertellen is dat het meer is dan alleen kilo’s en centimeters. Natuurlijk is dat in eerste instantie waar je het voor doet. Maar als het eenmaal zover is, merk je dat er zoveel meer fijne dingen tevoorschijn komen. Dus als je graag wilt afvallen maar je kunt de motivatie niet vinden, bedenk dan eens hoe je je zult voelen als je die 5-10-15-20-… kilo kwijt bent! Nu voel je je waarschijnlijk vies, lelijk, onzeker en ongelukkig (ik spreek uit ervaring). Het kost heel veel tijd, moeite en het gaat met vallen en opstaan maar het is het zó waard!

LiefsManon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

42 reacties

 • Reageer Vanessa 5 februari 2014 om 13:17

  Mooi geschreven artikel! Knap van je dat je 20 kg bent afgevallen, dat is niet niets. Je mag oprecht trots zijn op jezelf!

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 14:50

   Dankjewel! ^^

 • Reageer Marloes 5 februari 2014 om 13:28

  Wat knap!!! Kan je heel trots op zijn! 🙂

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 14:50

   Bedankt! Ben ook wel heel trots haha.

 • Reageer Linda 5 februari 2014 om 14:56

  Echt klasse meid! Wat een doorzettingsvermogen. Xxx

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 15:25

   Dankjewel ^^!

 • Reageer Patty 5 februari 2014 om 15:05

  Topper!!!

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 15:25

   Aah, lief dankjewel Patty!

 • Reageer Sylvana 5 februari 2014 om 15:07

  Wow wat een fijn en motiverend stukje! Helpt mij de drang om een bakje chips te pakken te verdringen!

  Echt super dat je zoveel bent afgevallen!

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 15:26

   Wat fijn dat je er wat aan hebt! Doet me goed 🙂

 • Reageer Dita 5 februari 2014 om 15:20

  wauw super! Wees maar trots op jezelf, erg knap hoor 🙂

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 15:26

   Dankjewel!!!

 • Reageer HealthyMommy 5 februari 2014 om 15:46

  Zo herkenbaar die strijd tegen de kilo’s! Vier jaar geleden ben ik ook een goede 19 kilo kwijt geraakt door veel sporten en een veel gezonder eetpatroon. Wat een zelfvertrouwen kan het je geven he? Wat ik persoonlijk wel lastig vond is dat mensen soms heel bot konden zijn: “zo, wat ben jij goed opgedroogd” of “Nou…. Nu mag je er wel zijn he”. Dat doet dan zo af aan wie je was, ja inderdaad misschien meer Sanne maar wel degelijk dezelfde Sanne. Ik wens je veel succes om op gewicht te blijven want geloof me… Dat is serieus nog zwaarder dan het afvallen zelf. Keep up the good work!

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 17:01

   Ja, “sommige” mensen weten het altijd beter! Maar je doet het voor jezelf. Gelijk blijven lijkt me ook moeilijk, maar gelukkig word je daar bij WW heel goed in gecoacht!

 • Reageer Robert 5 februari 2014 om 15:58

  Heel leuk om te lezen en knap dat je het zo goed hebt kunnen doorzetten! 🙂

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 17:02

   Dankjewel <3

 • Reageer corine de vries 5 februari 2014 om 16:34

  Die strijd met die kilo’s heb ik ook vaak gehad en ik gaf ook steeds iets anders de schuld maar ik ben het zelf die alles in me mond stopte. Na een week ww bedenk ik me dat dat juist het moeilijkst is om niet meer na die snoep kast te lopen maar naar een fruitschaal. Haha. Hoop dat ik net zoals jij 20 kilo lichter word. Jou verhaal zal mij daar zeker bij helpen. Dank je wel. Xx

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 17:02

   Jaaa, jou gaat het zeker ook lukken Corine!

 • Reageer Bianca Kalksma 5 februari 2014 om 16:50

  Wat een mooi verhaal, mooi verwoord en natuurlijk herkenbaar! Vanavond dus nog geen kommaarnaarvorenfeestje? 😉 eigenlijk is elke kilo eraf een feestje, maar dan blijft Silvia aan de gang 😉

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 17:03

   Dankjewel Bianca! Ik denk dat er vanavond wel een heel groot komnaarvorenfeestje is ;)!

 • Reageer Chantal 5 februari 2014 om 18:16

  Mooi om te lezen en inderdaad erg herkenbaar..

  Hopen dat je vanavond bij de cursus dan eindelijk aan je streefgewicht zit!! Dat zou wel helemaal top zijn!
  x

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 20:04

   Dankjewel! 😀

 • Reageer Maaike 5 februari 2014 om 19:40

  Wauw, echt heel goed! Ik hoop dat ik dit over een paar weken ook kan zeggen, haha. 🙂

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 20:04

   Bedankt! Ja tuurlijk kan jij dit ook zeggen, als mij dit lukt….

 • Reageer Anouk 5 februari 2014 om 21:12

  Jeetje zeg, 20 kilo! Super goed gedaan en wat fijn dat je zoveel beter voelt.

  • Reageer Manon 5 februari 2014 om 21:29

   Thanks!

 • Reageer Joyce 6 februari 2014 om 00:01

  Wat knap zeg, 20 kilo, jeetje! Ik snap inderdaad dat het een stuk beter voelt, heel goed van je! 🙂

  • Reageer Manon 6 februari 2014 om 08:27

   Dankjewel Joyce ^^!

 • Reageer Patricia 6 februari 2014 om 08:51

  Super !!! En met recht dat je trots bent op jezelf ! Want afvallen is moeilijk is jezelf leren kennen en tegenkomen en is veel dicipline hebben en JIJ hebt het maar mooi geflikt ! Top en een motiverend verhaal en vanavond eindelijk je streef !!!

  Liefs Patricia

  • Reageer Manon 6 februari 2014 om 10:50

   Dankjewel voor je lieve woorden!

 • Reageer Gwen 6 februari 2014 om 10:22

  Echt knap hoor, die kilo’s die jullie achter je gelaten hebben! Getuigd van een boel doorzettingsvermogen en daar mag je absoluut trots op zijn. En zelfs langer van in de spiegel kijken 😉

  • Reageer Manon 6 februari 2014 om 10:50

   Dankjewel Gwen :D!

 • Reageer Lizanne 6 februari 2014 om 12:34

  Wat een heerlijke foto’s! ik ben ook suuuuupertrots op je zussie! nu ben je ook een voorbeeld voor mij. Nu bibian en ik nog 😀 xxxx <3

  • Reageer Manon 6 februari 2014 om 13:17

   Jaaaaa lekker he hahaha, dankjee <3 <3

 • Reageer Sara 6 februari 2014 om 17:49

  Wauw 20 kilo! Echt heel knap, je mag supertrots op jezelf zijn!

  • Reageer Manon 6 februari 2014 om 18:22

   Dankjewel :D!

 • Reageer Sylvia 9 februari 2014 om 12:09

  Eigenlijk zou je eens twintig literpakken melk o.i.d. naast elkaar moeten zetten, dat is helemaal bizar. Ik had dat met mijn afgevallen 8,2 kilo al 😉 ‘Waar heeft dat dan al die tijd gezeten?’ dacht ik dan. Maar echt super knap van je en fijn dat je nu zo lekker in je vel zit, ga zo door!! 🙂

  • Reageer Manon 9 februari 2014 om 12:52

   Dankjewel ^^! Ja ik heb bij de sportschool eens 20 kilo aan gewichten vastgehouden, ZO ZWAAR!!!!!

 • Reageer Nikki 9 februari 2014 om 12:18

  Wat knap van je zeg! Wees maar trots op jezelf 🙂

  • Reageer Manon 9 februari 2014 om 12:51

   Dankjewel ^^!

 • Reageer Debbie 10 februari 2014 om 18:53

  Mooi geschreven en je hebt helemaal gelijk, afvallen is meer dan alleen die cijfertjes naar beneden zien gaan… En ja je moet dit ook zeker alleen doen, knap dat je zoveel kwijt bent. Zelf ben ik er 25 kwijt maar momenteel kom ik juist weer aan maar dan gezond vanwege me zwangerschap. Na me zwangerschap ga ik weer verder met de kilo,s kwijt raken.

  • Reageer Manon 10 februari 2014 om 19:23

   Oh dat is dan een mooie reden om aan te komen toch :D!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge