Babypraat, Lifestyle, Moeder zijn, Persoonlijk

Mijn beste vriendin is zwanger!

IMG_0146Ik weet het nog goed. Ik zat een avondje op de bank met Robert en ik kreeg ineens een WhatsAppje van Bibian, ze moest me iets vertellen en dat we snel af zouden spreken. Ik stuurde heel grappig terug: “Oooooh je bent zwanger”. Ze stuurde iets terug in de trant van: Nee, maar wel zoiets. “Je gaat proberen om zwanger te worden?”. “Ja” stuurde ze terug. Nou, we hoefden dus niet meer af te spreken want ik had het al geraden hahaha. Ik vond het in eerste instantie wel een beetje gek, gewoon omdat ik het niet had aan zien komen. Dit duurde maar heel kort, ik vond het daarna fantastisch! Ik zag/sprak Bibian niet zo vaak omdat ze nog samen met haar vriend op de camping werkten, niet heel dicht in de buurt. We praatten veel over baby’s, zwanger zijn/worden tot ik weer ineens een berichtje kreeg, dit keer met een foto: een foto van een zwangerschapstest.

IMG_3819Ze stuurde erbij: Manon, wat betekent dit. Uhm, ja Bibian, ik heb de bijsluiter niet en ik heb totaal geen verstand van zwangerschapstesten. Ja, dit betekent dat ik zwanger ben. Nou, gefeliciteerd dan! Het was heel stom, maar ik wist dus al dat ze zwanger was, terwijl niemand anders het wist. We gingen die week een keertje samen winkelen, en ik bleef maar zeggen: je bent echt zwanger hoor, anders geven die drie testen die je gedaan hebt het niet aan! Maar nee, ze geloofde het niet. Ze deed later zo’n test waarbij je duidelijk in woorden te zien krijgt of je echt zwanger bent, en ja hoor ze was “echt” zwanger. IK ZEI HET TOCH!

Bibian was zwanger! Ik mocht het tegen mijn vriend vertellen maar niemand anders want zelfs haar vader wist het nog niet eens. Ik vond het zo leuk en vooral ook zo spannend: mijn beste vriendinnetje is zwanger! Door omstandigheden moesten zij en haar vriend ineens verhuizen, en wat vervelend: ze kwamen 10 minuten van ons vandaan wonen. Omdat ze zo dichtbij kwamen wonen, kon ik ook haar zwangerschap van heel dichtbij meemaken. En wat vond ik dat leuk! Samen winkelen voor kleertjes, ideetjes opdoen voor de babykamer, de baby voelen schoppen (ENG!), haar buik gipsen (wat een lol) en over de bevalling praten. We keken zelfs op YouTube filmpjes van bevallingen HAHA, niet alleen van mensen, nee alle dieren kwamen langs, wat hebben we gelachen!

IMG_1961De baby was al twee weken te laat en Bibian was er klaar mee, maar ik ook! Mijn kraamcadeau stond al een paar weken stof te vangen en ik werd ongeduldig: ik wilde River zien (ik wist ook al dat hij River zou gaan heten, dat wist ik al voordat ze zwanger was eigenlijk hahaha). Eindelijk werd ze ingeleid en zou hij komen. Het hele bevallingsverhaal hebben jullie ondertussen al uitvoerig kunnen lezen. Tijdens de weeën was ze gewoon met mij aan het WhatsAppen (door de ruggenprik kon dat) en kletsten we af en toe. Haar vriend hield mij ook goed op de hoogte en ik was die hele dag onrustig. Op een gegeven moment kregen we het bericht dat als het binnen een half uur nog niet opgeschoten was, Bibian een keizersnede zou krijgen. DOODENG! Mijn vriend was naar voetbal en ik was bij mijn ouders die avond. Ik ging snel naar huis want ik hield het niet meer van de spanning. Ik bleef wakker. Het kon me niet schelen hoe laat het was, ik moest en zou “erbij” zijn. Ik kreeg een bericht van Mike dat ze de operatiekamer ingingen en dat hij me nog zou contacten. Nerveus dat ik was, het was gewoon niet leuk meer, ik wist van gekkigheid niet meer wat ik kon doen! Ik ging op internet speuren hoelang een keizersnede duurt en hield de klok in de gaten. Eindelijk, na twee uur ofzo, werd ik gebeld door een emotionele Mike. Ik moest zelf ook janken maar heb dat volgens mij niet aan de telefoon laten horen. Ik was zo blij, eindelijk is hij er! Alles was goed: met Bibian maar ook met River, gelukkig.

RiverRobert kwam thuis van voetbal en ik heb hem toen alles verteld. Ik was zooooo blij, opgewonden, onrustig, alles, dat ik niet kon slapen. We kregen midden in de nacht een berichtje van de stiefmoeder van Bibian of ik en Robert de volgende ochtend River wilden ontmoeten. Nou, ZEKER! Die nacht heb ik geen oog dicht gedaan van opgewondenheid en we stonden ’s morgens een half uur te vroeg al in het ziekenhuis. En eindelijk, na 42 weken wachten, want ik was die 42 weken ook een ini-mini-piepklein beetje zwanger, mocht ik mijn vriendje eindelijk ontmoeten. Ik vond het zo mooi, ik moest weer mijn best doen om niet te huilen (er waren meer mensen, als ik alleen was geweest had ik tranen met tuiten gehuild).

En nu? Nu ben ik supertrotse “tante”. Ik zie River ontzettend veel, wel een paar keer in de week. Ik pas veel op, doen leuke dingen met z’n vijven (Bib, ik, onze vriendjes en River) en ben echt verliefd op dit jongetje. Ik vind het zo leuk om een mini-baby op te zien groeien naar een eigenwijs, vrolijk ventje, zijn ontwikkelingen mee te maken en alle vreugde die Bibian heeft te mogen delen! Ik denk dat suikertante zijn misschien nog wel leuker is dan echt mama (grapje).

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Andrea 25 februari 2014 om 13:35

  Wat bijzonder om een zwangerschap van zo dichtbij mee te mogen maken. Ik kan me voorstellen dat de minuten als uren duurden toen je wist dat Bibian een keizersnede kreeg. Heerlijk hoor om mee te mogen genieten van zo’n mooi kereltje.

 • Reageer Joyce 25 februari 2014 om 14:56

  Wauw wat mooi geschreven! Ik voel gewoon de emoties!

  • Reageer Manon 25 februari 2014 om 16:54

   Dankjewel Joyce ^^

 • Reageer Linda 25 februari 2014 om 15:14

  Wat leuk om de zwangerschap vanuit jouw zichtsveld te lezen. En ja, suikertante zijn is heel bijzonder!

 • Reageer Dita 25 februari 2014 om 15:17

  Aah wat leuk om te lezen, het lijkt mij ook zo leuk als een van mn beste vriendinnen zwanger zou zijn. 2 jaar geleden is een van mn beste vriendinnen getrouwd, ook dit was erg mooi om mee te mogen maken 😛

  • Reageer Manon 25 februari 2014 om 16:54

   Oh, ja dat lijkt me ook heel erg leuk 😀

 • Reageer Jenny 25 februari 2014 om 15:55

  Leuk blogje!

 • Reageer Barbara 25 februari 2014 om 18:20

  Wat leuk om vanuit jou te lezen!

 • Reageer Anouk 25 februari 2014 om 22:11

  Echt zo leuk en lief geschreven!! Geweldig dat je zo dicht bij Bibian en River betrokken bent en alles mee kan maken.

 • Reageer Isabel Cristina 25 februari 2014 om 22:57

  Wauw, wat leuk om te lezen!

 • Reageer Kelly Caresse 28 februari 2014 om 07:48

  Wat een prachtig verhaal, met emoties lees ik dit mee, wat wen bijzondere vriendschap hebben jullie 🙂

  • Reageer Manon 28 februari 2014 om 07:55

   Aahw, dankjewel ^^!

 • Reageer Whitney 14 maart 2014 om 14:28

  Super lief! Mooi geschreven!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge