Uncategorized

Mooi met Lizanne #5: scrubben of peelen?

mooimetlizannebanner
Peelen, scrubben en exfoliëren: het komt allemaal op hetzelfde neer: dode huidcellen verwijderen. Als je dode huidcellen verwijdert, krijg je een gladde, zachte en stralende huid. Ook worden crèmes beter opgenomen door de huid, omdat deze niet eerst langs de laag met dode huidcellen moet. Je huidcellen vernieuwen zich de hele dag door en de dode huidcellen liggen bovenop. Deze zorgen voor een doffe uitstraling. Deze kan je verwijderen met een peeling of scrub. Wat het verschil hiertussen is leg ik je uit in dit artikel.

scrub3Scrub
Een scrub is een crème met korreltjes erin. Deze crème breng je aan op de huid en je maakt met je handen ronddraaiende bewegingen over je gezicht en de korreltjes zorgen ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden. In de crème zelf zit niet heel veel bijzonders, het gaat bij een scrub puur om te korrel. Een scrub wordt ook altijd gebruikt voor het lichaam.

scrub2Peeling
Bij de peeling is dit een ander verhaal. Een peeling bestaat meestal uit een crème met korreltjes, maar je ziet ook steeds vaker peelings zonder korrel, denk hierbij aan de fruitzuur-peelings. In de crème zitten werkstoffen en enzymen die de hoornlaag (de bovenste huidlaag) verdunnen en verweken (zacht maken) zodat de dode huidcellen beter loslaten. De peeling moet je eerst 10 tot 15 minuutjes in laten werken net zoals een masker, en eraf halen met ronddraaiende bewegingen als er wél een korreltje in zit.

scrub4Onze favorieten: Therme Bodyscrub (voor het lichaam), Soap&Glory gezichtsscrub en Jean D’arcel Peeling voor in de salon.

Een scrub of peeling kan je 1 á 2x per week gebruiken. Gebruik de peeling/scrub na het reinigen van je huid.
Heb je een wat vettere huid met mee-eters? Gebruik dan de peeling 2x per week. Is je huid wat gevoeliger? Hou het dan op 1x per week.

scrub1
Nog een laatste advies: gebruik nooit een lichaamsscrub op je gezicht. Dit is veel te heftig voor je gezichtshuid, omdat de korrel vaak stukken groter is en deze huid dunner is dan de rest van je huid!

Als er nog vragen zijn dan kun je deze altijd stellen bij de comments! Scrub/peel jij je gezicht wel eens?

Liefs, Lizanne

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

5 reacties

 • Reageer Healthy Mommy 27 februari 2014 om 06:22

  Handig en leuk artikel! Ik heb zelf een heel fijne scrub van Clarins. Echt een topper. Voelt erg creamy en heeft maar hele fijne (ik zei het al) scrubdeeltjes. Droogt mijn gezicht ook niet zo uit.

 • Reageer Dita 27 februari 2014 om 09:02

  Fijn artikel! Ik scrub zo’n 2x in de week, vind het altijd erg fijn.

 • Reageer Felicia Rodrigues dos Santos 27 februari 2014 om 09:26

  Leuke DIY! Lijkt me heerlijk 🙂

 • Reageer Jess 27 februari 2014 om 11:11

  Ik ben dol op scrubben. Ga de DIY even onthouden. Zelfs ik moet dat kunnen.

 • Reageer pamela 28 februari 2014 om 11:44

  ik gebruik ongeveer 2 keer in de week een peeling op mijn gezicht. mijn huid reageert gewoon vee beter op peelings dan op scrubs. mijn lichaam scrub ik 1 keer in de week even snel en 1 keer in de week echt grondig.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge