DIY, New In, Persoonlijk

NEW IN #5: Filofax

Ja hoor, daar is hij dan… de nieuwe hype: De Filofax. Ik moest nog een nieuwe agenda voor 2014 en toen ik de Filofax tegen kwam, was ik gelijk verkocht. Ik houd van lijstjes, vrolijke stickers en van plannen (op zijn tijd, niet altijd haha). Ik schrok een beetje van de prijzen van de agenda’s. Maar na lang zoeken heb ik er één in het buitenland op de kop weten te tikken, in de prijscategorie van bijvoorbeeld de HEMA. Helemaal blij wachtte ik tot de o, zo vriendelijke postbezorger kwam. Na een paar dagen had ik hem al in huis, mijn eigen Filofax. Helaas zat er een agenda vulling voor 2012 in, vandaar de prijs maar daar had ik wat op bedacht. Ik downloadde via internet agendaweekbladen, speciaal voor de Filofax, en zette mijn vader aan het werk (dankje pap!). En binnen no time had ik een mooie agenda. Je hebt verschillende Filofaxen. Ik heb zelf de personal, een normale grootte. Je hebt pockets die kleiner zijn en zelfs een A5. Die lijkt me wel heel leuk, een lekkere grote agenda die je heel mooi en goed kan decoreren.

filofax1

Rondom de Filofax zit een hele hype, zo ben ik heel gezellig aangesloten op Facebook bij een Filofax groep. Hele leuke meiden die ideeën uitwisselen over stickers, washi tape en het indelen van je agenda. We sturen elkaar zelfs soms stickers of andere dingetjes toe. Een beetje á la penvriendinnen, een soort swappen, heel leuk.

rakjes

Ik vind het heerlijk om ’s avonds op de bank even de week te versieren en mooi te maken. Een heerlijke hobby, want zo kan je het wel noemen. Elke week kan je in een andere thema versieren. Ook heb ik Rivers 1ste verjaardag al heel mooi versierd.

filofax3

Ik heb in mijn agenda verschillende tabbladen gemaakt van papier: de gewone agenda, een to-do list, een tabje voor mijn blog en natuurlijk voor Weight Watchers. Ik heb van vellen karton de tabbladen gemaakt. De bookmarks komen van de Hema, daar heb ik opgeschreven wat er achter de tab zit.

filofaxtab

Ik wilde ook graag mijn Weight Watchers in de agenda bijhouden. Maar de boekjes die we op de cursus krijgen paste er helaas niet in. Maar daar was mijn redder in nood: Manon. Manon is heel goed in Photoshop en ze fixte zo een planner voor mijn eetdagboekjes in elkaar! En kijk hoe leuk het is geworden.

filofax2

Ik ben helemaal blij met mijn Filofax en ondertussen heb ik Manon ook al aangestoken! Jullie kunnen op de blog binnekort ook leuke artikelen vinden over de Filofax, de tips en de tricks. Want een Filofax kan je ook voor andere dingen gebruiken dan alleen als agenda.

Hebben jullie ook een Filofax of een agenda? En versieren jullie die ook of doe je het digitaal?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Dita 6 februari 2014 om 06:48

  Leuk! Ik heb een agenda van de Hema en vind het heerlijk om de week te versieren

  • Reageer Bibian Sloot 6 februari 2014 om 08:23

   Jaa leuk is dat he!

 • Reageer Dionne 6 februari 2014 om 08:30

  Wat leuk om te zien!

  • Reageer Bibian Sloot 6 februari 2014 om 16:05

   dankjewel!

 • Reageer Michelle 6 februari 2014 om 10:45

  Leuk zeg! Ik ben sinds een weekje nu ook spulletjes voor mijn organizer aan het verzamelen. Gisteren toevallig nog over geschreven. Je week-bladzijdes zijn ook mooi geworden =)

  • Reageer Bibian Sloot 6 februari 2014 om 16:05

   oh wat toevallig! Ja leuk he, dankjewel!

 • Reageer Nicky 6 februari 2014 om 12:13

  Leuk om te zien hoe je je agenda optimaal gebruikt en mooi versiert. Ik heb een simpele agenda waar ik niet naar omkijk. Ik doe er niets mee, ben volgens mij niet zo’n agent-mens?

  • Reageer Bibian Sloot 6 februari 2014 om 16:06

   hahah ahja ieder zo z’n ding toch! Een saaie agenda is ook oké, als je je afspraken maar niet mist haha

 • Reageer Linda 6 februari 2014 om 13:26

  Oh wat leuk! Ik heb alleen een digitale agenda, op m’n telefoon, die dan weer gesynchroniseerd is mijn mijn Google Calendar-agenda. In de keuken hangt wel een grote familie kalender, waar alle afspraken van het hele gezin op staan 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 6 februari 2014 om 16:07

   Oja, ik heb het ook een tijdje digitaal geprobeerd, maar dat werkte toch niet zo. ik heb ook een familie kalender in de keuken hangen, dan weet ik in ieder geval wat iedereen aan het doen is haha! liefs

 • Reageer Sara 6 februari 2014 om 18:54

  Leuk zeg! Ik zat ook rond te kijken begin januari en ik kwam op youtube heel veel filmpjes tegen over de filofax. Ik heb er mee in mijn handen gestaan bij de Bijenkorf, maar uiteindelijk hield de prijs mij tegen! Ik heb nu een simpele van de Hema die makkelijk in mijn tas past, ook wel fijn omdat ik veel onderweg ben de komende maanden. Ik ga toch nog even googlen of ik een leuker prijsje kan vinden!

  • Reageer Bibian Sloot 6 februari 2014 om 19:14

   haha Ja één van de Hema is ook oke, en als je wel een Filofax wilt, kun je misschien net als ik een oudere versie kopen, dan zijn ze veel aantrekkelijker haha!

 • Reageer Kim 7 februari 2014 om 16:35

  Leuk! Ik heb voor dit jaar al een leuke foto-agenda laten maken bij Hema, maar ik zou da Filofax misschien willen gebruiken voor allerlei andere dingen: TO-DO-lijstjes, recepten, wishlist, blog-ideetjes,… Ik ben een echt lijstjes-mens en mijn bureau ligt altijd vol met papiertjes en post-its met allerlei dingen op die ik niet mag vergeten, maar dat is ook niet echt overzichtelijk! Nu kwam ik op het idee om alles in één boekje te schrijven met sticky notes van Hema om de verschillende ‘categorieën’ aan te duiden… Maar het probleem met een boekje met vaste blaadjes is natuurlijk dat ik dan op voorhand de bladzijden moet verdelen per categorie en je weet natuurlijk niet op voorhand hoeveel bladzijden je nodig zal hebben! En als het dan vol is kan je er ook geen bladzijden meer bij steken… Dus daarom is een Filofax natuurlijk wel handig! Maar ik vond het dus ook veel te duur, zeker omdat ik al een agenda heb! Maar nu ik lees dat jij er één voor een goedkoop prijsje hebt kunnen vinden ben ik wel geïnteresseerd want ik heb de agendavulling ook niet nodig! Waar heb je dit kunnen vinden?

  • Reageer Bibian Sloot 7 februari 2014 om 18:27

   Ik heb deze gehaald via ik geloof amazon. Je moet een beetje kijken naar de buitenlandse webshops! En naar de oudere agenda’s want die zijn natuurlijk goedkoper dan de nieuwe collectie. Liefs

 • Reageer Manon 7 februari 2014 om 19:12

  Super leuk om te zien hoe jij je agenda gebruikt en versierd, ik moet ook eens een motivatie zoeken om mijn agenda goed bij te houden haha

  • Reageer Bibian Sloot 7 februari 2014 om 19:41

   Jaa het is ook echt heel leuk om te doen, een soort hobby haha

 • Reageer Maaike 8 februari 2014 om 12:21

  Wat leuk! Ik zie hem inderdaad veel voorbij komen maar de prijs houd me nog even tegen.. vind het toch pittig voor een agenda!

  X

 • Reageer Margret 16 februari 2014 om 20:10

  Heerlijk om te lezen dat er meer mensen deze hobby hebben. Zelf heb ik met de kerst een filofax gekregen. Het is echt verslavend, stickers zoeken, washitape kopen. Bij de Hema kan je veel dingen kopen, maar ook bij knutselwinkel pipos. Ik wist niet dat je zelfs een faceboekgroep hebt, gaaf.

  • Reageer Bibian Sloot 16 februari 2014 om 20:38

   Jaa leuk he! Gewoon even lekker iets voor jezelf doen

 • Reageer Ozge 19 oktober 2014 om 15:50

  Ik heb een cheapy Filofax van de action, haha, ik haat de vulling, want hij is zo grauw, dus ik ben ook bezig met er zelf een maken 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge