Babypraat, Kijken - luisteren - lezen, Moeder zijn

REVIEW – Opperdepop Baby kookboek

opperdepop

In mijn kraamweek kreeg ik verschillende leuke cadeaus, wat ik kreeg en wat ik heel erg origineel vond was het “Opperdepop!” Basiskookboek. Deze kreeg ik van de moeder en zusje van Manon. Hieronder laat ik zien wat er zoal in het boek staat en of het boek op dit moment aan mijn verwachtingen voldoet.

Het kookboek heeft 150 recepten en telt 300 bladzijden, die verdeeld zijn in verschillende categorieën zoals je hier rechtsboven kan zien. Verschillende maanden, jaren en zelfs leuke kindertraktaties. Het boek is erg uitgebreid en er staan echt leuke dingen in voor de mama en papa in spé of als je net vader of moeder bent geworden. Vanaf de 1 jaar recepten worden het gezinsrecepten, recepten die je met het hele gezin kunt eten omdat ze vanaf dat levensjaar met de pot kunnen mee eten.

opperdepop2

Er staat bijvoorbeeld ook een schema in wat een baby van 6 maanden zoal kan eten op een dag. Het geeft je een soort structuur of een bevestiging, dat wat je doet ook juist is. Er staan tips in hoe je het beste van het drinken naar het eerste hapje kan overstappen en welke groente het meest geschikt is bij welke leeftijd.
Bij het hele boek staat rechtsboven, wat het voor recept is, voor hoeveel porties het is, hoe lang het klaarmaken duurt en zelfs hoe lang je het kan bewaren wanneer je het invriest. Ideaal!

opperdepop3

Het is prettig te lezen, duidelijk en makkelijk. Ook de plaatjes zijn erg vrolijk en leuk. Bordjes eten, kids die heerlijk zitten te smullen of een foto van hoe het klaargemaakt wordt. Je krijgt wat ideetjes wat je kan eten met kinderen in verschillende levensjaren.

opperdepop4

Toen River rond de 5 á 6 maanden was pakte ik dit boek er voor het eerst bij. Ik koos 3 groentehapjes uit en 2 fruithapjes. Ik haalde de groente in huis en maakte het zoals het in het boek stond beschreven. De porties heb ik een paar keer verdubbeld zodat ik de vriezer lekker kon vullen en ik voor 2 weken klaar zou zijn met alle hapjes. Het ging goed, de bereidingstijd was ongeveer 15 minuten. Ik heb er wel wat langer over gedaan omdat ik tussendoor ook nog River had. Het pureren ging niet helemaal goed omdat ik geen goede bak had om het in te pureren, maar dat is niet een heel groot probleem, dit kun je makkelijk oplossen. Nadat ik alles had gepureerd had, heb ik het in bakjes verdeeld. En River vond het heerlijk, hij at zijn vingertjes er bij op!

Ik was van plan om alle hapjes zelf te maken maar daar kom ik nu hij bijna 8 maanden is een klein beetje van terug. Soms heb ik gewoon niet de tijd om in de keuken te gaan staan om hapjes te maken. Dus de potjes vind ik daarentegen een goed alternatief. Wel ben ik heel enthousiast over dit boek en blijf ik hem zeker proberen. Straks als River met ons mee kan gaan eten is het makkelijker. Ik hoef niet speciaal alle potten en pannen uit de kast te trekken maar kan hij gewoon met ons mee eten. Er staan hele lekkere recepten in die ik zeker ga proberen. Ik kan nog even vooruit met dit boek, want er staan recepten in tot het 4e levensjaar. En natuurlijk kan je deze recepten ook nog maken als je kind ouder is, want het zijn gezinsrecepten. Ook de receptjes van de traktaties zijn erg leuk, en voor de kids die moeilijk eten staan er zelf tips en speciale gerechten in. Ja, ik ben enthousiast over het boek. Gevarieerd, veel praktische tips voor baby’s, kinderen en gezinnen. Het boek is te koop bij de Albert Heijn en kost: €8,99.

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

8 reacties

 • Reageer Dita 7 februari 2014 om 13:28

  Wat een leuk boek 🙂

  • Reageer Bibian Sloot 7 februari 2014 om 13:30

   Ja he! Zeker leuk

 • Reageer Linda 7 februari 2014 om 14:54

  Is inderdaad een leuk boek, hier ook in de kraamweek gekregen. Moet echter bekennen dat ik er maar een of twee keer iets uit heb gemaakt. Want hoe leuk de recepten ook zijn, het is makkelijker om gewoon ‘met de pot’ mee te eten.

  • Reageer Bibian Sloot 7 februari 2014 om 15:00

   haha, ja daar heb je een punt. Ik ben heel benieuwd hoe ik het boek ga ervaren en gebruiken!

 • Reageer Whitney 7 februari 2014 om 17:00

  Dit boek ga ik aanschaffen! Wil graag zelf eten maken en dit kan me gaan helpen. Maat wat je zegt die potjes zijn handig bij gebrek aan tijd.

  • Reageer Bibian Sloot 7 februari 2014 om 18:25

   Ja,gewoon potjes voor de zekerheid achter de hand is altijd fijn!

 • Reageer Gwendolyn 7 februari 2014 om 19:03

  Ik heb het boek ook, en vind het een erg leuk boek. Gebruik het regelmatig om een gezinsmaaltijd te maken. De maaltijden vallen hier bij de kids goed in de smaak.

  • Reageer Bibian Sloot 7 februari 2014 om 19:40

   Dat is mooi om te horen! Ik ben heel benieuwd nu.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge