Lifestyle, Persoonlijk, WeightWatchers

Stabiliseren: moeilijker dan afvallen?

Afvallen is één, maar om op gewicht te blijven is een tweede. Ik ben nu al ruim twee weken aan het stabiliseren. Ik vind dat echt een pluspunt van WeightWatchers, dat de stabiliseerfase erbij boort. Het is niet zo dat als je je gewicht gehaald hebt dat ze dan zeggen: “En bedankt he, succes ermee!”. Nee, bij WeightWatchers word je gecoacht in het leren eten. Mensen die Sonja Bakker hebben gedaan, hebben jullie Sonja wel eens gesproken die je een steuntje in de rug gaf of complimenten? Nee, dat dacht ik al! Ze geeft je een boek en je zoekt het zelf maar uit. WeightWatchers steunt je tot het bittere einde.

stabiliseren
Ik heb de afgelopen weken zo gegeten dat ik afviel, nu moet ik gaan eten zodat ik op gewicht blijf. Bij WW gaat het zo dat je dan 6 punten meer mag eten dan het aantal waarmee je afviel. Ik ben dus van 26 naar 32 punten gegaan. Zoals ik al in een eerder blogje heb verteld, vond ik het de eerste paar dagen best wel eng. Wat als ik ineens aankom door al die extra punten? Ik at de eerste paar dagen netjes 32 punten maar ik merkte dat het teveel voor mij was. Ik liet veel eten staan omdat ik gewoonweg vol zat. En daar wil ik nou op gaan letten, luisteren naar m’n lijf. Als ik genoeg heb, heb ik genoeg! Niet meer eten omdat het o, zo lekker is.

stabiliseren1

Ik heb mijn WeightWatchers “carrière” een aantal ontbijtjes, lunches en tal van avond-eet-recepten verzameld. Ik weet dat dit gezonde keuzes zijn en ik weet hoeveel punten ze ongeveer zijn. Ik wil nu een beetje van dat punten tellen af, want ja, ik ga niet m’n hele leven tellen. Ik doe gewoon wat ik zelf denk dat goed is, ik eet waar ik zelf zin in heb en dit gaat gewoon goed. Dit is mijn nieuwe leef/eetstijl, en ik ben er helemaal tevreden mee. Ik voel me goed, ik ben hartstikke blij met m’n nieuwe lijf en vind al het eten wat ik eet ook lekker. Ik eet elke dag ’s avonds op de bank iets lekkers (een stukje chocola, bakje chips, handje nootjes). En natuuuuuurlijk eet ik nog wel eens een lekkere, vette diepvriespizza of gaan we naar de snackbar, maar niet meer elke week drie keer, gewoon AF EN TOE. Dat is de key denk ik: af en toe.

Ik heb er wel vertrouwen in dat ik op gewicht blijf. Ik heb een gezonde eetstijl aangeleerd en ik heb ook tegen Bibian, Lizanne en Robert gezegd dat als ze zien dat ik weer door ga slaan dat ze dat tegen me moeten zeggen. Ook ga ik GEEN kleren meer kopen in een grotere maat omdat het te strak gaat zitten. Nee dan ga ik wel weer twee weekjes WeightWatcheren. Afvallen is moeilijk, maar stabiliseren en op gewicht blijven vind ik nog wel een klein beetje moeilijker! Maar ik heb vertrouwen in mezelf en dit is de nieuwe ik!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Dita 20 februari 2014 om 07:02

  Succes meid, komt helemaal goed

  • Reageer Manon 20 februari 2014 om 18:18

   Dankjewel :D!

 • Reageer Linda 20 februari 2014 om 08:02

  Dat stabiliseren lijkt mij ook lastig, maar eerlijk gezegd heb ik ook een hele tijd moeite gehad met afvallen. Nu ben ik eindelijk weer op de goede weg, maar ik moet nog wel minimaal 20 kilo kwijt om een gezond gewicht te behalen.

  Weight Watchers steunt je tot het bittere eind, als je maar blijft betalen 😉

  • Reageer Manon 20 februari 2014 om 18:19

   Hahaha, ja oke, je moet wel betalen, maar daarna ben je wel voor altijd lifetimember (gratis!)

 • Reageer Linda 20 februari 2014 om 08:08

  Komt goed, je bent ook afgevallen dus even vertrouwen in jezelf.

  • Reageer Manon 20 februari 2014 om 18:19

   Ja, gaat helemaal goed komen 🙂

 • Reageer Joyce 20 februari 2014 om 09:16

  Succes! Ik denk dat ik in de toekomst ook WW ga proberen. 🙂

  • Reageer Manon 20 februari 2014 om 18:19

   Dankje, WW vind ik echt heel fijn en ik raad het iedereen aan die wilt afvallen!

 • Reageer Laura 20 februari 2014 om 11:07

  Lijkt me inderdaad moeilijk, maar je kunt het vast! Heel veel succes in ieder geval 🙂

  • Reageer Manon 20 februari 2014 om 18:19

   Dankjewel :D!

 • Reageer Eline 20 februari 2014 om 11:18

  Het is inderdaad moeilijk, maar je kunt het!

  • Reageer Manon 20 februari 2014 om 18:20

   Dankjewel ^^ lief.

 • Reageer Andrea 20 februari 2014 om 12:14

  Succes! En geniet van je nieuwe lijf!

  • Reageer Manon 20 februari 2014 om 18:20

   Hahaha, dankjewel, dat lukt sowieso al :D!

 • Reageer Chantal 20 februari 2014 om 17:02

  Je doet het super goed en moet gewoon zo doorgaan! Voelen wat je lijf nodig heeft!

  • Reageer Manon 20 februari 2014 om 18:20

   Dankje ^^!

 • Reageer Milou 20 februari 2014 om 22:14

  Super knap van je! Ik weet zeker dat het je gaat lukken om op gewicht te blijven. Je ziet er super goed uit!

  • Reageer Manon 21 februari 2014 om 08:34

   Dankjewel Milou ^^ leuk om te horen!

 • Reageer Mama van Jenthe (Kelly) 22 februari 2014 om 00:28

  Heel veel succes, dat is inderdaad ontzettend moeilijk. Je kan het!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge