Food, Lifestyle, WeightWatchers

Weight Watchers update #12

Vandaag is het weer tijd voor een Weight Watchers update. We hadden beiden een week die niet zo lekker verliep met veel lekkere (YUM) dingen, die eigenlijk niet zo goed voor ons waren. We zitten beiden even in een WW-dip, vinden het lastig om met onze handen uit de zakken chips te blijven en vaak floept er toch iets extra’s op ons bord… Wat heeft dit met ons gewicht gedaan?

Bibian:
bibianwwDeze keer had ik voor het eerst geen zin in de cursus. Niet omdat het niet leuk is, nee ik had een hele slechte week achter de rug, teveel slechte keuzes gemaakt. Teveel gesnoept en gesnaaid en gewoonweg niet mijn best gedaan. En ja dan moet je eigenlijk even op de blaren zitten. Soms denk je dan wel eens, ik ga niet wegen. Maar daar heb je niks aan, juist in zulke gevallen heb je de steun van zo’n cursus nodig dus ik besloot gewoon te gaan. Ik ging de weegschaal op en ze zei: 1 ons. Ik zo erbij? Nee eraf! Nou blijer kon je mij niet maken. (Ik stond heel raar met m’n ogen dicht, vandaar die gele smiley haha.)

Oké het is niet goed, en normaal zou ik er niet om staan te springen. Maar na een week van drama is 1 ons eraf altijd leuk! We hebben op de cursus allemaal een briefje in moeten leveren met je doel. Mijn doel is mijn streefgewicht behalen voor Rivers 1ste verjaardag en dat heb ik dus ook opgeschreven. Maar mocht ik dit willen halen, moet ik nu de knop weer omzetten en met de volle 100% er tegen aan gaan, anders ga ik dit niet redden. Ik heb netjes een gezondere week geplant en de boodschappen zijn daarvoor in huis. Dit wordt een gezonde en hopelijk een betere week dan de afgelopen 2 weken.

ww11-2

Manon:wwmanonJa er klopt geen kont van die grafiek hierboven… Een paarse streep bij een streefgewicht maar vervolgens een gele ster met DOEL een paar kilo eronder? Nouja, mijn streefgewicht was dus waar die ster staat, niet die paarse streep haha.

Zoals Bibian al zei, hadden we niet zo’n hele goede week achter de rug. Nee, wat wil je: op dinsdagavond om 21:00u friet met een frikandel eten als SNACK? Zo hoort het niet. Ik zit een beetje in een dipje heb ik het gevoel. “Gelukkig” ben ik aan het stabiliseren en mag ik iets meer eten maar toch voelt het niet helemaal lekker. Het bleek bij de cursus dat bijna iedereen in een dipje zit want het bijna iedereen is aangekomen/gelijk gebleven. Er waren maar een paar cursisten die afgevallen waren.

Ik had een kilo verwacht, maar het was maar 0,3 erbij. Gelukkig! Ik ben nog steeds VER onder mijn streefgewicht, wat natuurlijk heel erg fijn is. Ik heb dus een beetje speelruimte voor dipjes haha. Mijn streefgewicht is 57 kilo en ik woog nu 55,8 kilo. Ik vind het prima. Ik voel me op dit moment ook niet helemaal lekker dus ik ga ook even geen punten tellen, maar gewoon naar m’n lijf luisteren wat ik nodig heb. Ik wil wel weer even “normaal” gaan eten, geen frikandellen als tussendoortje en overdreven veel chips ’s avonds. Mooi voornemen, maar nu nog waar maken, dat is soms nog wel lastig hoor…

liefsbibianenmanon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Chantal 28 februari 2014 om 06:31

  Goh ik ben dus niet de enige met zo’n week! Moet ook zeggen dat het me allemaal niet makkelijk genaakt wordt..heeeel veel kinderen die voor de vakantie komen trakteren, 2 avonden oudergesprekken wat bij ons betekent op school eten (toch mijn eigen maaltje mee ipv pizza en patat) alle paaseitjes die nu al op tafel staan…
  Tja de verleidingen zijn soms groot maar net op de weegschaal en vanaf maandag toch 0.3 er af

 • Reageer Healthy Mommy 28 februari 2014 om 06:37

  Yay! Meevaller na zo’n week. Extra motiverend weer om wel even goed op te letten! Tja, en 0,1 kg is toch weer 0,1 kg toch?! Het kan er maar af zijn 😉

 • Reageer Kelly Caresse 28 februari 2014 om 07:45

  Dat is zeker een meevaller en ik denk dat ondanks het goede resultaat je wel een eye-opener krijgt die je doet beseffen dat sommige gewoontes beter geen gewoonte kunnen worden. Ik vind jullie heel goed bezig ! 🙂

 • Reageer Dita 28 februari 2014 om 07:51

  Jullie zijn goed bezig dames, en ja dipjes horen er denk ik bij. Zolang snacken ’s avonds geen gewoonte wordt kan het geen kwaad denk ik

  • Reageer Manon 28 februari 2014 om 07:56

   Nee, inderdaad dat is “the key”!

 • Reageer Joyce 28 februari 2014 om 09:25

  Wat fijn dat het bij jullie beide nog meeviel!

 • Reageer Jennifer 28 februari 2014 om 11:26

  Na zo’n lange tijd volhouden is het op zich helemaal niet zo raar dat je terugvalt in wat oude gewoontes. Ik ben ook opgevoed met bijvoorbeeld vrijdag patatdag. Maar sinds mijn moeder diabetes heeft doen we dat niet meer (en ik ben inmiddels ook het huis uit) maar ik heb standaard iedere vrijdag zin in friet. Dan is er een stemmetje in mijn hoofd die de hele dag patat roept en dan eet ik eigenlijk altijd wel wat gezonds, maar dat heeft vooral te maken met de financiële kant van naar de snackbar gaan en het feit dat als ik wel een keer bij mijn ouders ben ik ze toch niet kan overtuigen om lekker makkelijk die gele stengels weer in huis te halen. En ik zie dat bepaalde dingen waar mijn ouders me hebben grootgebracht, die ik nu wil veranderen, verdomd lastig zijn om eruit te krijgen. Maar het gaat me lukken! Julkie hebben wel helemaal the spiri, ik ook, dus dat gaat helemaal lukken! Op die frietjes ga ik namelijk geen marathon lopen! 😛

  • Reageer Manon 28 februari 2014 om 12:02

   Ja precies! Bij een cursus werd er een keer gezegd dat mensen net LP’s zijn, die groeven (slechte gewoontes) zullen er altijd inblijven. Moeilijk maar waar…

 • Reageer Cynthia 28 februari 2014 om 11:28

  Ik vind dat jullie het super super goed doen!!! moet je kijken hoeveel jullie al zijn afgevallen dan mag je best een keertje een off week hebben!

  Ik wilde vanavond jullie broodje hamburger maken…. maar ik zie hem nergen meer staan???

 • Reageer Patricia 28 februari 2014 om 11:34

  Yep hier ook al een dipje moeilijk om mijn 26 punten te handhaven … Volgens mij ligt het aan het weer haha. Maar al met al toch top van jullie !!! En op naar een iets betere week 🙂

 • Reageer Cindy 28 februari 2014 om 14:39

  Het zal wel in de lucht hangen, ik zit ook niet lekker in mijn vel. Maar ja, die friet met frikandel als snack, dat zal van het weekend wel gebeuren denk ik met carnaval. En ik heb meer zin in iets lekkers, vanwege het feit dat ik niet lekker in mijn vel zit. Helaas sta ik al een aantal weken op een soort plateau van 2kg, alhoewel het er wel met onsjes af gaat.

 • Reageer Claudia 28 februari 2014 om 20:42

  Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met zo’n week (en vorige week). Eigenlijk juist heel netjes gegeten, vaak nog zelfs punten over (wat eigenlijk ook niet helemaal goed is maar vooruit) en gewoon gesport en dan toch vorige week 0,4 en deze week 0,1 … Waar het aan ligt, geen idee…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge