Food, Lifestyle, Persoonlijk

Chocola, I love you

Donderdagmiddag 16:24u.
Ik zit aan de keukentafel wat dingetjes op mijn laptop te doen. Naast mij staat keurig een glaasje water en ik heb de hele dag al “netjes” gegeten. Een smoothie als ontbijt, twee rijstewafels met een beetje pindakaas als tussendoortje en wat crackers als lunch.

Ik begin trek te krijgen maar het is nog te vroeg om te gaan koken. Mijn oog valt op een potje met paaseitjes die midden op de tafel staat. “Oké, ééntje Manon, één paaseitje is goed.” Welke zal ik dan kiezen? Een witte, een melkchocolade met crunchie of eentje met praliné in het midden? Ik ga voor een witte. Mmmmmm, lekker! Klaar nu, potje dicht en terugzetten.

paasei1
16:26u.
Shit, mijn hand heeft ineens nog een paaseitje uit het potje gepakt… Hoe kan dat nou? Hij was wel lekker met praliné in het midden. Nou, dan moet ik die met hazelnoot ook even proeven… Drie eitjes is meer dan genoeg Manon, drie paaseitjes zijn drie punten bij WeightWatchers, daar kun je ook iets anders voor eten.

16:30u.
Helaas, paaseitje nummero 6 is ook gesneuveld…

paasei2
HOE KAN DAT NOU? Ik kan gewoon niet streng genoeg voor mijzelf zijn. Waarom zijn die paaseitjes dan ook zo verdomde lekker en zo verslavend? Af en toe heb ik van dit soort momentjes en kan ik niet anders dan toegeven. Die dingen moet ik gewoon niet in huis halen en al helemaal niet in het zicht zetten. Gelukkig heb ik het er bij 6 kunnen houden… Het is al een hele verbetering op zich, voor WeightWatchers at ik heus dat hele potje leeg, dan zijn zes kleine paaseitjes toch eigenlijk niks waard in vergelijking met toen! Gelukkig is het bijna 5 uur en vind ik het tijd om te gaan koken voordat er nog meer eitjes gaan sneuvelen.

Waar kan jij soms écht niet van af blijven?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Joyce 27 maart 2014 om 13:20

  Ooh heel herkenbaar met chocolade!

 • Reageer Miranda 27 maart 2014 om 13:45

  Ik ben helemaal geen chocolade eter, kan het heel goed weerstaan maar zo één keer in de zoveel tijd kan ik mezelf niet bedwingen. Dan haal ik zoals afgelopen week paaseitjes voor de kinderen, en wie smikkelt die zak leeg? Ik 🙂 Herkenbaar stuk dus.
  Miranda onlangs geplaatst…Kinderboeken: Kobe maakt een museum – Ashild Kanstad JohnsenMy Profile

 • Reageer Dorien 27 maart 2014 om 13:52

  Zo herkenbaar! 🙂
  Ik betrap mezelf er ook steeds op, en elke keer denk ik opnieuw “nu haal ik niets meer in huis, dan kan ik het ook niet opeten”. Maar op een of andere manier vult de kast zichzelf met chocolade 🙂

 • Reageer Bertine 27 maart 2014 om 14:00

  ooh dat heb ik ook! ik kan beter helemaal niks geen lekkere dingen eten (zoals snoep of chocola) want als ik er eenmaal aan begin wil ik steeds meer!

 • Reageer Healthy Mommy 27 maart 2014 om 14:02

  Hahaha! Herkenbaar.. Heel frustrerend!
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Waarom ben ik gelukkig?My Profile

 • Reageer Robert 27 maart 2014 om 14:27

  Het voordeel van het nadeel dat “paaseitjes” met zich meebrengen is wel dat ze lekker klein zijn en je niet, zoals met een hele chocoladereep alles meteen opeet. Als je het gaat vergelijken dan heb je wel wat minder op, denk ik dan maar… LEKKER LEKKER blijft het wel!

 • Reageer Stephanie 27 maart 2014 om 14:55

  Hahahah überherkenbaar, haha :’) #niet #leuk
  Stephanie onlangs geplaatst…Travel | Dominican Republic (DR) – Part IMy Profile

 • Reageer Suzanne 27 maart 2014 om 15:15

  Haha heel herkenbaar, vooral de witte chocolade paaseitjes MET crunch. Helaas staat het hier thuis vol met dat soort potjes. Zucht..
  Suzanne onlangs geplaatst…Review | 100% suikervrij basiskookboekMy Profile

  • Reageer Manon 27 maart 2014 om 15:40

   Jaaaa haha dat zijn de allerlekkerste!

 • Reageer Fleur 27 maart 2014 om 15:25

  Haha heel herkenbaar!
  Wij hebben ook in de winkel vaak dingen staan om te proeven en dan precies bij de kassa waar jij de hele dag mensen staat te helpen.. zo niet goed maar stiekem toch zo lekker!
  En dropjes, van die niet chocolade maar harde paaseitjes en winegums zijn ook niet te weerstaan!
  Fleur onlangs geplaatst…Beauty | New in: Een nagellak kastjeMy Profile

 • Reageer Manon 27 maart 2014 om 15:53

  haha thankgod ik ben niet de enige, ik heb het ook vooral met chocolade!

 • Reageer Zina 27 maart 2014 om 16:23

  Chips. Zodra ik een zak open trek MOET ie ook op. Ik kan ‘m gewoon niet voor de helft (of nog beter: een kwart) leeg eten en dan weer netjes in de kast terug leggen.
  Zina onlangs geplaatst…Je kunt beter een been brekenMy Profile

  • Reageer Manon 27 maart 2014 om 16:30

   Och, ja ook zooo herkenbaar! Ik heb dat vooral met Spinners (van Smiths).

 • Reageer Desiree 27 maart 2014 om 18:29

  Chocola kan ik prima laten staan. Maar chips is echt mijn verslaving. Ik probeer mijn verslaving nu alleen te beperken tot het weekend. Maar het lukt helaas niet altijd haha. Ik ben wel geminderd. Er zijn ook zoveel lekkere soorten haha

 • Reageer Chantal 27 maart 2014 om 18:36

  Erg he!
  Vrouwen zouden echt gewoon onbeperkt chocolade moeten kunnen eten zonder aan te komen!!

 • Reageer Maris 27 maart 2014 om 18:39

  Haha ik ben een van de weinige vrouwen die niet zo’n chocoladegek is volgens mij. Vooral paaseitjes. Vind ik niks aan. Tenzij ze gevuld zijn met praline 😉 Ik kan niet afblijven van ijs. Dat is bij mij in no time op 🙂
  Maris onlangs geplaatst…Mila zindelijkMy Profile

 • Reageer Cindy 27 maart 2014 om 19:22

  Ha ha herkenbaar.. Ik heb dat met M&M’s. De paaseitjes die ik gekocht heb, heb ik al op mijn werk gelegd. Vooral mijn baas zit vaak in die zak te graaien. Die kan de paaseitjes ook niet weerstaan.
  Cindy onlangs geplaatst…Happy Challenge #10: Kijk terug en wees trots!My Profile

 • Reageer Saskia 27 maart 2014 om 19:50

  Heel erg herkenbaar! Van chocola en koekjes kan ik ook geen genoeg krijgen 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Mac Blush Rosy OutlookMy Profile

 • Reageer Petra 27 maart 2014 om 20:40

  Chips! Liefst naturel en dan dippen in de cocktailsaus.
  Petra onlangs geplaatst…Een beetje stilMy Profile

 • Reageer Dita 27 maart 2014 om 21:56

  Hahah, leuk geschreven en zo herkenbaar
  Dita onlangs geplaatst…Mijn werk als onderwijsassistentMy Profile

 • Reageer Elise 27 maart 2014 om 23:00

  Oh oow, je vraagt me naar m’n zoete zonde, heb je even? Chocolade, koekjes, snoepjes… alles wat lekker zoet is. Zo slecht voor mij maar af en toe ook zo lekker!

 • Reageer Anoeska 28 maart 2014 om 04:28

  Haha, ik heb dit precies hetzelfde. Heb het vaak met zeevruchten bonbons, die zijn zo verschrikkelijk lekker!
  Anoeska onlangs geplaatst…Het ‘gevecht’ met mijn haarMy Profile

 • Reageer Geertje 28 maart 2014 om 09:13

  Heel herkenbaar! Ze zijn ook zoooo lekker, en zoooo snel op…
  Geertje onlangs geplaatst…Ask Me Anything: De Antwoorden…My Profile

 • Reageer MamaGuppie 28 maart 2014 om 11:15

  Ik geef niet heel veel om chocolade (ik koop ook echt geen paaseitjes want dan gaan ze op hahahah) maar chips . . . dat is echt mijn zwakte. Gewoon een handje chips is niet te doen voor mij 🙁
  MamaGuppie onlangs geplaatst…Plog BelgiëMy Profile

 • Reageer Denies 28 maart 2014 om 17:13

  Haha knap dat je het er bij 6 hebt gehouden! Ik ben nogal een chips junk, naturel chips moet ik gewoon in huis hebben.. en een ‘handje chips’ doe ik niet aan. Al probeer ik nu wel uit een schaaltje te eten, zo’n zak op schoot gaat toch sneller dan je denkt. Wij hebben nog geen eitjes in huis, ben benieuwd hoe onze pot er straks bij staat. Mn vriend zal in ieder geval zo blij zijn als een ei 😉

 • Reageer Marjon 29 maart 2014 om 08:01

  Haha zo herkenbaar! Uit ‘zelfbescherming’ probeer ik zulke dingen, met pasen of sinterklaas, pas mee te nemen met de laatste keer weekboodschappen voor zo’n feestdag. Dat beperkt de schade een beetje 😉
  Marjon onlangs geplaatst…Overzicht op de kaartMy Profile

 • Reageer Floor 1 april 2014 om 15:15

  Dit heeft iedereen volgens mij wel hoor! En misschien iets meer als tussendoortje?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge