Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

De favorieten van River – Speelgoed

Als wij zo onze favoriete gadgets, kleding en muziek hebben, dan hebben kinderen dat natuurlijk ook. Vandaag laat ik het favoriete speelgoedvan River zien. Elk kind is anders en daarom heeft ook elk kind andere behoeftes qua speelgoed. Ik ben zelf erg fan van houten speelgoed, maar daar heb ik nog niet heel veel van. Zodra hij wat ouder is, denk ik dat er toch wat houten speelgoed het huis binnen komt sluipen.

Allereerst de loopauto, ik weet niet of het speelgoed is maar ik vind van wel. De meningen van zo’n autootje zijn verdeeld, maar ik persoonlijk vind het heel leuk omdat ik zie dat River er echt van geniet. Er komt muziek uit, lichtjes en hij zit gewoon helemaal in zijn sas wanneer ik hem in de loopauto zet. Ik ben wel van mening dat je een kindje van 9,5 maand niet een half uur in de loop auto moet zetten. Maar 15 minuutjes op een dag kan echt geen kwaad.

DSCN0320

Dit houten speeldiertje met kralen vind meneer ook helemaal het einde. Hoe simpel het o0k is, hij kan er “uren” druk mee zijn. En dan vooral met de kraaltjes, niet heen en weer schuiven, nee lekker laten draaien die kraaltjes. En hoe sneller hoe beter, tja jongens hè…

DSCN0324

Dan de duw auto, of hoe noem je zoiets? River kreeg deze voor Sinterklaas van zijn opa en oma. En ik heb hem laatst uit de doos gehaald. Hij kan er nog niet achter lopen maar op klimmen en klauteren kan natuurlijk wel. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat hij er achteraan gaat huppelen.

DSCN0316

Dan een stukje speelgoed waar sommige waarschijnlijk ook niet laaiend enthousiast over zijn, maar wat ik dan wel gewoon heel leuk vind. Baby’s eerste tablet. En hoewel het niks weg heeft van de tablet die wij kennen, vind ik het wel een leuk ding. Het geeft lichtjes, en is ook nog eens leerzaam. Nu snapt River er natuurlijk niks van, maar als hij ouder is natuurlijk wel. Er worden vragen gesteld en opdrachten gegeven zoals: druk op het knipperende lichtje, wat zegt de kat? etc. Ja, River vindt het een leuk ding, en mama wordt er soms een beetje gek van. ♫♫ Hee hallo zing met me mee, spelen met jou is pret voor twee! ♫♫
20140322_154843

Boekjes, River is ook gek op boekjes. Deze boekjes zijn nu favoriet, maar dat kom waarschijnlijk door de kleurtjes haha. Ik lees hem soms ook voor en daar wordt hij heel rustig van, en ze leren er ook nog wat van.

DSCN0326

Dit neppe fototoestel kreeg hij van mijn vader, mijn vader is fotograaf en ik vond het wel een toepasselijk cadeautje. River vindt het leuk, waarschijnlijk vanwege de geluidjes en de eend die kan verspringen naar een ander dier.

DSCN0328

Als laatste deze houten takelwagen, is hij niet geweldig? River kreeg hem van mijn  oom en tante, en hij vindt het nu al leuk om er mee heen en weer te rijden over de grond. Ik vind het zelf ook een geweldig stukje speelgoed, ik houd gewoon van hout!

DSCN0321

Dat waren Rivers favorieten, een lijstje vol speelgoed en dan hebben we nog een hele kist vol speelgoed. En het ergste is nog, soms is hij nog blijer met een papiertje, doosje of lege verpakking dan met een duur stukje speelgoed haha! Voor als hij straks groot is, weet ik al precies welk speelgoed ik voor hem zou willen aanschaffen. Ik ben enorm fan van Duplo, Lego etc. Verder kan een houten trein natuurlijk ook niet ontbreken, maar die ligt al te wachten in zijn speelgoedkist!

Welk speelgoed is bij jullie kindje favoriet? En wat zijn jouw eigen favorieten voor je kindje?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

9 reacties

 • Reageer Anoeska 30 maart 2014 om 13:36

  Wat leuk om te zien!
  Anoeska onlangs geplaatst…My Weekly Update maart #5My Profile

 • Reageer Eline 30 maart 2014 om 13:58

  super leuk speelgoed!
  Eline onlangs geplaatst…Allemaal samen lekkere desserts maken!My Profile

 • Reageer Suzanne 30 maart 2014 om 15:20

  Hihi leuk om te zien! Ik krijg er stiekem wel kriebels van, ik wil ook graag mama worden haha
  Suzanne onlangs geplaatst…Recept | Gezonde Wafels (met chocolade!)My Profile

  • Reageer Bibian Sloot 30 maart 2014 om 18:53

   Ahhww, rammelende eierstokken!

 • Reageer PSnim 30 maart 2014 om 17:49

  Oh die takelwagen is inderdaad geweldig! Hier heel veel houten speelgoed.. Wij vinden plastic echt niks, hij heeft het dan ook bijna niet. We hebben de mensen om ons heen ook duidelijk gemaakt dat we het liefst houten dingen krijgen voor hem mochten ze wat cadeau willen doen (klinkt best erg eigenlijk.. Maarja ook zonde als het de kast in verdwijnt) Nim zijn favoriet op het moment is zijn blokkenkistje.. Daar kan die echt een hele tijd heel zoet mee spelen :). En inderdaad de niet speelgoed dingen doen het erg goed 😉

 • Reageer Dita 30 maart 2014 om 17:51

  Erg leuk om te zien! Het lijkt me ook zo leuk eb speciaal om mama te zijn
  Dita onlangs geplaatst…Collage: Lente!My Profile

 • Reageer Jorien 30 maart 2014 om 20:14

  Wat schattig! Je kan kinderen inderdaad blij maken met de kleinste dingen 🙂
  Wil ook zeker wel kinderen, maar als ik soms bij vriendinnen ben die al kinderen hebben ben ik af en toe wel blij dat mijn huis nog vrij is van kinderspeelgoed 😉
  Jorien onlangs geplaatst…Favoriete thuis-workoutsMy Profile

 • Reageer Favoriete blogjes uit de maand Maart - Mamaliefde 7 januari 2016 om 08:38

  […] Spelen Speelgoed dreumes 15 maanden – Blogmama De Gouden Boekjes Reeks – Fantastic Moms Favoriet speelgoed 10 maanden baby – Little Wonder World Bobbi op het potje – Allinmam Zandbak – Aukje Waldorf […]

 • Reageer Cees 123takels.nl 11 maart 2016 om 14:09

  Super leuk speelgoed vooral die takelwagen!
  Groet Cees

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge