Food, Lifestyle, Wonen

Favoriete keukenhulpjes

Mijn favoriete plek in huis is toch wel de keuken. Wij hebben sinds juni vorig jaar een nieuwe keuken die we helemaal naar wens konden bedenken. We gingen verbouwen dus alles was mogelijk qua plaatsing en we hoefden geen rekening te houden met afzuigingen, stopcontacten, elektriciteitspunten en waterleidingen. We konden alles opnieuw ontwerpen en wat was dat leuk! Ik hou vooral van bakken, maar met WeightWatchers zit dat er de laatst tijd wat minder in. Ook vind ik het heel erg leuk om te koken en sta dan ook (bijna) iedere avond met plezier in mijn keuken. Ook vind ik het leuk om keukengadgets te verzamelen en handige tools te gebruiken, vandaag laat ik mijn favoriete keukenhulpjes zien en waarvoor ik het gebruik!

keuken6Ten eerste een pizzasteen. Ik vond het altijd een beetje onzin en wat zou het nou uitmaken? Maar het maakt echt een wereld van verschil! Je pizzabodem wordt enorm knapperig en lekker krokant. Vooral bij zelfgemaakte pizza’s waar de bodem vaak een beetje zompig kan worden. Wij hebben er twee, zodat onze pizza’s tegelijk in de oven kunnen, heerlijk! Deze komen trouwens van de Albert Heijn, ik weet niet of ze deze nu nog verkopen.

keuken4Dan zoals Rudolph ze altijd noemt: gummie spatels. Met een siliconen spatel kun je je beslagkom goed leegmaken (wat aan de ene kant wel jammer is, heb je niks meer om uit te likken haha). Ook pannen kun je goed leegschrapen! Ook een siliconen kwast vind ik wat hygienischer dan eentje met echte haren, ik weet niet waarom haha. Deze twee komen van de Action en kosten geen drol!

keuken3Ik vertelde al dat ik enorm van bakken hou en struin dan vaak heel internet/Pinterest af naar lekkere bakideetjes. Natuurlijk is 80% Amerikaans en kun je niet zonder measuring cups en spoons. Deze zijn van plastic en kunnen dus heel gemakkelijk in de afwasmachine! Deze komen van de Albert Heijn en ze verkopen deze volgens mij nog steeds.

keuken2Dan hebben we iets “nieuws” in onze keuken. Een metalen ring. Hiermee maken we zelf hamburgers! Zo hebben ze dezelfde maat en kun je ze goed aandrukken zodat het stevige burgers worden. Deze hebben we gekregen dus ik heb geen idee waar deze van is. Maar ik denk wel dat je ze bij iedere kookwinkel kunt vinden.

keuken7Dan nog een paar andere dingetjes. De ijslepels gebruik ik eigenlijk nooit voor ijs (dat eet ik gewoon rechtstreeks uit de bak HAHA) maar voor het maken van cupcakes. Ik zag een paar jaar geleden dat Laura Vitale (suuuuperleuke kok op YouTube!) dit gebruikte en vond het ideaal. Elke cupcake is even groot en je knoeit niet en bent niet aan het pielen met 2 lepels. Deze komen van de Makro.
Ook vind ik zo’n spuitflesje heel handig als je poffertjes gaat maken. Weer geen geknoei en gepriegel met lepels maar gewoon hophophop spuiten maar! Wederom heb ik deze bij de Albert Heijn gekocht.
Deegkrabbertjes zijn ook heel handig als je van bakken houdt, je krijgt alles van het aanrecht af en kunt alles gemakkelijk verdelen. Ook van Rudulph geleerd. Deze twee krabbertjes zijn van een supermarkt uit Duitsland.

keuken5Tot slot ben ik ook een theeleut en hou ik zo af en toe van losse thee. Deze leuke theezeefjes zijn heel handig en vooral heel cute (die met dat hartje!) Het bolle zeefje komt van Simon Lévelt en de andere twee van Dille en Kamille.

Wat zijn jouw favoriete keukenhulpjes?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Milou 23 maart 2014 om 13:46

  Leuk om te zien! Ik noem die gummispatel altijd pannenlikker haha :p

 • Reageer Dita 23 maart 2014 om 16:20

  Erg handig, haha ja idd Rudolph met zn gummie spatels. 🙂

 • Reageer Cindy 23 maart 2014 om 16:21

  Die siliconen spatels zijn super handig, ik heb er ook twee in huis. Verder heb ik een mini-maatbekertje tot 125 of 150ml. Ook super handig als je maar weinig water nodig hebt.

 • Reageer Daniëlle 23 maart 2014 om 16:31

  Die cups van AH heb ik ook, heel handig inderdaad. En ik wil ook zo’n lief hartjestheezeefje!

 • Reageer Elise 23 maart 2014 om 16:52

  In sommige gerechten, zoals bijvoorbeeld chocolademousse (hmmm), moet geklopt eiwit. Als ik dit gewoon met een klopper stijfgeklopt moet krijgen dan hangt na een minuutje mijn arm eraf. Ik vind het ook zo stom om enkel daarvoor een mixer te nemen. Maar nu hebben wij thuis een superhandige eiwit-klopper, volgens mij is de echte naam een ruhrfix. Het eiwit erin, even draaien en klaar! Zo ontzettend handig, ik kan niet meer zonder.

  • Reageer Manon 23 maart 2014 om 17:33

   Oh dat lijkt me een fijn dingetje! Om inderdaad alleen ene mixer vies te maken voor wat eiwit…

 • Reageer Joyce 23 maart 2014 om 19:00

  Handige keukenhulpjes! De meeste kende ik al, die ringen gebruik ik ook maar niet voor het maken van hamburgers. Ik heb ze voor het opdekken van de borden, kunnen je de rijst bijv. mooi mee neerleggen.
  Joyce onlangs geplaatst…Reactie op Op mijn te lezen lijst door SasMy Profile

 • Reageer Suzanne 23 maart 2014 om 20:14

  Inderdaad super handige hulpjes, vooral de maatschepjes!
  Suzanne onlangs geplaatst…Hype | Body en FitshopMy Profile

 • Reageer Marieke 24 maart 2014 om 12:41

  Ja die maatschepjes zijn ideaal. Ik gebruik ze idd ook voor recepten die ik via Pinterest of op Amerikaanse blogs tegenkom.
  Marieke onlangs geplaatst…Zeg het met woorden…My Profile

 • Reageer Gwen 24 maart 2014 om 13:39

  De laatste tijd bak ik vrij weinig, geen idee. Niet echt in the mood ofzo. Ik wil nog steeds die cups, doe het nu met een soort maatbeker die bij mijn keukenmachine zat en waar ook cupmaten op staan. Maar dit is echter 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Plog #2: Zaterdag met z’n drietjesMy Profile

 • Reageer Marjon 25 maart 2014 om 11:53

  Handige producten. Het is ook gewoon fijn om leuke dingetjes voor je keuken te kopen 🙂

 • Reageer PSbyDila.com 25 maart 2014 om 15:43

  Ben nog steeds benieuwd hoe zo’n pizza gebakken op een pizzasteen nou smaakt… Misschien toch maar eens aanschaffen?
  PSbyDila.com onlangs geplaatst…Fashion // meet: Levi’s Revel jeansMy Profile

 • Reageer Danielle 10 november 2016 om 23:58

  Hier zitten ook veel van mijn favorieten tussen. De pizzasteen is een goede tip, daar moet ik ook maar eens naar kijken.

  Zelf twijfel ik over siliconen tijdens bakken en koken, is dit wel echt veilig. Ik lees tegenstrijdige berichten. Las hier net dat wel kan wanneer je aan de gebruiksaanwijzingen houdt.

  http://www.kitchenprincess.nl/siliconen-in-de-keuken/

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge