Een maand - een boek, Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle

GELEZEN: Een Weeffout In Onze Sterren – John Green

johngreen
Boek nummer vier is uit, en wat voor één! Ik wilde het boek “Een weeffout in onze sterren” van John Green heel graag lezen maar ik vergat het boek steeds te kopen. Toen kwam mijn vriend ineens thuis met een cadeautje voor mij! Super lief natuurlijk <3!

Schermafbeelding 2014-03-10 om 18.23.13
Oké, goed, waar gaat het verhaal nou over? Het verhaal wordt verteld vanuit Hazel, Hazel Grace. Ze is 16 jaar en heeft kanker. De kanker is uitgezaaid naar haar longen en ze zit voortdurend aan een zuurfstoftank om normaal te kunnen ademen. Ze weet dat ze niet oud wordt, maar hoeveel tijd ze nog heeft dat weet ze niet. Ze gaat (of ja, moet) elke week naar en praatgroep en op een dag ontmoet ze daar Augustus Waters. Augustus is in remissie van kanker. Hij heeft botkanker gehad en hierdoor is een been geamputeerd. Ze raken aan de praat en worden een koppel…

20140305_214604
Ik wil niet teveel verklappen over het verhaal maar het is in ieder geval heel ontroerend. Het is heel mooi geschreven en sommige stukjes zijn echt zo diepgaand dat je er echt over na gaat denken. Wat ik ook ergens wel leuk vond, is dat een deel van het verhaal zich afspeelt in Amsterdam.

Ik vind dit boek echt een aanrader! Het is wel een tranentrekker, ook al heb ik het wel droog kunnen houden (op een paar goede slikken na). Binnenkort komt er ook een film van dit boek: The Fault in our Stars.

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

8 reacties

 • Reageer Dita 16 maart 2014 om 13:14

  Klinkt als een indrukwekkend boek, ik ga eens kijken of ik deze bij de bieb kan lenen

 • Reageer Joyce 16 maart 2014 om 13:22

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek, en nu nog meer!

 • Reageer Maaike 16 maart 2014 om 16:19

  Ik vond dit zo’n mooi boek en kan niet wachten op de film!

  X

 • Reageer Laua 16 maart 2014 om 18:45

  Ja, mooi is die hè? Ik vind de cover ook prachtig.

 • Reageer Yvonne 16 maart 2014 om 19:31

  Dit boek wil ik ook nog graag lezen, heb er al meerdere positieve reviews over gelezen. Tof dat het ook verfilmd word:)

 • Reageer Maai 16 maart 2014 om 20:02

  Ohhhhh deze staat zo hoog op mijn lijstje…. Ik ben nu bezig in de cirkel. Ook echt een aanrader.

 • Reageer Karlijn 17 maart 2014 om 11:26

  Een van mijn lievelingsboeken. Ik heb hem nu al zo vaak gelezen, maar krijg nog steeds tranen in mijn ogen. De film komt in juni uit en ik kan echt niet wachten. Het meisje dat Hazel speelt heeft ook de hoofdrol in de Divergent films en de jongen die Augustus speelt, is in de Divergent films haar broer. Grappig toch?! Fijne dag!

  • Reageer Manon 17 maart 2014 om 11:39

   Jaa! Daar kwam ik laatst ook achter :D, ben zo benieuwd naar de film van dit boek. Dat wordt huilen met de pet op haha.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge