Babypraat, Lifestyle, Moeder zijn, Persoonlijk

Jong & Moeder – Ibuprofen en weer door!

Iedereen is op zijn tijd wel een keertje ziek. Eigenlijk ben ik al heel lang niet meer ziek geweest, ik kan het me in ieder geval niet meer heugen. Een poosje geleden kreeg ik keelpijn, begon ik te snotteren en barstte mijn hoofd uit elkaar. Wat nu? Normaal zou ik een pijnstiller nemen, een dekentje pakken en lekker onder de wol gaan liggen. Maar ineens kan dat niet meer, je hebt niet alleen verantwoordelijkheid voor jezelf, maar ook voor je kindje. Hoe moest ik dat nou gaan doen?

ziek1Je hebt als moeder eigenlijk geen keuze, je voelt je alles behalve goed, maar je moet door. Ik nam dus maar een ibuprofen, zette River even voor de televisie zodat ik eventjes kon gaan liggen. Maar juist toen dacht River dat hij even niet tevreden was met de televisie. Het is natuurlijk veel leuker om te spelen, en dan wel met mama. Dus hup, knop om en lekker spelen. Maar wat als je nou echt super ziek bent? Ik had een flinke verkoudheid en wat keelpijn maar zodra ik echt ziek ben is het natuurlijk andere koek. Je kindje weet niet dat jij je niet lekker voelt, hij wilt gewoon zoals elke dag, te eten en te drinken, spelen, in bad en rondkruipen.

ziek2
Tips voor de zieke mama!
– Zodra je kindje slaapt, neem ook even je rust. Neem een pijnstiller en ga ook een uurtje liggen, je zult je vast een stukje beter voelen.
– Fruit, veel fruit. Goede vitaminen, eet samen met je kindje een lekkere fruitsalade of maak een gezonde smoothie!
– Ga samen met je kindje lekker onder de dekens liggen, en laat hem of haar een mooi tentje bouwen. Zo kan jij even lekker rusten en je kindje vermaakt zich waarschijnlijk prima in het grote bed.
– Vraag of een vriend of vriendin even een paar uurtjes op je kindje wil passen, een paar uurtjes rust zal je veel goeds doen.
– Ga geen drie gangen menu’s koken, maar maak wat makkelijks. Wat denk je van een goed gevulde kippensoep, daar knap je zelf ook nog van op!
– Wandel samen even een rondje buiten, frisse lucht doet jullie beiden goed.
– Ga samen lekker in bad. Even relaxen en doe er wat schuim in met eucalyptusgeur, fijn voor een verstopte neus.

Maar eigenlijk kan je als moeder gewoon niet ziek zijn…
Wat doen jullie als je ziek bent met je kindje? Ga je gewoon door met alles of probeer je wel een beetje rust te pakken?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

 • Reageer Alida 22 maart 2014 om 06:25

  Lastig hè ziek zijn als je mama bent. Ik lig al de hele week ziek in bed, wat begon als een hevige verkoudheid is nu waarschijnlijk een bijholte ontsteking.. Gelukkig is mijn zoontje nog maar 3 maanden en slaapt hij veel, maar het was wakker worden, luiertje verschonen, flesje, even spelen en dan allebei weer slapen. Dat ging gelukkig goed zo, maar je wilt niet weten hoe mijn huis er nu uitziet!

 • Reageer Dita 22 maart 2014 om 07:00

  Ja het lijkt me als mama erg lastig om ziek te zijn, handige tips geefje!

 • Reageer Geertje 22 maart 2014 om 08:33

  Ik vraag meestal iemand om hulp (opa of oma’s)! Als ik ziek ben, ben ik echt ziek, aangezien dat bovenop mijn NDPH komt. Dus kan dan niet eens mn bed uit.

 • Reageer Suzanne 22 maart 2014 om 10:05

  Ik vind alleen ziek zijn al een ramp (zoals nu), laat staan dat je dan nog voor je kleine stoere vent moet zorgen. Ik denk dat het inderdaad zoeken in naar mogelijkheden om het voor beide zo prettig mogelijk te maken.

 • Reageer Marije 22 maart 2014 om 10:16

  Lijkt mij ook zo lastig! Ziek zijn vind ik echt verschrikkelijk haha.

 • Reageer Gwen 22 maart 2014 om 12:12

  Ik vind je tips heel positief, maar vanaf dat je kindje een jaar of 1 is gaat het meeslapen (hier in iedergeval) niet meer op helaas. Ze slaapt een uur, in die tijd krijg ik mezelf net onder de douche gesleept als ik ziek ben (al meermaals gebeurt helaas) en kan de ravage onder de eettafel opruimen. Ziek zijn als moeder sucks. En het duurt ook echt lang, omdat je neger nooit uit kunt zieken 🙁

 • Reageer Cindy 22 maart 2014 om 14:32

  Ik vind het al erg als ik ziek ben en ik heb niet eens kinderen. Ik voel me dan al schuldig naar mijn collega’s toe. Ik zou ook niet weten hoe ik het zou moeten doen als ik een kindje zou hebben. Maar dat zijn zorgen voor later, eerst kijken of wij een kindje kunnen krijgen!

 • Reageer Lori 22 maart 2014 om 21:59

  Als je echt heel ziek bent kan je vent bijzonder ziekteverlof opnemen. Verder inderdaad, als mama kan je haast niet ziek zijn.

 • Reageer Barbara 23 maart 2014 om 13:02

  Mijn moeder riep vroeger ook altijd tegen ons ‘moeders kunnen niet ziek zijn’. Ze was inderdaad ook zelden ziek. Zelf ben ik gelukkig ook bijna nooit ziek en als het zo ver is, dan duurt het meestal hooguit 2 dagen. Maar dan nog kun je je kind natuurlijk niet links laten liggen!

  Leuke foto’s trouwens!

 • Reageer Eline 23 maart 2014 om 16:48

  goede tips die ik binnen een aantal maanden zal kunnen gebruiken :p

 • Reageer Anoeska 26 maart 2014 om 12:36

  Jeetje ik kan me voorstellen dat dat echt heel moeilijk is. Je niet lekker voelen is al rot maar het is nog rotter als je kindje daar onder moet lijden.
  Anoeska onlangs geplaatst…Filmpje: Update AustraliëMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge