Food, Recepten

RECEPT: Choco Lava Cakejes

DSC_0326
Vorige week gingen we samen eten en we wilden graag een lekker toetje maken. Manon en Bibian staat gelijk aan chocolade en bakken dus we zijn op zoek gegaan naar een lekker recept die aan deze twee eisen voldeed. We kwamen uit op Chocolade Lava Cakejes. We kunnen jullie vertellen: ze waren ten eerste super makkelijk om te maken, ten tweede waren ze super snel klaar en ten derde ze waren SUPER lekker! Wij laten zien hoe je deze goddelijke chocolade-hemeltjes kunt maken.
(Sorry voor de gek belichte foto’s, we hebben ’s avonds gebakken en konden dus niet met daglicht fotograferen.)

lava1lava3
Wat heb je nodig?
❂ 50 gram boter plus iets meer om in vetten
❂ 350 gram pure chocola
❂ 150 gram suiker
❂ 4 eieren
❂ Snufje zout
❂ Scheutje vanille extract
❂ 50 gram bloem
❂ 6 bakjes die in de oven kunnen
❂ Bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de bakplaat waar je straks de cakejes op gaat zetten erin.

lava2Als eerst knip je 6 cirkels die je onderin je bakjes legt, zo komen de cakejes er straks helemaal goed uit.

lava4Dan smelt je de chocolade. Pas op: laat de chocola niet koken, dan wordt het vies!

lava5Klop de eieren met het snufje zout even samen.

lava6Dan mix je de boter en de suiker goed door elkaar.

lava7Hier voeg je wat vanille extract aan toe en vervolgens doe je de geklopte eieren erbij. Meng dit tot een glad beslagje.

DSC_0284Dan doe je de bloem erdoor en roer je dit ook even samen.

lava8De chocolade is nu een beetje afgekoeld en PAS OP DAT JE DIT NIET ZO OPEET, haha.

lava9Dan doe je de chocolade bij het andere mengsel, blijf goed roeren zodat je geen roerei krijgt door de warme chocola.

lava10Daarna vet je de bakjes goed in met wat boter of olie en verdeel je het beslag gelijkmatig over de bakjes.

lava11Vervolgens haal je de hete bakplaat uit de oven, zet de bakjes erop en zet je de cakejes voor ongeveer 15 minuten in de oven. Niet langer, anders wordt de binnenkant te gaar en heb je dat lava-effect niet.

lava12Als ze klaar zijn stort je ze meteen op een bordje.

DSC_0326Serveer met wat vanille-ijs en GENIET!

Je kunt ze het beste meteen serveren zodat ze lekker warm zijn en de binnenkant nog vloeibaar, zo zijn ze het lekkerst!

liefsbibianenmanon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

  • Reageer Inge 16 maart 2014 om 07:50

    😀 dat is lekker wakker worden! Ik ken.dit volgens mij als chocoladefondant.. Is dat hetzelfde? Lang geleden datvik dat gemaakt heb.. Misschien maar weer eens proberen 🙂

    • Reageer Manon 16 maart 2014 om 09:10

      Fondant is naar mijn weten van dat soort “klei” waar je taarten mee belegd…

  • Reageer Chantal 16 maart 2014 om 08:37

    Oeh het water loopt me in de mond en mijn buik begint te knorren!
    Ziet er heerlijk uit

  • Reageer Dita 16 maart 2014 om 08:44

    Aah heerlijk lijkt me dit, krijg er nu al zin in!

  • Reageer Suzanne 16 maart 2014 om 10:56

    Oh dit klinkt wel heel erg goed. Dit is voor mij echt een traktatie! Jum.

  • Reageer todayslife 16 maart 2014 om 12:50

    mmmmm LEKKER!!

  • Reageer Kayleigh 16 maart 2014 om 13:55

    Oh lekker lekker! I love choco, dus deze cakejes lijken me het einde!

  • Reageer Maaike 16 maart 2014 om 16:19

    Hmmm wat klinkt dit heerlijk!
    X

  • Reageer Eline 18 maart 2014 om 11:59

    oh heerlijk!

  • Laat een reactie achter op Eline Stop met reageren

    CommentLuv badge