Food, Recepten, WeightWatchers

RECEPT: Ontbijt Muffins

Ik heb weer eens een keer een WeightWatchers receptje voor jullie! En dit keer deel ik een lekker ontbijt-idee voor maar 2 ProPoints. Het zijn lekkere havermout-appel-muffins die je ook prima als tussendoortje kunt nemen. Ze zijn heel erg gezond en ook ontzettend vullend. Ik heb ze een tijdje echt week in week uit gemaakt en ze verveelden toen nog steeds niet. Laatst had ik weer eens zin in een ander ontbijtje en ik dacht weer aan deze lekkere muffins. Oké, snel naar het recept!

muffins5
Wat heb je nodig?
♣ 80 gram havermout
♣ 150 ml sojamelk (ik gebruikte met vanille-smaak)
♣ een banaan
♣ een appel
♣ een theelepel bakpoeder
♣ een lepel speculaaskruiden (of meer)
♣ vanille extract/aroma
♣ een snufje zout
♣ een muffinblik met vormpjes

En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

muffins1Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Prak ook alvast je banaan. Je kunt er klontjes banaan in laten zitten maar ik kies er altijd voor om ‘m zo fijn mogelijk te maken.

muffins2Mix dan de banaan samen met de soja-melk. Voeg ook een scheutje vanille toe. Meng dan alle droge ingrediënten met elkaar. Dus de havermout, speculaaskruiden, zout en bakpoeder.

muffins3Roer alles even goed door elkaar en doe daarna de appelstukjes erbij.

muffins4Vul dan het muffinblik met papiertjes en verdeel het mengsel over de zes vormpjes. Daarna kunnen ze voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.

muffins6Als ze uit de oven komen zien ze er ongeveer zo uit!

muffins7Ik vind ze HEERLIJK met een klein beetje pindakaas. Je kunt er ook wat anders opdoen: jam of misschien wel Nutella!

Als je aan WeightWatchers doet, reken dan voor 1 muffin (zonder pindakaas!, dus gewoon een “kale”) 2 ProPoints. Laag in punten en na twee stuks zit je ’s morgens echt goed en lang vol.

Je kunt er ook voor kiezen om af te wisselen met “vulling”. Laat de appels weg en gebruik bosbessen of ander fruit. Of voeg nootjes eraan toe, alles kan! Eet smakelijk!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

29 reacties

  • Reageer Suzanne 25 maart 2014 om 13:36

    Dit ga ik proberen! Jaaaaa! Helemaal met pindakaas! Jummie!
    Suzanne onlangs geplaatst…Besparen | Waar geef jij je geld aan uit?My Profile

  • Reageer Eline 25 maart 2014 om 13:40

    die lijken me echt lekker!
    Eline onlangs geplaatst…Onze nieuwe vriend, Nemo!My Profile

  • Reageer Healthy Mommy 25 maart 2014 om 13:42

    Die zien er erg lekker uit! 🙂
    Healthy Mommy onlangs geplaatst…Een tweede kindjeMy Profile

  • Reageer Milou 25 maart 2014 om 14:01

    Top! Die ga ik dit weekend maken. 😀
    Milou onlangs geplaatst…Random favouritesMy Profile

  • Reageer José 25 maart 2014 om 15:14

    Dat ziet er echt lekker uit! Al hoef ik niet echt wat kwijt qua kilo’s.. Ik zou alleen al weightwatcheren voor de lekkere recepten!
    Leuk dat je ze op jullie blog deelt!

  • Reageer Miranda 25 maart 2014 om 19:16

    Ziet er heerlijk uit, ik ga het recept onthouden.
    Miranda onlangs geplaatst…Happy challenge opdracht 7 & 8My Profile

  • Reageer Joyce 25 maart 2014 om 19:43

    Hier was ik al naar opzoek! Super dankjewel die ga ik morgen even proberen 🙂
    Joyce onlangs geplaatst…De leukste dagjes wegMy Profile

  • Reageer Kimberley 25 maart 2014 om 19:45

    Wow, dit ziet er echt onwijs lekker uit! Ik denk dat deze van de week bij ons op tafel staan, lekker.
    Kimberley onlangs geplaatst…Home is where the heart is.My Profile

    • Reageer Manon 25 maart 2014 om 21:06

      Lekker, veel bakplezier 😀

  • Reageer Dita 26 maart 2014 om 06:30

    Dit ga ik zeker een keer proberen, lekker

  • Reageer Anoeska 26 maart 2014 om 12:30

    Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik ook eens proberen. 🙂

  • Reageer Brenda van Straaten 12 april 2015 om 06:40

    Hoi, ik wil dit recept graag uitproberen… maar op hoeveel graden moet deze in de oven (ik heb een hete lucht oven)?
    Alvast bedankt voor je reactie!

    • Reageer Manon 12 april 2015 om 07:11

      Staat erbij! 175 graden 🙂

    • Reageer Marijke Verschoore 18 augustus 2015 om 08:23

      Voor gerechten uit de hete luchtoven kun je de temperatuur beter 15 tot 20 graden lager zetten dan een conventionele oven of een oven met onder- en bovenwarmte.

  • Reageer Bianca 5 mei 2015 om 09:09

    Ze staan hier nu in de oven en ruiken zooo lekker! Mmmm

  • Reageer heleen 13 juli 2015 om 20:34

    Kan ik ook gewone melk gebruiken?

    • Reageer Manon 14 juli 2015 om 05:48

      Ja hoor, alleen moet je dan wel even kijken of het puntenaantal niet verandert!

  • Reageer Monique 4 januari 2016 om 13:38

    Ik heb havermoutmeel en oatflakes(havervlokken). Wat zou er doorheen moeten ??

    • Reageer Manon 4 januari 2016 om 14:28

      Vlokken!

      • Reageer Monique 6 januari 2016 om 13:23

        Dank je wel

  • Reageer Favoriete blogjes uit de maand Maart - Mamaliefde 7 januari 2016 om 08:38

    […] – Coco Belle Gezond eten – Kleine Wondertjes Pannenkoekenmuffins – Joy from Joyce Ontbijt muffins – Little Wonder World Groentenpannenkoeken – De gezonde […]

  • Reageer Ditte 2 februari 2016 om 22:15

    Helaas,

    Ik was zo verrukt door dit recept maar bij mij raken ze niet doorbakken in het midden en ik krijg met de beste wil van de wereld het papiertjes er niet meer af…. 🙁 Tips???

  • Reageer Elske 9 april 2016 om 16:44

    Hier hetzelfde Ditte, ik denk dat met een ei er door het beter gaat. Jammer, want qua smaak zijn ze wel erg lekker!

  • Reageer Nada 11 november 2016 om 15:11

    Nada

    Kan ik kaneel gebruiken in plaats van speculaas kruiden.

  • Reageer Nada 11 november 2016 om 15:15

    Kan ik kaneel gebruiken in plaats van speculaas kruiden.

    • Reageer Manon 11 november 2016 om 15:52

      Ja hoor!

  • Reageer Perla 12 november 2016 om 13:44

    Hoeveel vanille aroma moet ik gebruiken 1/4 of 1/2 thee lepel? Kan ik gewoon 150ml half melk gebruiken want ik heb geen soja melk thuis? Kan ik geen zout gebruiken

    Alvast bedankt voor je reactie

    • Reageer Manon 12 november 2016 om 13:44

      Vanille-aroma is een beetje naar smaak! Je kan ieder soort melk gebruiken wat je wil en zout hoeft ook niet persee.

  • Reageer Mathilde 3 augustus 2017 om 23:22

    Jammer, bij blijft het een vochtige substantie. Smaken doen ze goed …

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge