Lifestyle, Organizen, Wonen

Slim verhuizen: verhuistips!

Bibian is een expert in verhuizen! De afgelopen jaren is ze al vaak (te vaak) van adres veranderd. Ze weet nu dus precies de “kneepjes van het vak”. Ook Manon is drie jaar geleden verhuisd (samen gaan wonen) en heeft vorig jaar een hele verbouwing gehad waardoor ze alles moest inpakken/veranderen. Wij delen de allerbeste verhuistips met jullie die wij hebben opgedaan met onze verhuizingen/verbouwing!

IMG_0469

⌂ Begin op tijd met inpakken. Doe het rustig aan en doe niks gehaast. Zie het als een kans op met een schone lei te beginnen en gooi dingen weg die je echt niet meer nodig hebt!

⌂ Houd de folders in de gaten voor aanbiedingen! Betaal niet de volle mep voor alles. Er is altijd wel verf in de aanbieding, 1+1 gratis of stickerkortingen. Zonde om er geen gebruik van te maken. En is er nu een aantrekkelijke aanbieding maar ga je pas over een maand verhuizen? Koop het nu dan alvast, scheelt straks weer een boel geld. (voordeelmuis.nl is een aanrader!)

Schermafbeelding 2014-02-27 om 18.35.43

⌂ Breng al veel dingen van de bovenverdiepingen naar beneden. Niemand heeft zin om op de dag van het verhuizen 100 keer de trap op en af te lopen.

⌂ Maak een lijst met wat er allemaal moet gebeuren: de plinten schilderen, de trap bekleden, de tuin omspitten. Dit klinkt logisch maar hoe vaak vergeet je toch nog iets omdat je het niet opgeschreven hebt?

⌂ Ga logisch te werk. Niet eerst het nieuwe laminaat leggen en dan pas de muren sauzen…

IMG_1578⌂ Zet op de dozen/kratten naar welke kamer het moet. Handig voor de mensen die helpen, ze hoeven het niet te vragen en zeuren ze niet de hele dag aan je hoofd. Wel zo prettig dat straks de potten en pannen in de keuken staan en niet op de kinderkamer!

⌂ Maak dozen/kratten niet te zwaar. Dan ben je op de helft van je verhuisdag al kapot van het tillen. Heb je zware dingen zoals boeken etc? Doe er dan een paar in een doos en vul deze op met kussens/dekens/kleedjes. Zo heb je toch een volle doos maar til je je niet een breuk.

⌂ Je hoeft heus geen dure verhuisdozen te kopen. Kijk eens bij je supermarkt voor stevige dozen, die kun je vaak zo meenemen!

Zo, dat waren een aantal van onze tips! Heb jij nog een gouden verhuistip?

liefsbibianenmanon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

 • Reageer Whitney 20 maart 2014 om 13:35

  Goeie tips! Ik heb heel veel verhuisdozen opgekocht via mp. Had zelfs dozen over. Misschien nog een tip: je huis regelmatig eem grote schoonmaak ronde geven. Zodat je bij een verhuizing niet het halve huis hoeft weg te gooien.

 • Reageer Floor 20 maart 2014 om 15:31

  Ik ben nu ook aan het verhuizen en bij de action hebben ze verhuisdozen voor maar 1 euro! Tot nu toe de goedkoopste die wij gevonden hebben. Al zijn wij al een hele tijd dozen aan het ” sparen” . Succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Dita 21 maart 2014 om 07:01

  Wat een fijne tips, deze kunnen wij goed gebruiken als wij gaan verhuizen dit jaar

 • Reageer Kelly Caresse 21 maart 2014 om 08:10

  Wat een fijne tips, die kan ik zeker gebruiken aangezien wij over een kleine twee weken gaan verhuizen 🙂

 • Reageer Daniëlle 21 maart 2014 om 08:11

  Oeh, die tip van de boeken onthou ik voor een volgende keer. De boeken waren niet te tillen!

 • Reageer Gwen 21 maart 2014 om 15:28

  Ik krijg vet veel zin om op te ruimen hier als ik dit lees. Maar … ik ben al zo’n opruimfreak, gooi gemakkelijk dingen weg enzo. Er valt dus nog amper wat op te ruimen hier. Helaas 😉

 • Reageer José 21 maart 2014 om 16:27

  Je mag altijd bij komen opruimen hoor Gwen 🙂
  Ik heb na 2,5 jaar (oeps) eindelijke de laatste verhuisdozen uitgepakt.
  (en meer dan de helft meteen weggegooid)

 • Reageer Kimberley 21 maart 2014 om 17:53

  Ik zit nu een tijdje op dit adres, maar ik heb dit huis gevonden via woningruil en dan moet je tegelijkertijd verhuizen. Iemand anders kwam in ons huis wonen en wij in dat van haar, dat was wel even puzzelen, maar jullie tips blijven hierop van toepassing!

 • Reageer Betty 21 maart 2014 om 18:31

  Goeie tips, en heel herkenbaar! Ik ben de afgelopen jaren ook veel te vaak verhuisd. We wonen nu twee jaar in ons huidige huis, wat echt het allerfijnste huis op de wereld is. Maar het is een vrije sector huurhuis en dus eigenlijk te duur. Uiteindelijk willen we een koophuis, maar we zijn zo gehecht aan dit huis… Ondertussen ben ik inderdaad af en toe maar grote schoonmaken aan het opruimen, want je weet maar nooit wanneer er weer een nieuwe verhuizing aankomt 😉

 • Reageer nina 10 april 2014 om 12:01

  Super bedankt voor de leuke en handige tips!

 • Reageer Woningontruiming 28 april 2014 om 15:37

  Handige tips! Verhuizen is vaak nog een heel gedoe en soms ook stressvol. Een goede voorbereiding is daarom heel belangrijk.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge